شما آقایی که خودتان را خط امامی می دانید شمایی که افتخار می کنید به تبعیت از امام، با آقای کدیور مرزبندی دارید یا نه؟ ...
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، محمد حسين صفارهرندي، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام پنج شنبه شب مهمان برنامه «ديروز، امروز، فردا» بود و در خصوص موضوعات مختلف از جمله فتنه 88، بحث بازگشت عوامل و سران فتنه به آغوش نظام، آرايش هاي جديد جريان اصولگرايي، جريان انحرافي و غيره با مردم سخن گفت.
وي در ابتداي صحبت هاي خود گفت: از منظر بنده یکی از واقعیت های غیرقابل انکار در محیط سیاسی کشور ما این است که اگر جریاناتی با انتصاب به بیرون از نظام، بیرون از انقلاب و بیرون از کشور، وزن خودشان را بخواهند در محیط سیاسی افزایش بدهند ممکن است که در یک موج بی خبری بتوانند یک میدانی را موقتا پیدا کنند اما بعد از اینکه ابعاد قضیه پیش ملت روشن می شود، مردم براحتی از آنها عبور می کنند و آنها را پس می زنند.
چه كساني بخت همراه کردن مردم با خودشان را دارند؟
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: آنچیزی که امروزه در محیط سیاسی و اجتماعی ما مشهود این است این است که اولا تنها کسانی بخت همراه کردن مردم با خودشان را دارند که اتهام دلبستگی به بیرون و کمک گرفتن از بیرون را توانسته باشند از چهره خودشان دور بکنند یا اساسا این اتهام قبلا به آنها نچسبیده باشد یا اگر چسبیده باشد ثابت کرده باشند که آنها از این اتهام مبرا هستند.
صفارهرندي ادامه داد: از سوی دیگر برای مردم ما این حقیقت هم جا افتاده است که اگر کسانی در محیط ازدحام و در شرایطی که به نظر می رسد اوضاع یک مقدار مخدوش شده، اینها توانایی حرکت مستقیم را نداشته باشند و از خودشان اقدامات و حرکات زیگزاگی را نشان داده باشند این در حافظه تاریخی مردم ثبت می شود در موقع دیگر که این فرد به صحنه می آید آن خاطرات مردم به مددشان می آید و در مورد این افراد قضاوت می کنند؛ لذا می بینیم الان یک عبارتی که علی الدوام هم در محیط نخبگی و نخبگانی و هم در محیط اجتماعی عمومی مطرح می شود نسبت افراد با اتفاق ناگواری بود که دو سه سال پیش اتفاق افتاد و ما از آن به فتنه نگران کننده سال 88 تعبير می کنیم.
منتسبين به فتنه چطور می تواند دل مردم را بدست بیاورند؟
وي با بيان اينكه اگر کسی در قصه ای که به اسم فتنه در ذهن مردم جا گرفته است نقش آفرین مستقیم یا غیرمسقیم بوده باشد از نگاه مردم متهم است، تصريح كرد: تا زمانی که این اتهام را از سر خودش نتوانسته رفع بکند، وی نمی تواند دل مردم را بدست بیاورد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: این یکی از گزاره های قطعی است که جا افتاده است حالا ممکن است که عده ای باشند که به دلیل دلبستگی های تشکیلاتی و تعلقات حزبی و گروهی متمایل به اشخاصی باشند و موضع جانبدارانه هم نسبت به آنها بگیرند اما این را با متن مردم نمی شود یگانه و یکی گرفت.
صفارهرندي بيان داشت: متن مردم که می گوییم بسیاری از آنها چه بسا کسانی باشند که به لحاظ گرایش سیاسی مثلا در سال 88 به گزینه ای غیر از گزینه ای که رای نهایی را آورده رای داده باشند و به آن تعلق داشتند ولی حاضر نبوده و نيستند که نام خودشان در لیستی ثبت کنند که بالای آن فتنه و فتنه گر نوشته شده است.
جريان بيروني، امامزاده ای نیست که شفا بدهد
وي عنوان داشت: آن کسانی که با توهم این قضیه که وزن خودشان را می توانند با جریان بیرونی زیاد بکنند و با مرکزیت نظام و با محور اداره کننده کشور بر سر این چانه زنی بکنند، بعد از مدتی به نتیجه رسیدند که آن جریان بیرونی کور می کند که شفا نمی کند یعنی امامزاده ای نیست که شفا بدهد.
