کد خبر:۲۰۳۴۸۰
پرسه در خبرهای سینمایی هفته‌ای که گذشت؛

جنجال‌های بی‌خود و بی‌جهت در حاشیه سینما!

حواشی سینمای ایران به شبکه نمایش خانگی نیز سرایت کرد؛ قضیه از آنجا شروع شد که خبر رسید توزيع نسخه ويدئويي «نارنجي پوش» مهرجويي ...
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، خبر اول اینکه بالاخره بعد از کش و قوس های فراوان فيلم سينمايي «بي‌خود و بي‌جهت» سرانجام پروانه نمايش گرفت.
 
اساسا فیلم‌های کاهانی همیشه در هاله ای از حاشیه ها قرار داشته اند و در ادامه این روند تاریخی، جنجال های زیادی پیرامون این فیلم اخیر او هم از همان اکران در جشنواره فیلم فجر سال گذشته وجود داشت که تا کنون ادامه پيدا كرده و به حیطه اکران عمومی آن نیز کشیده شد.

فيلم عبدالرضا كاهاني كه پس از نمايش‌اش در جشنواره سال قبل با اصلاحاتي روبرو شده بود سرانجام با اعمال اصلاحات و بازبيني توسط اداره نظارت و ارزشيابي مجوز اكران عمومي گرفت.

پخش «بي خود و بي‌جهت» بر عهده مؤسسه نسيم صباست اما هنوز زمان اكران دقيق آن مشخص نشده است. در اين فيلم كه داستان يك اسباب كشي است رضا عطاران، پانته‌آ بهرام، احمد مهران‌فر و نگار جواهريان ايفاي نقش مي‌كنند.

گفته مي‌شد اصلاحات «بي‌خود و بي‌جهت» مدتها قبل توسط كاهاني انجام شده بود و اداره نظارت منتظر نظر نهايي شمقدري بود.

پیش بینی می شود با توجه به بسته شدن پرونده برخی از گروه ها برای اکران پاییز فیلم جدید کاهانی هم همانند فیلم قبلی او «اسب حیوان نجیبی است» زمستان امسال روی پرده برود.

اما حواشی سینمای ایران به شبکه نمایش خانگی نیز سرایت کرده است. قضیه از آنجا شروع شد که خبر رسید توزيع نسخه ويدئويي فيلم سينمايي «نارنجي پوش» داريوش مهرجويي به تعويق افتاده است.

علي اسدزاده، مديرعامل موسسه تصوير گستر پاسارگاد درباره تعويق توزيع «نارنجي‌پوش» در شبكه نمايش خانگي گفت: بايد براي اين موضوع از مردم عذرخواهي كنيم. اين مشكلي است كه از سوي صاحبان فيلم سينمايي «نارنجي‌پوش» ايجاد و باعث شده است كه نتوانيم پروانه نمايش ويدئويي فيلم را از وزارت ارشاد دريافت كنيم.

وي خاطر نشان كرد: اگرچه توزيع نشدن «نارنجي‌پوش» در موعد مقرر به دليل بدقولي صاحبان فيلم است اما موسسه تصوير گستر پاسارگاد براي جلب رضايت مخاطبانش، در حال آماده‌سازي يك فيلم پرفروش و خاص سينماي ايران براي توزيع در شبكه نمايش خانگي است. ما در تلاشيم تا پس از آماده‌سازي، هفته‌ آينده اين فيلم را در شبكه نمايش خانگي كشور توزيع كنيم.

مديرعامل موسسه تصوير گستر پاسارگاد درباره نام اين فيلم اظهار كرد: نام اين فيلم پرفروش و خاص سينماي ايران را در روز‌هاي آينده اعلام خواهيم كرد تا علاقمندان شگفت‌زده شوند.

اما شاید بتوان گفت مهم ترین خبر این روزهای سینمای ایران که به دلایل مختلف از حساسیتهای ویژه ای هم برخوردار است گزارش وضعیت تولید سینمای ایران تا اول شهریور ماه سال 91 است که توسط واحد پشتیبانی تولید بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد.

