
کد خبر:۲۰۴۰۹۵
230 ميليارد دلار ارزش تجارت ايران با کشورهاي جنبش عدم تعهد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در توسعه روابط اقتصادی گفت: از سال 84 تا تیر امسال، ارزش تجارت خارجی ایران با کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، 230 میلیارد دلار بود.
به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، حمید صافدل در نشست خبری افزود: از این میزان، 87 میلیارد دلار سهم صادرات ایران به این کشورها و 143 میلیارد دلار نیز سهم واردات از این کشورها بوده است.
وی گفت: در سال 90 ارزش تجارت ایران با کشورهای جنبش عدم تعهد، 43 میلیارد دلار بود که 22 میلیارد دلار آن مربوط به واردات از این کشورها و 21 میلیارد دلار نیز مربوط به صادرات کالا از ایران به کشورهای جنبش عدم تعهد بود.
صافدل گفت: در پنج ماه نخست امسال نیز ارزش تجارت ایران با کشورهای عضو جنبش عدم تعهد 11 و نیم میلیارد دلار بود که شش و نیم میلیارد دلار آن به صادرات و پنج میلیارد دلار نیز به واردات از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد مربوط می شود.
وی افزود: با برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد در ایران و فعال سازی کمیته راهبردی بخش اقتصادی این جنبش و همچنین حضور پر رنگ سازمان توسعه تجارت در این کمیته، حوزه هایی مانند حمل و نقل، ترانزیت، مبادله کالایی، صدور خدمات فنی- مهندسی، مشارکت در همکاری های توسعه ای و تولید فعال خواهد شد.
رئیس سازمان توسعه تجارت افزود: تأسیس بانک و صندوق ضمانت به عنوان نهادهای اقتصادی مشترک می تواند رویدادهای اقتصادی جنبش عدم تعهد را با ثبات و پایدارتر کند.
وی از انجام سرمایه گذاری های مشترک در امور زیربنایی کشورهای عضو جنبش، استفاده بهینه از مناطق آزاد و اقتصادی این کشورها، همکاری بین اتاق های بازرگانی و تعاون، ایجاد و توسعه همکاری های اقتصادی، تجاری و تعرفه های ترجیحی و تشکیل کارگروه توسعه اقتصادی به عنوان زمینه های پیشنهادی در فعال کردن اهداف اقتصادی جنبش عدم تعهد نام برد.
صافدل گفت: با برخی از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد دارای سابقه مبادله کالا به شکل تهاتر و با برخی دیگر دارای سابقه مبادله کالا با استفاده از ارز ملی هستیم.
وی با اشاره به اینکه مکانیزمی برای برگزاری نشست های چند جانبه در حاشیه برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد طراحی شده بود، گفت: کشور هند با هیئتی حدود 250 نفره در این اجلاس حضور یافت که حدود 200 نفر از اعضای این هیئت از فعالان بخش خصوصی هند بودند.
همچنین برخی کشورهای همسایه و کشورهای آفریقایی نیز در زمینه افزایش همکاری ها با اعزام هیئت هایی قبل از شروع اجلاس، اعلام آمادگی کرده بودند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.