اين كارشناس مسائل سياسي ادامه داد: نمونه آن هم این بود که بعد از قصه 9 دی رسما یکی از مقامات ناتو که وزیر دفاع انگلیس بود اعلام کرد چیزی که ما امید داشتیم به این جنبش به اصطلاح خودشان جنبش سبز، با این اتفاق 9 دی که در ایران افتاد این دیگر اصلا امیدی به آن نیست، قصه اش تمام شد؛ حالا باید برویم سراغ گزینه های دیگر که از قضا وی همان جا هم گفت که مرحله نخست رویکرد ما به تحریم های گسترده خواهد بود یعنی وقتی آن راه نتیجه نداد حالا تحریم را پيش مي گيريم.
صفارهرندي گفت: چند تا برگ در دست دشمن ماست یک برگ آن تحریم است، یک برگ تهدید است یک برگش این است که می گوید عملیات تظامی می کنیم، یک برگ دیگر این است که می گوید ما به یک اپوزیسیونی که در مقابل نظام مسئله دارد كمک می کنیم که در سال 88 کمک کردند و خیلی هم کمک کردند یعنی عملا ستاد عملیات روانی و چه بسا عملیات صحنه ای تشکیل می دادند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: من یک نمونه آن را در مصاحبه های تلویزینی عرض کردم برای آن جریانی که در جریان فتنه 88 به خارج دست داده بود ، آبروی ریزی بزرگی بود که گزارش کار این ها را آقای اوباما به کنگره می داد یعنی در واقع کنگره از وی خواسته بود که این پول هایی که ما به تو دادیم که کمک بکنی به شورش های خیابانی در در سال 88 گزارش بده که این پول را چه کار کرده ای. ظاهرش مبلغی بالغ بر 70 میلیون دلار بود.
وي افزود: در واقع تفریق بودجه صورت می گرفت که مثلا اینقدر به فلان گروه و یا اینقدر به فلان جریان داده شده است، اینها به همین صراحت می گفتند که ما به فیس بوک اینقدر دادیم به رادیو فردا اینقدر دادیم به صدای آمریکا اینقدر دادیم به فلان گروه در داخل ایران این کمک ها را کردیم که اسم آن ها را نمی توانیم ببریم؛ آنجا و در كنگره به صراحت این چیزها گفته شد.
دل مردم با جماعتي که ظرفیت هایشان معادل ظرفیت جنگ و تحریم عليه نظام است صاف نمی شود
صفارهرندي تصريح كرد: دل مردم با جماعتي که ظرفیت هایشان معادل ظرفیت جنگ علیه ملت ومعادل ظرفیت تحریم علیه ملت ماست، صاف نمی شود؛ لذا آنها مترصد یک فرصتی بودند که این ها را بدل بزنند برگردانند مثل این که کی بود کی بود من نبودم.
ايراني ها راه بدل زدن تحریم را پیدا می کنند
اين كارشناس مسائل سياسي خاطرنشان كرد: یکی از مقامات غربی گفته است تحریم خودش به تنهایی نتیجه نمی دهد اگر تحریم با اقدامات دیگری از جنس کمک به جریان اپوزیسیون داخلی ایران، جریان مخالف و جریان مزاحم؛ همراه نشود فایده ای ندارد، ایرانی ها بلد هستند، درست است دچار سختی می شوند ولی بزودی راه بدل زدن تحریم را پیدا می کنند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام بيان داشت: جریان قهر کرده از انقلاب و نظام و دلبسته به بیرون یک زمانی خروج از حاکمیت را تجربه کرد، ردیف شدند تعداد صد نفر از نمایندگان که ما می خواهیم استعفا بدهیم البته استعفا هم ندادند البته خیلی هم صادق نبودند چند تا از آنها واقعا بر سر حرفشان ایستادند که رفتند بیرون، بقیه تا آخر دوره شان ایستادند و بودند؛ ولی این نمایش خروج از حاکمیت بود.
