اعتصاب کارکنان بخش دولتی در سراسر برزیل و کارکنان متروی پایتخت آرژانتین، زندگی عادی مردم را در این دو کشور مختل کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، با اعتصاب کارکنان دولتی در سراسر برزیل ، فعالیت ها در فرودگاه ها ، جاده ها و کلانتری های این کشور مختل شده است. اعضای اداره پلیس فدرال ، وزارت کشاورزی و دانشگاه های دولتی در این اعتصاب مشارکت دارند و خواهان پرداخت دستمزد بیشتر و برخورداری از وضع کاری بهتر هستند.
در مرکز ریودو ژانیرو نیز کارکنان بخش عمومی از دولت خواستند پرداخت ها و وضع کاری را بهبود بخشد.
دولت برزیل چندی پیش ، پیش بینی کرد رشد اقتصادی این کشور امسال به کمتر از 3 درصد برسد. این رقم در گزارش قبلی دولت برزیل ، بیش از 4.5 درصد اعلام شده بود. این در حالی است که کارشناسان مستقل اقتصادی معتقدند رشد اقتصادی برزیل امسال به زحمت به 2.05 درصد خواهد رسید.
با وجودی که برزیل اخیرا موفق شد با پشت سر گذاردن انگلیس به عنوان ششمین اقتصاد موفق جهان معرفی شود ، اما بنا به اعلام وزارت برنامه ریزی برزیل ، ادامه بحران مالی و بدهی منطقه یورو و مشکلات اقتصادی در کشورهای صنعتی و توسعه یافته، تاثیر منفی زیادی بر حجم مبادلات تجاری خارجی برزیل خواهد داشت و این مسئله موجب کاهش رشد اقتصادی این کشور خواهد شد.
رئیس جمهور برزیل پیش تر تاکید کرده بود کشورش برای مقابله با بحران اقتصادی ، تصمیمی برای اجرای سیاست های ریاضت اقتصادی شبیه اروپا ندارد.
متروها در آرژانتین از کار افتاد
از آرژانتین نیز گزارش می رسد کارکنان متروی پایتخت در یک اعتصاب سراسری نسبت به وضع بد اقتصادی و معیشتی خود اعتراض کردند.
اعتصاب کارکنان متروی شهر بوئنوس آیرس ، دیروز جمعه ، (20 مرداد، 11 آگوست) به هفتمین روز کشیده شد و شهروندان ناچار شدند برای سفرهای درون شهری خود ، از اتوبوس های شلوغ استفاده کنند. این اعتصاب همچنین سبب راهبندان گسترده ای در خیابان های این شهر شد ، به طوری که عبور و مرور ندی مواجه کرد.
کارکنان متروی بوئنوس آیرس ، از هفت روز پیش در اعتراض به پایین بودن دستمزدها ایستگاه ها را به تعطیلی کشانده اند. اعتصاب کنندگان خواهان افزایش 28 درصدی دستمزدهایشان هستند تا بتوانند بار فزاینده تورم در جامعه را تحمل کنند.
در پی درخواست شورای شهر بوئنوس آیرس از اعتصاب کنندگان برای پایان دادن به این اعتصاب ، شماری از نمایندگان معترضان با مقامات دولت دیدار کردند. دولت آرژانتین سعی دارد با ارائه طرحی، کارکنان مترو را راضی به بازگشت بر سر کار خود کند.
شورای شهر و دولت آرژانتین در خصوص برعهده گرفتن اداره مترو اختلاف دارند. دولت در ماه ژانویه تلاش کرد اداره مترو را به شهرداری واگذار کند، اما شهردار پایتخت پذیرش چنین مسئولیتی را به دلیل نیاز به افزایش بودجه برای سامان دهی شبکه مترو، رد کرد.
آرژانتین از جمله کشورهای پیشرو در زمینه پیروی از سیاست های توسعه ای صندوق بین المللی پول در آمریکای لاتین محسوب می شود. با این حال به عقیده اقتصاددانانی نظیر ژوزف استیگلیتز (برنده جایزه نوبل اقتصاد و منتقد مشهور صندوق بین المللی پول)، پیروی محض از سیاست های این نهاد مالی ، اقتصاد آرژانتین را با نوسان و بحران های مزمن رو به رو کرده است.