بخش خصوصی کره جنوبی با توجه به صادرات 7 میلیار دلاری به شدت نگران از دست دادن بازار بزرگ ایران است و تلاش می کنند مقامات این کشور را از این تصمیم منصرف کند.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، دبیرکل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: بیش از 2000 شرکت بخش خصوصی کره جنوبی در پی تصمیم این کشور برای قطع واردات نفت ایران، به شدت نگران از دست دادن بازار بزرگ ایران هستند و تلاش می کنند مقامات این کشور را از این تصمیم منصرف کنند.
محمدمهدی راسخ در مصاحبه با صدای جمهوری اسلامی ایران گفت : دو کشور و بخش های خصوصی ایران و کره جنوبی روابط دیرین و خوبی دارند و می توانند نیازهای یکدیگر را تامین کنند و ما هم امیدواریم روابط دو کشور قطع نشود اما رفتار کره جنوبی برای قطع واردات نفت از ایران که روزانه به 200 هزار بشکه می رسد ، غیر قابل قبول است.
دولت کره: قطع واردات نفت از ایران
وزارتخانههای امور خارجه، تجارت و دارایی کره جنوبی در بیانیهای مشترک سه شنبه 6 تیرماه اعلام کرده بودند : اتحایه اروپا از ۱۱ تیرماه واردات نفت از ایران را متوقف و از بیمه کردن نفتکشهای حامل نفت ایران خودداری میکند، بنابراین واردات نفت کره جنوبی از ایران به حال تعلیق در میآید.
در این بیانیه تاکید شده بود که دولت به تلاش های خود برای تامین نیازهای نفتی اش ادامه میدهد و در تلاش خواهد بود تا تأثیر توقف واردات نفت ایران بر اقتصاد و صنعت داخلی کره جنوبی را به حداقل برساند.
کره جنوبی در حالی از قطع واردات نفت از ایران خبر داد که دو پالایشگاه نفتی این کشور پیشتر قرارداد خرید روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام را با ایران برای سال ۲۰۱۲ امضا کرده بودند و هنوز مشخص نشده که سئول در مورد این قرارداد چه تصمیمی اتخاذ میکند.
یک بام و دو هوا
کره جنوبی، چهارمین خریدار بزرگ نفت ایران است و از اواخر خردادماه به خاطر کاهش قابل توجه واردات نفت از ایران، همراه با شش کشور دیگر از تحریمهای آمریکا معاف شدند.
سئول همچنین پیشتر اعلام کرده بود که برای معاف شدن از تحریمهای اروپا، در حال مذاکره با اتحادیه اروپا است، با اینحال این اتحادیه پنجم تیرماه تأکید کرد که از ۱۱ تیرماه تمامی کشورها مشمول تحریمهای نفتی علیه ایران میشوند.
بن بست بازار ایران برای کالاهای کره ای
ایران روز چهارشنبه ۷ تیر در پاسخ به ادعای مقامات کره ای اعلام کرد که در واکنش به اعلام توقف خرید نفت ایران از سوی کره جنوبی، جمهوری اسلامی نیز ممکن است واردات تمامی محصولات کره جنوبی را متوقف کند.
احمد معصومیفر، سفیر ایران در سئول، روز چهارشنبه در مصاحبهای با خبرگزاری «یونهاپ» کره جنوبی گفت که ایران در واکنش به این اقدام کره جنوبی ممکن است تصمیم بگیرد تا واردات محصولات کره را به طور کامل متوقف کند.
او در این باره افزود که این اقدام سئول موانعی جدی برای صادرات کره جنوبی به ایران به وجود خواهد آورد.
این درحالی است که شرکت های ال جی ؛ سامسونگ ؛ هیوندای و شرکت ساختمان سازی هانجین و کشتی سازی دوو از شرکت های کره ای هستند که سرمایه گذاری های میلیاردی در ایران انجام داده اند و با قطع صادرات صدمه جدی به فروش قابل توجه محصولات کره ای وارد خواهد شد.
چین و هند جایگزین کره می شوند
محمدمهدی راسخ در مصاحبه خود گفت : ایران هم به راحتی می تواند نیازهای خود را از چین و هند تامین کند که این کشورها نیز با جدیت به دنبال حضور بیشتر در بازار کشورمان هستند.
راسخ گفت: صادرات کره جنوبی به ایران سالانه به 7 میلیار دلار می رسد که رقم قابل توجهی است و ریسک از دست دادن آن هم برای بخش خصوصی این کشورخیلی زیاد است.
حال باید دید در تحریم نفت ایران چه کسانی متضرر خواهند شد.