وقتي مشارکت بالای 60 درصدي را ديدند بعضی از آنها گفتند ما اشتباه کردیم که از نظام برگشتیم
وي ادامه داد: در دولت شان کسانی بودند که همین نمایش را دادند یک کارهایی کردند مثلا استعفای دسته جمعی استانداران وقت و معاونان وزرا و غیره بعد مطرح کردند که اساسا باید ما این نظام را در مقابل جریان بیرونی ما تنها بگذاریم وقتی بیرون ببیند كه ما در کنار این نظام نیستیم راحت تر مي تواند آنرا سرکوب بکند؛ به یک عبارت دیگر گفتند نظام از ما بهره کشی می کند، ما را به عنوان یک وسیله ای برای گرم کردن تنور دموکراسی خودش استفاده می کند؛ اگر ما این دموکراسی نظام را تحریم بکنیم، خود به خود بر ملا و معلوم می شود که اینها کسی نیستند و در اقلیت هستند و یک وزن کشی صورت می گیرد .
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: در انتخابات مجلس، نه بعد از انتخابات، قبل از انتخابات متوجه شدند که این وزن کشی به نفع آنها نیست یعنی مردم سمت و سوی انتخابشان اصل نظام است، اصل موجودیت انقلاب است خیلی تره خورد نمی کنند برای این مدعیان این صحنه؛ لذا وقتی نظرسنجی ها را خودشان مشاهده کردند و ملاحظه کردند که میزان مشارکت مردم احتمالا بالای 60 درصد هست و حتما حدود 58 درصد خواهد بود آنجا بود که بعضی از آنها گفتند ما اشتباه کردیم که از نظام برگشتیم باید به داخل نظام برگردیم.
صفارهرندي بيان داشت: یک نشانش این بود یک علامت گذاشتند از خودشان که بعدا بگویند آقا ما بودیم البته پنهانی رفته بودند اما یک کاری هم شد که هماهنگ شده بود که یک تفسیری هم بیاید یعنی هم آره هم نه.
اگر شما واقعا بازگشتید آشکار بگویید ملت می پذیرد
وي گفت: مشکل این جماعت وقتی محک می خواهد بخورد همین جاست اگر شما واقعا بازگشتید با صراحت بیایید حرف هایی که پنهانی می زنید بیایید آشکار بگویید ملت می پذیرد ملت بزرگواری است کسی بیاید و بگوید من اشتباه کردم قبول می کنند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: در همین روزها مکررا در جلسات داخلس شان دیدیم كه بعضی از بزرگانشان می گویند واقعا تقلب قصه اش حرف مضحکی بود بیخود گفته شده بود ولی چه عیبی دارد شما بیایید همین را در شرایط خیلی راحت تر و طبیعی تر، از حالت خفا و پنهان در بیاورید و آشکارا این حرف ها رو بزنید البته این شجاعت می خواهد شهامت می خواهد ایمان می خواهد ولی شما را بزرگ می کند بیایید و بگویید ما اینجا اشتباه کردیم و از ملت عذرمی خواهیم، به خاطر اشتباه ما چند ماه کشور متلاطم شد و اعتبار نظام مخدوش شد و فرصت بزرگ ما به تهدید تبدیل شد این عذرخواهی را می کنیم.
صفارهرندي افزود: اما ملت بزرگوار ممکن است بگویند خیلی خوب حالا که شما این اعتراف بزرگ را می کنید توی ذهن ما شما از حالت آن کسی که در برابر منافع این ملت ایستادگی کرده موقتا می توانید خارج بشوید مشروط بر اینکه یادتان نرود که الان چه گفتید دوباره پای صحنه مشابه پیش آمد شما وسوسه نشوید که فکر کنید الان خیابان ها شلوغ است باز ما برویم و تا تنور داغ هست ما نان خومان را بچسبانیم در این صحنه باز همین اتفاق خواهد افتاد.
وي بيان داشت: برای شکسته شدن این حالت نفاق پنهان پشت این جور حرف ها و اعتراف ها گفته می شود كه باید این حرف ها آشکار و صادقانه و در ملا و نه در پنهان زده بشود.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: کسانی از این جبهه - كه البته جبهه بسیار گسترده است و خودشان می گفتند از کمونیست لاقید بی اعتقاد به همه مبانی فرهنگی دینی و غیره وجود دارد تا آدم نماز شب خان ما هم قبول داریم - هستند که افراد سالمی هستند.
صفارهرندي ادامه داد: مشکل این جمع این است که این هایی که سالم تر بودند پرونده خودشان را پیوند زدند به آن افرادی که کارنامه شان کارنامه فاسدی بود و لذا امروز وقتی بعضی از اینها می آیند اظهار می کنند که ما می خواهیم به نظام برگردیم اولین شبهه هایی که در مورد آنها مطرح می شود توسط ماها نیست توسط رفقای آنهاست؛ آنها می گویند این چه بازی است شما می خواهید به نظام برگردید؟ شما مگر با ما قرار نداشتید؟ مگر قرار این نبود که همه این بساط را جمع بکنید پس چه شد که دو مرتبه بر می گردید؟
وي اظهار داشت: اگر توانستند در حقیقت از دام آن رفقایشان خلاص بشوند تازه می توانند جواب ملت را بدهند که آیا صادقانه به آن رفقای نابکار و آن کسانی که دستشان در دست CIA و غیره بوده پشت کردند وآيا با آنها هم پیمانی شان را کنار گذاشتند يا نه؛ واقعا اگر دو مرتبه خیابان ها عرصه اظهار نظر پس از روز انتخابات بشود دو مرتبه اینها میز بازی را به هم نمی ریزند؟
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: این گروهها با اینکه ما قبول داریم طیف های مختلفی هستند بعضی از اینها واقعا نسبت به هم دیگر فاصله فراوانی دارند، به لحاظ فکری و به لحاظ برنامه ای؛ ولی با یک سری محاسبات غیر الهی که متاسفانه تو ذهن و دل این ها جریان دارد، حاضر نیستند که نسبت صریح خودشان را با همدیگر ابراز بکنند با اینکه در خلوت شان می گویند که ما با این تندروهایی که بیشتر هم در خارج از کشور هستند و این هایی که به براندازی نظام معتقدند، مرزبندی داریم؛ ولی هیچ وقت با صراحت نمی آیند بگویند که این افراد حق ندارند که جانب ما را بگیرند اگر یک وقت یک جایی هم آمدند و طرفداری از ما کردند ما پس می زنیم و می گوییم ما نیازی به طرفداری شما نداریم؛ شما این را نمی بینید.
صفارهرندي اظهار داشت: همچنان که آن هایی که در بیرون از کشور هستند و این افرادشان که در داخل هستند را متهم به سازشکاری با نظام می کنند و می گویند شما دارید می روید دو مرتبه داخل نظام اما هیچ وقت نمی آیند که بگویند ما دیگر با اینها کاری نداریم باز هم از گوشه چشم دارند نگاه می کنند هر وقت اینها قدرتی بتوانند بدست بیاورند آنها می آیند و می گویند ما هم هستیم و ماهم شریک هستیم.
گروه ها بايد مرزبندی خودشان را به صراحت با یکدیگر اعلام بکنند
وي با بيان اينكه این آقایان این ها را پس نمی زنند، گفت: به نظر من درست این است که این چیزی را که مردم نگرانش هستند در صورتی رفع خواهد شد که این گروه ها مرزبندی خودشان را به صراحت با یکدیگر اعلام بکنند بگویند ما با اینها تا دیروز یک مرحله ای را آمدیم از جایی که اینها پیوند خوردند با دشمنان ملت از آنجا دیگر ما از آنها گسستیم و هیچ نسبتی با اینها نداریم.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: بلاخره این آدم هایی که در بیرون هستند، رفقای سابق این آقایان شرکای آنها در بعضی از احزاب و جزو موسسین آن بودند بعضی ها جزو ایدئولوگ های این جریان بودند، چهره هستند و بنام هستند این دوستانی که در داخل هستند باید به صراحت بگویند آن آقای ایدئولوگ را آیا قبول دارند یا نه.
حیف است آدم این تریبون را هزينه اسم هایی بكند که خیلی کوچک هستند
صفارهرندي ادامه داد: اگر آن فرد خزیده به دامن ملکه انگلیس و آنجا ارتزاق می کند و از دولت فخیمه مواجب می گیرد؛ این آدم که متحد دوستان ما مثلا جناح اصول گرا نبوده این جزو اصلاح طلب بوده است؛ آقایان به اسم اصلاحات وقتی امروز می آیند اصلاحت شان شامل آن آدم می شود؟ یعنی این اصلاحات یک خانواده ای است که اورا هم در بر می گیرد؟ اگر نمی گیرد بیایند با صراحت اعلام کنند مرزبندی بکنند.
وي در بخشي از صحبت هاي خود با بيان اينكه حیف است آدم این تریبون را هزینه بکند بابت یک اسم هایی که خیلی کوچک هستند، گفت: به عنوان نمونه آقا اکبر گنجی، بالاخره رفیق شما هست یا نه؟ دوست آقای حجاریان دوست شما هست یا نه؟ دوست خاطی شما هست یا گناهش نابخشودنی است؟ گناه آقای مهاجرانی جزو گناهان کبیره است یا جزو گناهان صغیره؟ که شما هر وقت اسم ایشان درج می شود یواش از آن عبور می کنید.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: آقای کدیور برای شما یک خطاکار جزئی است یا یک کسی است که زیراب تفکر امام را زده است؟ شمشیر علیه تفمر انقلاب اسلامی کشیده است؟
شما آقایی که افتخار می کنید به تبعیت از امام، با آقای کدیور مرزبندی دارید یا نه؟
صفارهرندي بيان داشت: آقاي كديور در مقابل امام و نظریه اصیل انقلاب اسلامی که نظریه ولایت فقیه است که امام فرمودند، آمده و کلا زیرآب آنرا زده است، شما آقایی که خودتان را خط امامی می دانید شمایی که افتخار می کنید به تبعیت از امام، با آقای کدیور مرزبندی دارید یا نه؟ به صراحت باید بیایید و بگویید. وقتی نمی گویید شما باز هم یک ماده نفاقی را در آینده باقی می گذارید که دو مرتبه در آن اغتشاش و پراکندگی شركت مي كنيد.
وي اظهار داشت: شما حرف هايی از جنس وفاداری به انقلاب تا براندازی علیه انقلاب مي زنيد که مخاطب شما نمی تواند بفهمد که شما کجای کار هستید شما آن هستید یا این هستید.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: من بعضی از آن آقایان را آدم های صادقی می دانم بعضی از آنها موضعی گرفتند ممکن است که این ها چهره های نخست این جریان نباشند؛ آنهایی که مدعی نفرات اصلی هستند بعضی ها پرده نشین هستند بعضی ها هم بعضی مواقع یک جلوه ای بیرون داشتند، آن افراد هیچ وقت این صداقت در آنها دیده نشده است.
صفارهرندي عنوان داشت: من حرفم در بدو امر متوجه آنهایی است که ما در آنها مظنه صداقت داریم می گوییم چطور است که شماها در این بازگشتی که می خواهید بکنید باز وقتی می خواهید یک علامتی بدهید همان رفقای مسئله دارتان را باز می آورید جلو قرار می دهید تابلوی تان را آنجا قرار می دهید وقتی تابلوی شما اینجاست ما حق داریم شک بکنیم؟
وي گفت: من ندیدم جوابی بدهند شاید در جلسات داخلی این را می گویند که ما الان هیچ کس را وجیه تر از فلانی در افکار عمومی نداریم یعنی مشهورتر باشد و یک رای بتواند جمع کند از او بیشتر نداریم پس مجبوریم به ایشان رو بکنیم؛ اما وقتی به ضمیر خودشان رجوع بکنند آنجا می یابند که ما نباید این کار را بکنیم؛ آن کسی که محیط را آلوده کرد و بین جریان خودی و غیر خودی پیوند زد و تشكيك کرد این تصویری که از جریان خط امام وجود داشت، پس او شایستگی ندارد لااقل یه مدت به بایگانی برود.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام يادآور شد: هنوز باب بحثی گشوده نشده است که آیا این ها می خواهند در مسیر نفرات اصلی فتنه بروند یا نه؛ یعنی شاید این جریان از فرصت های خودش که فراوان هم این فرصت ها را دارد - کلی نشریه دارند – استفاده نكرده ودر نشریه هاي منتصب به این دیده نشده که از این فرصت رسانه ای كه در خدمتشان هست در سمت و سوی یک بازگشت صادقانه و در واقع یک جور تائب شدن به سوی خدا و مردم استفاده کنند لااقل این را من ندیده ام.
صفارهرندي ادامه داد: ولی یک علامت هایی از آن جنسی که ما داخل هستیم و می خواهیم در چهارچوب نظام کار بکنیم، دیده شده اینها البته یک موفقیتی است عیبی ندارد خوب است حتی آن حرفهایی که پنهانی می زنند آن هم یک قدم به جلوست لااقل خودشان به این نتیجه رسیدند که اشتباهات بزرگی مرتکب شدند این اشتباهات باید یه جور در خودشان مطرح بشود.