واحد پشتیبانی تولید این بنیاد اعلام کرد؛ تا اول شهریور ماه جاری، 15 فیلم آماده نمایش (اکران نشده)، 6 فیلم در مرحله صداگذاری، 10 فیلم در مرحله تدوین، 10 فیلم در مرحله فیلمبرداری و 39 فیلم در مرحله پیش تولید قرار دارند.

دو فیلم پس کوچه های شمرون (کامران قدکچیان) و کلاه قرمزی و بچه ننه (ایرج طهماسب) از میان آثار تولید شده سال جاری اکران شده اند.

فیلم های آماده نمایش:

تولد (محمدرضا ورزی)
گناهکاران (فرامرز قریبیان)
بچگیتو فراموش نکن (جلال فاطمی)
بچه های جسور (حجت اله سیفی)
ابرهای ارغوانی (سیامک شایقی)
فرزند خوانده (وحید نیکخواه آزاد)
9:20 دقیقه در بوشهر (محمد امین همدانی)
578 روز انتظار (احمد عبدالهیان)
جا به جا (علی توکل نیا)
دامنه های سفید (احسان عبدی پور)
غریبه (حمید بهمنی)
گورداله (نادره ترکمانی)
بزرگ مرد کوچک (صادق صادق دقیقی)
هیچ کجا هیچ کس (ابراهیم شیبانی)
احتمال معکوس (بهرام توکلی)
در مرحله صداگذاری:
روز رستاخیز (احمدرضا درویش)
هیس دخترها فریاد نمی زنند (پوران درخشنده)
عقاب صحرا (مهرداد خوشبخت)
کلاس هنرپیشگی (علیرضا داودنژاد)
خاکستر و برف (روح الله سهرابی)
جیب بر خیابان جنوبی (سیاوش اسعدی)
در مرحله تدوین:
برلین -7 (رامتین لوافی پور)
مروارید (سیروس حسن پور)
رسوایی (مسعود ده نمکی)
استرداد (علی غفاری)
یوسف هور (مرغابی دشت سرخ) (علی اصغر شادروان)
سلام / خداحافظ (پرویز شهبازی)
همه چیز برای فروش (امیر ثقفی)
از تهران تا بهشت (ابوالفضل صفاری)
زیباتر از زندگی (انسیه شاه حسینی)
آفتاب مهتاب زمین (علی قوی تن)
در مرحله فیلمبرداری:
چتر سبز (ناصر رفایی)
نیکان و بچه غول (عبدالرحمن رضایی)
حماسه روزبه (علی نوری اسکویی)
محمد(ص) (مجید مجیدی)
عملیات مهد کودک (فرزاد اژدری)
آخرین داستان (اشکان رهگذر)
چ (ابراهیم حاتمی کیا)
فرزند چهارم (وحید موسائیان)
آقای الف (علی عطشانی)
دلتنگی های عاشقانه (رضا اعظمیان)

طبق این گزارش 39 پروژه در مرحله پیش از تولید به سر می برند که از این میان 20 پروژه بیش از 50 درصد این مرحله را گذرانده اند.

اما بالاخره اكران «بوسيدن روي ماه» هم در گروه سينما «آزادي» و «بغض» در گروه سينمايي «استقلال» قطعي شد.

حبيب كاوش ـ سخنگوي شوراي صنفي نمايش ـ درباره مصوبات جديد جلسه‌ شوراي صنفي نمايش گفت: قرارداد اكران فيلم سينمايي «بوسيدن روي ماه» به كارگرداني همايون اسعديان براي پنجم مهرماه در گروه «آزادي» ثبت شد، همچنين قرارداد فيلم سينمايي «بغض» براي اكران پس از «ضدگلوله» در گروه «استقلال» به ثبت رسيد.

