کد خبر:۱۹۷۷۶۷
نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه:
ایران از روسیه در خصوص سامانه موشکی اس 300 غرامت نمی گیرد/حمایت از طرح کوفی عنان را بهترین راهکار موجود می دانیم
مهمانپرست گفت: قرارداد سامانه موشکی اس 300 مسئله ای طبیعی است، روال عادی خود را دنبال می کند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رامین مهمانپرست در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص دریافت غرامت ایران از روسیه درباره سامانه موشکی اس300 گفت: قرارداد سامانه موشکی اس 300 مسئله ای طبیعی است، روال عادی خود را دنبال می کند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات دیروز لاریجانی مبنی بر تشکیل کمیته برگزار زود هنگام انتخابات ریاست جمهوری در سوریه گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال سوریه از ابتدا چارچوب مشخصی داشته و ما حمایتمان را از مردم سوریه و مطالباتشان و همچنین از اقدامات اصلاحی که دولت برای تحقق خواسته های مردم انجام داده است اعلام کرده ایم.
وی افزود:در درجه نخست باید در سوریه ثبات، امنیت و آرامش برقرار شود و درگیری هایی که به علت حمایت و هدایت برخی کشورهای خارجی در این کشور دنبال می شود متوقف شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه هر گونه اقدام تروریستی در سوریه و حمایت از این اقدامات را به ضرر مردم سوریه و سایر کشورهای منطقه دانست و گفت: ممکن است دوستان طرح های متفاوتی را برای رسیدن به نقطه مطلوب در خصوص سوریه ارایه کنند اما طرح کلی مورد نظر ما ایجاد فضای مناسب برای گفتگو میان بخشی از مردم معترض ودولت است.
وی افزود: ما طرح کوفی عنان را مناسب ترین طرح می دانیم و در این خصوص رایزنی با کشورهای مختلف در دستور کار ماست و همه باید به دنبال برقراری ثبات و امنیت در سوریه باشیم.
رامین مهمانپرست در ادامه نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره محکوم کردن ایران به جاسوسی از سوی دادستانی و وزارت امنیت جمهوری آذربایجان افزود: روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان روابط بسیار خوبی است و ما مشترکات فراوانی از نظر تاریخی، فرهنگی و اعتقادی داریم.
وی گفت: اینکه جریانات یا کشورهایی از روابط مناسب میان دو کشور خوشحال نباشند، هوشیاری بیشتر مقامات را می طلبد.
مهمانپرست افزود: نباید اجازه داد عواملی روابط دو کشور همسایه با مشترکات فراوان را به خطر بیندازند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ممکن است اظهار نظرهای مختلفی هم صورت گیرد، گفت: ما توصیه های خودمان را در مواقع مقتضی و از طریق مناسب به مقامات جمهوری آذربایجان اعلام کرده ایم و رایزنی های خوبی میان دو کشور برقرار است .
مهمانپرست افزود: توافقاتی صورت گرفته است تا اجازه داده نشود اقداماتی که می تواند بر روابط اثر منفی بگذارد دنبال شود.
وی گفت: امیدواریم با تدابیری که اتخاذ شده و توافقاتی که صورت گرفته است، در آینده نزدیک شاهد وضع بهتری در روابط میان دو کشور باشیم زیرا عزم و اراده مسئولان دو کشور داشتن بهترین رابطه میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان است.
رامین مهمانپرست در ادامه نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه وزارت امور خارجه تاکنون چه اقدامی در خصوص اجلاس غیر متعهد ها انجام داده ،گفت: این اجلاس در سه بخش برگزار می شود که بخش نخست آن در سطح کارشناسان ارشد پنجم و ششم شهریور ، بخش دوم در سطح وزرای خارجه هفتم و هشتم شهریور و بخش سوم اجلاس سران است که نهم و دهم شهریور برگزار می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اولویت اصلی ما برگزاری مناسب اجلاس سران جنبش عدم تعهد است که قرار است پنجم تا دهم شهریور در تهران برگزار شود.
وی وزارت امور خارجه را متولی اصلی کار محتوایی این اجلاس خواند و گفت: دستور کار مذاکرات و مباحثی که از قبل دنبال شده است در وزارت امور خارجه با همکاری سایر دستگاه ها دنبال می شود.
مهمانپرست گفت: وزارت امور خارجه در همه بخش های این اجلاس خود را متعهد می داند که بهترین امکانات را برای برگزاری هر چه بهتر آن در اختیار قرار دهد.
وی در پاسخ به سؤال دیگر این خبرنگار مبنی بر اینکه موضع جمهوری اسلامی ایران درباره نتایج انتخابات ریاست جمهوری منطقه قره باغ چیست، گفت: این منطقه دچار بحران است و تا زمانی که منطقه بحرانی باشد و گفتگوهای میان مقامات آذربایجان و ارمنستان به نتیجه نرسد فکر نمی کنم این اقدامات نتیجه قابل قبولی داشته باشد.
مهمانپرست گفت: باید تلاش کنیم تا مذاکرات میان دو کشور به نتیجه مشخصی برسد و در شرایط مناسب می توان اقدام کرد.
در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص بسته پیشنهادی ایران به 1+5 و موضوعات پیشنهادی گفت : بحث نمایندگان کشور ما و کشورهای 1+5 چارچوب مشخصی دارد و قبلاً نیز این مذاکرات در استانبول ، بغداد و مسکو دنبال شد.
وی افزود: بر اساس توافقی که صورت گرفت کارشناسان فنی نشستی در استانبول داشتند بعد از نشست کارشناسان فنی به دلیل توافقی که صورت گرفت، نشست سیاسی بین معاونان ایران و تیم مذاکره کننده 1+5 امروز در استانبول برگزار می شود.
مهمانپرست گفت: طبیعتاً موضوعات مختلفی که در پیشنهادهای دو طرف قبلاً طرح شده در این مذاکرات دنبال خواهد شد که هدف نزدیک کردن دیدگاههای موجود است یعنی پیشنهادهایی که جمهوری اسلامی ایران و 1+5 ارایه کرده اند.
وی افزود: باید منتظر باشیم تا نتیجه مذاکرات را ببینیم به کدام نقطه می رسد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت: درباره بحث سوریه طرح ما مشخص است و در شرایط فعلی حمایت از طرح آقای کوفی عنان را بهترین راهکار موجود می دانیم.
وی افزود: طرح آقای کوفی عنان شکست نخورده است و جریاناتی به دنبال به شکست کشاندن این طرح هستند و یا به عبارتی جریاناتی به دنبال برقرارنشدن امنیت و ثبات در داخل سوریه هستند باید جلوی مداخلات خارجی گرفته شود تا طرح آقای کوفی عنان که زمینه ساز گفتگوهاست بتواند دنبال شود.
مهمان پرست تصریح کرد: مذاکراتی که تاکنون با آقای کوفی عنان صورت گرفته در همین جهت بوده است و نشان می دهد که این طرح شکست نخورده است.
همچنین وی در خصوص ادعای جدید نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران مبنی بر دست داشتن ایران در حمله به اتوبوس گردشگران اسرائیلی در بلغارستان گفت: درباره ادعاهای مقامات رژیم صهیونیستی در خصوص حادثه ای که در بلغارستان اتفاق افتاد این موضوعی نیست که مسبوق به سابقه نباشد.
وی افزود: معمولاً رژیم صهیونیستی که خودش اولین جریانات تروریستی را به صورت سازماندهی شده در نقاط مختلف دنیا دنبال کرده و جان انسانهای بیگناه را در کشورهای مختلف به خطر انداخته، در ترور شخصیتها و سران فلسطینی و سران جریانات مقاومت دست داشته و مستقیم عمل کرده و در ترور دانشمندان هسته ای ما نقش مستقیمی ایفا کرده، اینها برای اینکه فرار به جلو داشته باشند معمولاً اتهامات تروریستی را به کشورهای دیگر از جمله کشور ما نسبت می دهند اما ما موضع خود را قبلاً ارایه کرده ایم و با هر گونه اقدامی که جان انسانها را به خطر بیندازد مخالفیم و آن را محکوم می کنیم.
وی افزود: از جمله درباره حادثه ای که در بلغارستان اتفاق افتاد صریحاً موضع گیری و آن را محکوم کردیم.
مهمانپرست در خصوص اظهارات هادی منصور رئیس جمهور یمن مبنی بر دخالت ایران در امور کشورش افزود: ما بلافاصله پس از این ادعا موضع خود را مبنی بر صحت نداشتن این ادعا اعلام کردیم.
وی گفت: مسائل داخلی یمن باید متوجه مطالبات مردمش باشد و طرح چنین ادعاهایی راه حلی برای مشکلات یمن نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره سفر امروز یک هیئت عالی اقتصادی سوریه به ایران گفت: بحث همکاری های ایران و سوریه چارچوب خود را دارد.