حرف هاي منتصبين به فتنه تضمینی ندارد
وي افزود: آنها در جمع خودشان می گویند «تندروهایی که ما را به اینجا رساندند باید این ها را حذف کنیم به این ها میدان ندهیم»؛ ما حرفمان این است این تضمینی ندارد تضمین شان زمانی است که حرف ها با صراحت در منظر کل ملت زده بشود و مرزبندی بشود.
اين كارشناس مسائل سياسي در ادامه صحبت هاي خود در مورد عرصه هاي اصولگرايي در آينده گفت: بنده معتقد به اين نبودم كه اصولگرايان نوين آمدند در مقابل اصولگرايان سنتي، الان هم اعتقاد ندارم؛ اعتقادم اين است كه سنت هاي نوين اصولگرايانه به صحنه آمد.
صفارهرندي ادامه داد: فرق اين با اولي اين است كه آنجا جريانات اصولگرا را به اعتبار قبيله و گروه تقسيم مي كند اينجا به اعتبار يك مسير و يك راه؛ يعني همان آدم هايي كه قبلا روش هاي ديگه اي را به آن معتقد بودند خودشان به اين نتيجه رسيدند كه آن روش ها غلط است؛ البته يك تعدادي از آنها، بخشي از آنها به اين نتيجه رسيدند كه برخي از تاكتيك هاي به كار گرفته شده در مسير سياست ورزي ما را مدام از جامعه دور مي كند براي اين كه ما به متن مردم نزديك تر بشويم اين روش ها بايد تغيير بكند.
وي بيان داشت: من اين ها را تعبير كردم به سنت هاي نوين اصولگرايي بنابراين گفتم از ميان همان گروه سنتي ها بعضي ها نگاه شان اينگونه شد يعني نوين شد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: همين الان هم هستند و من ثابت مي كنم مثلا در سنتي ترين گروه اصولگراي ما، وفاداران به اين نگرشي كه بنده عرض مي كنم كم نيستند. من حاظرم با آن دوستاني كه مي خواهند با اين صحبت مخالفت بكنند بحث بكنم و بگويم شما مثلا بخشي از شاخه ها و لايه هاي زيرين تشكيلاتان حرف بعضي ازآن بزرگترها را قبول نداريد اگر چه حرمت آنها را نگاه مي دارند ولي معتقد به آن روش ها نيستند مي گويند روش هاي جديد را بايد به كار گرفت.
صفارهرندي حاطرنشان كرد: قطعا اتفاقي كه از سال 81 در در درون جبهه اصولگرايي افتاد - البته اين اسم هم از آن زمان برايش گذاشته شد يعني اصولگرايي عنواني است كه از سال 81 آمد قبل از آن شما برويد و حافظه تاريخي سياسيون مراجعه كنيد و به آرشيوها مراجعه كنيد اصلا همچين چيزي نيست از بعد از 81 اصولگرايي بوجود آمد - از آن زمان حقيقتا از آنجايي كه خود همين روش ها و سنت هاي جديد مايه پيشبرد اهداف جبهه خودي شده بود معلوم بود كه عمده وزن اين جريانات اصولگرايي در اين نقطه بود يعني عمق جامعه.
وي يادآور شد: من در اينجا لازم است اشاره اي بكنم؛ اساسا كشور ما نظامات حزبي در آن حاكم نيست اين جوري نيست كه مثلا بگوييم جريانات سنتي اينقدر آدم با خودشان دارند جريانات نوين اينقدر دارند مردم ما كه نرفتند داخل احزاب ثبت نام بكنند و اصلا اين طوري نيست كه بگوييم وزن فلان گروه اينقدر هست؛ مردم با آزادگي و وارستگي از اين جور تعلقات واقعا خريدار آن حرف نابي هستند كه در صحنه درخشش پيدا مي كند مي روند سراغ آن.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: البته من اينكه ما تشكيلات منسجم سياسي قدرتمند و قوي را نداريم را يكي از نقاط ضعف در كشورمان مي دانم؛ همان قدر كه لطمه آن را جريان اصلاح طلب خورده كه در تشكيلاتش طيف ها اينقدر گوناگون هستند و از كمونيست و نمازشب خان را در برمي گيرند.