سخنگوي شوراي صنفي نمايش در پايان سخنانش در پاسخ به پرسشي درباره تعامل در زمينه‌ي چالش ميان حوزه هنري و شوراي صنفي نمايش گفت: پس از ماه‌ها كه سينما در بدترين شرايط خود بود، خوشبختانه در اين هفته‌ها، شاهد روزهاي درخشاني هستيم و اين به يمن حضور و وجود و همكاري مسئولان حوزه هنري، وزارت ارشاد، شوراي صنفي نمايش و در واقع كليه دست‌اندركاران سينما اتفاق افتاده است كه توانستند با همياري به كمك سينما بيايند. در اين روزهاي خوب، دعا كنيم كه اين همدلي ادامه پيدا كند.

خبر آخر هم اینکه فرشته طائرپور تهیه کننده سینمای ایران مجددا تلاش های خود را براي اكران فيلم «آينه‌هاي روبرو» از سر گرفت و برای نمایش عمومی این فیلم مهجور و مغفول مانده سینمای ایران اقدام كرد.

اين تهيه‌كننده درپي اقدام مجدد خود برای اکران «آینه‌های روبرو» طی یادداشتی کوتاه ابراز عقيده كرد که، «اگرچه شرایط اکران در کل نسبت به سال گذشته بهبود نیافته است و با انواع تنش‌های گوناگون مواجه بوده است، اما با توجه به اینکه پروانه نمایش این فیلم فقط تا پایان سال جاری اعتبار دارد و مشکلاتی که اخیرا حتی برای فیلم‌های دارای پروانه نمایش هم پیش آمده نگرانی‌ها را افزایش داده است، تصمیم گرفتم که نسبت به اکران آن اقدام کنم.»

طائرپور در ادامه با اشاره به سابقه 26 سال‌اش در عرصه تهيه‌كنندگي براي اينكه مجبور است براي تمديد مجوز فعاليتش دوباره مراحل خاص را طي بكند،انتقاد كرده و ادامه داد: «چگونه مطمئن باشم که پروانه نمایش صادره برای «آینه‌های روبرو» با همه موفقیتش در اخذ جایزه از جشنواره‌های داخلی و خارجی و دریافت مجوزهای لازم برای نمایش در ایران و خارج، دچار مشکلاتی چون بازبینی مجدد و تبعات احتمالی آن نشود.»

تهيه‌كننده «آينه‌هاي روبرو» همچنين اظهار اميدواري كرد: «شورای صنفی نمایش این بار بر خلاف سال گذشته در چارچوب حقوق حقه تهیه‌کنندگان -فارغ از نسبت‌های صنفی به خود- و بر اساس ضوابط مکتوب در اساسنامه‌‌‌اش موضعی صحیح و قانونی اتخاذ کند و با مانع‌تراشی‌های غیر اصولی مجددا مرا از اکران این فیلم منصرف و خود را به توضیحات بی ارتباط و خلاف واقع در مطبوعات وادار و ناچار نسازد.»

گفتني است، در پی حضور موفق فیلم سینمایی «آینه‌های روبرو» در جشنواره‌های بین‌المللی طی یکسال گذشته، فرشته طائرپور تهیه کننده این فیلم جهت اکران آن از تاریخ سوم آبان ماه 91 در تعدادی از سینماهای آزاد، پروانه نمایش این فیلم را به شورای صنفی نمایش ارسال کرده تا حواله‌های سینماهای تهران و شهرستان آنرا دریافت نماید.

سال گذشته در همین ایام طائرپور برای اکران محدود این فیلم اقدام کرده بود که در پی شرط گذاری شورای صنفی نمایش از اکران آن تا حصول شرایط مساعدتر، صرفنظر نمود.

به نظر می رسد همه چیز طی روزهای اخیر در سینمای ایران تحت الشعاع فروش کلاه قرمزی و بچه ننه است که بعد از مدتها با استقبال قابل توجه مردم، موجب رونق گرفتن دوباره سینماها شده و نوید روزهای خوب و گرمی را برای اصحاب هنر هفتم در ایران می دهد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار