كارگردانان ناگفته‌های دفاع مقدس را به تصویر بکشند
آخرین اخبار:
کد خبر:۲۰۴۳۰۹
کارگردان فیلم «ملکه» در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

كارگردانان ناگفته‌های دفاع مقدس را به تصویر بکشند

محمدعلی باشه آهنگر با توصیه به کارگردانان جوان گفت: ناگفته‌های زیادی دفاع مقدس دارد که باید به تصویر کشیده  شود.
محمد علي باشه آهنگر در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص فیلم سینمایی «ملکه» گفت: در اين فيلم براي ريزترين ديالوگ آن فكر شده و ارجاعات امروزي در رابطه با كشور روس، چين، كره و اسرائيل تماماً ارجاعات جامعه امروز است و دلالت‌هاي زیادی بر مسائل روزانه اجتماعي، سياسي و نظامي دارد.
 
کارگردان فیلم سینمایی «ملکه» با بیان اینکه ما در دوران جنگ قادر به توليد يك فشنگ نبوديم، افزود: در دوران جنگ كشورهای آمریکا، روس، اسرائیل، فرانسه و اتریش همراه کشور عراق بودند و به آن كشور سلاح و امكانات مي‌دادند و تمام اينها در لايه‌هاي زيرين فيلم نمایش داده شده است.
 
وی ادامه داد: در دوران جنگ، رزمنده ها چون گلوله نداشتند، گلوله در مي‌آوردند، گلوله مي‌دزديدند، التماس مي‌كردند، كتك مي‌خوردند، محكوم به خيانت مي‌شدند و آذوقه درستي از نظر مهمات نداشتند؛ ولي با تمام اينها يك نَفس مطمئنه داشتند و به دنبال زنبور مي‌رفتند، بازي مي‌كردند و همديگر را دوست داشتند.
 
باشه آهنگر اضافه کرد: فيلم‌هاي من مانند «فرزند خاك» و «بيداري روياها» ريشه در واقعيت‌هایي دارد كه در فيلم‌ بعدي من «سبز، سفيد، سرخ» نيز این واقعيت ها از جنگ را نشان مي‌دهم.
 
این کارگردان سینمای کشورمان با بیان اینکه متاسفانه فضاي دفاع مقدس تحريف شده است، عنوان کرد: سال‌هاست كه روح اصلي دفاع مقدس را در جامعه از بين برده‌ايم.
 
وی عنوان کرد: به چه دليل خانواده شهدا، اسرا و جانبازان جامعه 90 درصد فيلم‌هاي ما را دوست ندارند و چرا فيلم دفاع مقدس فروش نمي‌كند؟ به اين دليل كه احساس مي‌شود تصاويري كه از جنگ تجربه‌كرده‌اند، ما در فيلم‌هاي خود به گونه‌اي ديگر نمايش داده‌ايم و ضميرناخودآگاه آنها فيلم را پس مي‌زند.
 
باشه آهنگر درخصوص نام فیلم «ملكه» تشریح کرد: ملکه يك اسم است به اين معنا كه زنبور تنها حشره‌اي است كه خانه خود را حفظ مي‌كند و حاضر است در اين راه جان خود را از دست بدهد و تا زماني كه به آن حمله نشود کاری ندارد.
 
کارگردان «فرزند خاک» یادآور شد: روح دفاع مقدس در همين است كه تا كسي به ما حمله نكند با همه دوست هستيم ولي اگر به ما حمله شود مجبوريم به آنها حمله كنيم؛ حالا وقتي هم دفاع مي‌كنيد به جامعه بشري خدمت كرده‌ايم.
 
وی خطاب به فيلم‌سازان جوان تاکید کرد: در هر زمينه‌اي كه مي‌خواهند فعاليت كنند، پژوهش وسيع ميداني و گفت‌وگويي زنده داشته باشند و ما در حيطه دفاع مقدس ناگفته‌هاي زيادي داريم.
 
باشه آهنگر در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بيشتر از آنكه آرشيو تصويري داستان جنگ را داشته ‌باشيم نيازمند آرشيو تصويري مستند هستيم که در این زمینه يك غفلت و يك خواب خرگوشي عميق همه را فراگرفته است.
پربازدیدترین آخرین اخبار