تفاوت برنامه اي فراواني در بين اصولگرايان ديده مي شود
صفارهرندي ادامه داد: البته در اصولگرا البته تفاوت ها از اين جنس نيست همه در يك سطحي وفادار به مباني و اصول هستند ولي برنامه هاي شان مختلف است تفاوت برنامه اي فراوان بين آنها است؛ به همين دليل وقتي شما ناكامي هايي كه اين دوره حاكميت اصولگرا را ليست مي كنيم آنجاهايي كه كم آورده است و خوب نتوانسته عمل بكند دليلش آن بوده است كه يك برنامه اي كه همه پاي آن امضا بكنند بين آنها مطرح نيست؛ لذا هر كس آن وقت علم خودش را بلند مي كند، يك آقايي مثلا راه مي افتد و رفيق هاي وي هم حرف او را تكرار مي كنند كه اصلا ما خودمان به اين اصولگرايي اعتبار بخشيديم و ما فرزند اصولگرايي نيستيم ما صاحب كار هستيم آن يكي برمي گردد و مي گويد اين اصولگرايي كجا بود كه ما بوديم.
وي اظهار داشت: من معتقدم مشكل ما نداشتن تشكيلاتي است كه افراد در آن تشكيلات بروند و نگاه هاي خودشان را يكي و يگانه بكنند و يكدل و منسجم بشوند كادر پرورده بشود و اين كادرها باشند كه بيايند با يك برنامه مشخص بگويند كه مي مي خواهيم كشور را اداره بكنيم.
مشكل اينجاست كه در آستانه انتخابات به اعتبار اشخاص دسته دسته مي شويم نه به اعتبار برنامه ها
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام عنوان كرد: من معتقدم اينكه از همين الان افراد افتادند دنبال اين كه نامزد مطلوب چه كسي است، يك انحراف است؛ ما قبل از اينكه حرف كي و چه كسي را بزنيم باييد بگوييم چي، يعني دنبال چه چيزي باشيم بعد ببنيم چه كسي مي تواند آن چيزها را محقق كند.
صفارهرندي ادامه داد:مشكل اساسي كه هم آقايان اصلاح طلب به شكل برملاتر و آشكارتر داشتند و هم در جبهه اصولگرا ديده مي شود، اين است كه در آستانه انتخابات به اعتبار اشخاص ما دسته دسته مي شويم نه به اعتبار برنامه ها، مردم به چه برنامه هايي راي دادند خيلي روشن نيست.
وي بيان داشت: و اينكه اين نفري كه آمده راي مردم را گرفته است با كدام كادر و با كدام نفرات همدل و همراه خودش مي خواهد مملكت را اداره بكند، مشخص نيست؛ غالبا نگاه مي كنيم مي بينيم يك معجوني از افراد را فراهم مي آورند دنبال خودشان كه خيلي وقت ها يك سال نشده چندتا از آنها را كنار مي گذارند سال دوم چندتا ديگر را كنار مي گذارند سال آخر مي بينيد همين اتفاق مي افتد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: سال بعد مي آيند آدمي را انتخاب مي كنند كه شش ماه نگذشته دلشان را مي زند و در نتيجه كار تعطيل مي شود و اين موضوع را ازاول تا الان ما داشتيم.
بايد حرف آقا را در مورد نظام پارلماني مورد تامل قرار دهيم
صفارهرندي اظهار داشت: اينجاست كه ما بايد اين حرف متين حضرت آقا را كه در سفر كرمانشاه بيان فرمودند، مورد تامل قرار بدهيم ، فرمودند شايد ما بايد بحث كنيم ببينيم اينكه نظام ما شبه رياستي است آيا اين جوري خوب است يا نظام پارلماني، ايشان روي هيچ كدام از اينها صحه نگذاشتند، بايد بررسي بشود.
وي ادامه داد: شايد بخشي از مشكلات ما ناشي از اين است تكليف ما اينجا معلوم نيست اگر ما يك دولتي را انتخاب بكنيم كه تكيه گاه اصلي آن و عقبه آن يك مجلسي باشد كه آن مجلس يا آن فراكسيون غالب، خودش بر اساس يك انديشه، بر اساس انديشه تمرين كرده، با هم يك كار مشترك انجام داده و ورزيده شده ساخته شدند و اين دولت از دل اين درآمده، آن وقت ما هر روز دعواي مجلس و دولت نداريم.