مهمانپرست افزود : تلاش هایی تاکنون صورت گرفته است برای اینکه روابط اقتصادی و تجاری در کنار روابط سیاسی دو کشور صورت بگیرد که طبق برنامه انجام می شود.
وی اضافه کرد: رفت و آمد هیئت های اقتصادی برای اجرای طرح های مختلفی که تاکنون تعریف شده بود انجام می شود که روال طبیعی خودش را طی می کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایران همواره اعلام کرده است که برای ایجاد ثبات در بازار انرژی تلاش و با هر جریانی با مدیریت مناسب عمل می کند.
رامین مهمانپرست در ادامه نشست خبری با رد مطلب روزنامه وال استریت ژورنال مبنی بر تلاش جمهوری اسلامی ایران برای اخلال در بازار جهانی نفت افزود: در واقع این غربی ها به ویژه آمریکا هستند که همواره تلاش دارند امنیت بازار جهانی نفت و انرژی را به مخاطره بیندازند و برای این منظور شرکت های نفتی را نیز زیر فشار قرار می دهند.
وی همچنین با رد برخی اظهارات مبنی بر دخالت ایران در انفجار آمیا در آرژانتین گفت: این حادثه مربوط به گذشته و جریان سازی قبلی آن کار صهیونیست هایی بود که روی آن تبلیغ می کند و قصد متهم کردن ایران را به دخالت در انفجار دنبال می کند.
مهمانپرست با بیان اینکه در آخرین توافقات خود با آرژانتین آمادگی خود را برای شناسایی عوامل حادثه اعلام کردیم تاکید کرد: اتهامات وارده را قبول نداریم و همواره آماده همکاری برای شناسایی عوامل این انفجار هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص واگذاری زمینهایی در استان کرمان به قطری ها گفت: یکی از مواردی که در همکاری میان کشورهای مختلف صورت می گیرد بحث سرمایه گذاری در بخشهای کشاورزی می تواند باشد که شکل ورود سرمایه و نوع همکاری مشترک باید توسط مسئولان دو کشور بررسی شود و در صورتی که توافق برسند عملی خواهد شد.
وی افزود: ما نیز از طرحهای مختلفی که در زمینه کشاورزی و ورود سرمایه و سرمایه گذاران برای این کار باشد در چارچوبی که مورد نظر مسئولان ما باشد حمایت می کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این بحث جدیدی نیست و در کشورهای مختلف می تواند سرمایه در زمینه های کشاورزی وارد شود که یکی از روشهای آن اجاره زمینهای کشاورزی و سرمایه گذاری برای تولیدات است.
مهمان پرست افزود: اما مطلبی که اخیراً منتشر شده فاقد صحت به لحاظ منبع است و چنین چیزی اکنون انجام نشده و مطالبی که راجع به کشور قطر گفته شده به این شکل درست نیست و اگر پیشنهادی برای کار سرمایه گذاری در بخش کشاورزی توسط سرمایه گذاران کشورهای مختلف از جمله کشورهای همسایه بخواهد صورت بگیرد در چارچوب نشست کارشناسی بررسی می شود و چنانچه ابعادش مورد توافق طرفین باشد اجرا خواهد شد.
رامین مهمانپرست درنشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره موضع دستگاه دیپلماسی کشور در قبال کشتار مسلمانان میانمار افزود: حادثه میانمار موجب تاسف و تاثر جهان اسلام شد و باید تلاش کرد حقوق مسلمانان در این کشور رعایت شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: از مجامع بینالمللی و سازمان همکاریهای اسلامی خواسته شد اقدام عاجلی در رسیدگی به وضع مسلمانان میانمار داشته باشند.
وی گفت: آنها باید از حقوق شهروندی برخوردار باشند و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران بلافاصله در این زمینه موضعگیری داشت و از مقامات دولت میانمار خواست حقوق بخشی از مردمشان را که مسلمان هستند رعایت کند و به آن احترام بگذارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: پیگیریهایی برای رسیدگی به وضع مسلمانان میانمار صورت گرفته است و فکر می کنیم سازمان همکاریهای اسلامی نیز موضعگیری داشت .
مهمانپرست گفت: کشورهای باید برای رسیدگی به وضع مسلمانان در میانمار کمک کنند تا آنها از وضع قابل قبولی برخوردار باشند به گونهای که حمایت جامعه اسلامی از کشورهای اسلامی مشهود باشد.
وی افزود: تماسهایی با مقامات دولتی میانمار در حال پیگیری است البته جمهوری اسلامی ایران در میانمار سفارت ندارد و این کشور نیز فاقد سفارت در ایران است و روابط دو کشور را آکردیته کشورهای دیگر پیگیری میکنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: بر این اساس سفارت جمهوری اسلامی ایران در تایلند مسئول پیگیری روابط با میانمار است.
وی افزود: امیدواریم به نتایج مورد نظر برسیم البته آخرین اخباری که در دست داریم این است که وضع در این کشور آرامتر از گذشته است.
مهمانپرست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا خبر ممنوع شدن صدور روادید برای اتباع ایرانی و عراقی برای ورود به مصر را تایید می کنید، افزود: اخباری که در این زمینه گفته شده هیچکدام اعتبار لازم را نداشته اند و منابع خبری موثق چنین چیزی را اعلام نکرده اند.
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: برخی روزنامه های عربی و رسانه های غربی تلاش می کنند تا دو ملت بزرگ ایران و مصر را از هم دور کنند .
وی گفت: به نظر می رسد برخی جریان های رسانه ای به این مسائل دامن می زنند تا کشورهای مسلمان منطقه را از هم دور نگه دارند.
مهمانپرست در خصوص درخواست اجلاس اضطراری پادشاه عربستان از سازمان همکاری های اسلامی گفت: از هر نشستی که کشورهای اسلامی دور هم جمع شوند و به بحران های منطقه رسیدگی کنند استقبال می کنیم و در آن حضور فعال هم خواهیم داشت.
وی افزود: البته دخالت برخی کشورها در دامن زدن به برخی بحران های کشورهای منطقه کاملا مشخص است و فکر می کنم اگر قرار باشد چنین نشستی برگزار شود حل مسئله بحرین در اولویت باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: طرح اقای عنان در سوریه کاملا مشخص است و ما هم از همین طرح حمایت می کنیم.
مهمانپرست در خصوص پیشنهاد دولت قطر به عنان مبنی بر جایگزینی طرح انتقال قدرت به جای طرح صلح در سوریه افزود:طرح اقای کوفی عنان در سوریه تنها طرح موجودی است که ما فکر می کنیم می تواند به ایجاد ارامش در انجا کمک کند.
وی گفت: بنابراین طرح های دیگری که اصل حضور اقای عنان و طرح وی را تحت الشعاع قرار دهد طبیعتا نمی تواند خیلی اولویت داشته باشد.
مهمانپرست در پاسخ به سوالی درباره دعوت از مرسی برای شرکت در اجلاس سران جنبش عدم تعهد، افزود: برای شرکت اقای مرسی در این اجلاس، رئیس جمهور مذاکره ای به صورت تلفنی با وی داشت و قرار است، فرستاده ای از طرف رئیس جمهور دعوتنامه کتبی ببرد و هنوز این کار انجام نشده است ولی در تدارک این سفر هستیم و بعد از ارسال دعوتنامه منتظر خواهیم بود که شاهد حضور سران کشورهای عضو عدم تعهد از جمله اقای مرسی در ایران باشیم.
وی گفت: مصر ریاست اجلاس عدم تعهد را بر عهده داشته و طبیعی است که برای انتقال این ریاست به میزبان جدید که کشور ماست، باید کارهای لازم در این زمینه انجام شود.
سخنگوی وزارت امورخارجه ابراز امیدواری کرد: در مذاکرات امروز میان آقای باقری و اشمیت در استانبول حقوق حقه جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی و مشخص به رسمیت شناخته شود.
وی افزود: پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران برای گفتگوها روشن بیان شده و به اطلاع نمایندگان کشورهای مذاکره کننده1+5 رسیده البته طرف مقابل هم پیشنهادهایی داشته است.
مهمان پرست گفت: هدف ، رسیدن به تفاهم مورد قبول دو طرف است و اگر این مذاکرات به نتیجه مشخصی برسد و نگرانی های طرف مقابل در دوره ای زمانی رفع و حقوق ما نیز به رسمیت شناخته شود بهترین شکل مسئله خواهد بود.
وی افزود: امیدواریم موضوع به همین شکل دنبال شود و آنچه برخی مسئولان به طور شفاهی در خصوص فعالیت های صلح آمیز هسته ای ما اعلام کرده اند به طور رسمی و مشخص هم در این مذاکرات مطرح و به رسمیت شناخته شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.