در ادامه مجري برنامه گفت: يك جريان خاصي بويژه در 8 سال اخير بوجود آمد كه مثلا در انتخابات مجلس هشتم يكي از اضلاع اصولگرايي بود و در مجلس نهم از نماينده ها جدا شد؛ اكثر اصولگراها هم با آن مشكل دارند در عين حال اشتراكات پر رنگي هم با همان جريان افراطي اصلاح طلب دارد مثلا در زمينه عفاف و حجاب، مذاكره با آمريكا و يا نظارت شوراي نگهبان؛ وزن اين جريان چگونه است؟ بيشتر در تبليغات ديده مي شود تا در عمل؟ بعد خيلي ها معتقدند در عرصه سياسي اين جريان با جريان تندروري اصلاح طلب پيوند خواهد خورد؛ آيا همين طور است؟
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ گفت: براي بدست آوردن دل افراد راه هاي مختلف است يك وقت شما مي آييد يك حرف متيني را مطرح مي كنيد مي گوييد وجدان ها پاك وقتي با اين حرف مواجه بشوند لاجرم دل به آن مي دهند و قبولش مي كنند يك وقت هست شما مي آييد مي سنجيد كه مردم الان چه حرفي باب دندانشان هست همان حرف را مي زنيد البته باب دندان آن وقت مردم؛ افكار عمومي سيال است صبح يك چيزي ممكن است باشد فردا بر اساس اطلاعات جديد كه مي گيرد چيز ديگري مي شود شما با باب طبع آن لحظه مردم يك حرفي مي زنيد قبلا رصد كرده ايد كه اين حرف بين مردم مي گيرد و همين طور هم مي شود.
جريان انحرافي اصالتا همان فتنه است
وي ادامه داد: وقتي حرفي را شما باب طبع مي زنيد اين طبعي كه فردا تغيير مي كند يك حرف آماده براي طبع فرداي آنها هم داريد اين كار يك عده اي است من معتقدم اين شوخي ها و مضحكه اي كه بعضي ها راه انداخته اند اين روش ها را فراگفتمان مي گويند.
صفارهرندي بيان داشت: در مورد جريان انحرافي يك عده به حق معترض هسستند نگوييد جريان؛ جريان براي خودش آيين دارد يك انديشه اي يك تفكري؛ اينكه باب طبع روزمره مردم موضع خود را عوض مي كند اين كه جريان نشد اين اصالتا همان فتنه است.
اين كارشناس مسائل سياسي اظهار داشت: اينكه شما گفتيد اين ها به همديگر مي رسند براي اينكه طبع فتنه گر متمايل به همان مشابه خودش مي شود ممكن است اين موضع اش چپ باشد و آن يكي راست ولي در يك نقطه به هم ديگر مي رسند براي اينكه اصالت ندارد يك مبنا ندارد وقتي مبنا نداشت همين مي شود.
مجري برنامه در ادامه پرسيد:در مورد همدلي و يكرنگي بين مسئولان كه حضرت آقا در بيانات هفته گذشته خودشان مطرح كردند و اينكه دعواهاي بين خودشان را در بين مردم نياورند، آيا يا يك راهكار عملياتي براي اين قضيه وجود دارد يا نه؟
علت دعواهاي بين مقامات و دستگاه ها پا را فراتر گذاشتن از قانون است
وي در پاسخ به سوال گفت: نكته اول اينكه وقتي در حكومت نقش پذيرفتي بايد از آيين حكومت تبعيت حكومت بكني نمي تواني مواضع شخصي خودت را اينجا اعمال بكني؛ نكته دوم هم اينكه قاعده اي كه گذاشته شده براي اداره امور يك چيزي به اسم قانون است اگر همه نسبت به قانون تمكين بكنند مشكل پيش نمي آيد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: همه جا ما ديديم علت اصلي رسيدن به اين جور اغتشاش هايي كه گاهي بين مقامات و دستگاه ها بوجود آمده تعرض كردن و پا را فراتر گذاشتن از قانون است و قانون را به دنبال خود كشيدن است اين جوري سنگ رو سنگ بند نمي شود.