کد خبر:۲۰۸۲۳۶
تظاهرات در اسپانیا و پرتغال به دنبال اجرایی شدن طرح های ریاضتی شدت گرفت
هزاران نفر از مردم اسپانیا و پرتغال در ادامه مخالفت های خود برای اجرای طرح های ریاضتی شب گذشته را در خیابان سپری کردند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، هزاران نفر از مردم پرتغال در قلب اداری شهر لیسبن پایتخت به سیاست سختگیرانه اقتصادی دولت اعتراض کردند.
دولت پرتغال در نیمه ماه اکتبر بودجه سال جاری را به پارلمان کشور ارائه می کند، لایحه ای که نوید سختگیری های بیشتری را می دهد.
این راهپیمایی مسالمت آمیز به دعوت اتحادیه های سراسری کارگری انجام شد.
رهبر اتحادیه در باره علت راهپیمایی می گوید: ما با این راهپیمایی با سیاست های سختگیرانه اقتصادی و فشارهای نامحدودی که دولت به مردم پرتغال تحمیل کرده مبارزه میکنیم.
دولت راستگرای پرتغال با استقراض 78 میلیارد یوروی، هفته گذشته با افزایش میزان حق بیمه تامین اجتماعی، خشم مردم را برانگیخت.
یکی از شرکت کنندگان در راهپیمایی می گوید: اولین باری است که در تظاهرات شرکت می کنم. به حدی از این سیاست های دولت ناراضی بودم که خشم خودم را باید به وسیله ای نشان میدادم. به راهپیمایی آمدم تا اعتراضم را بیان کنم شاید گوش بدهند.
هفته گذشته بسیاری از شهرهای اروپایی از جمله مادرید، آتن، رم، فرانکفورت و هامبورگ شاهد اعتراضات عمومی مردم و اتحادیه های کارگری علیه سیاست های اقتصادی دولت های راستگرای این کشور ها بودند.
ادامه تظاهرات در اسپانیا
هزاران اسپانیایی خشمگین برای سومین بار متوالی در پنج روز اخیر، شنبه شب نیز در مادرید به سیاستهای ریاضتی دولت ماریانو راخوی، نخست وزیر، اعتراض کردند.
معترضان با حمل نوشتههای یک کلمهای «نه»، با تجمع در نزدیکی پارلمان، بار دیگر مخالفت خود را با برنامه دولت در کاهش ۱۳ میلیارد یورویی از هزینههای سال آتی در بخشهای آموزش و درمان، خدمات عمومی و کاهش دستمزدها اعلام داشتند.
در تظاهرات شنبه شب، برخی ازمعترضان با شاخه های گل به سراغ پلیس رفتند اما در نهایت تظاهرات به درگیری و خشونت گرایید، چندین نفر زخمی و حداقل دو نفر بازداشت شدند.
اسپانیا با نزدیک به ۲۵ درصد، بالاترین میزان بیکاری در اروپا را دارد.
دولت اسپانیا تا به امروز و بر خلاف یونان و پرتغال و جمهوری ایرلند رسما تقاضای وام نجات نکرده است اما بر آورد شده است که با نیاز بانکهای اسپانیا به تزریق حدود ۵۹ میلیارد یورو، مکانیسم بازار، اسپانیا را ناگزیر از درخواست بستۀ نجات خواهد کرد.
وال استریت ژورنال: کسری بودجه اسپانیا به مرز هشدار رسیده است
وال استریت ژورنال نوشت دولت اسپانیا درباره افزایش کسری بودجه این کشور هشدار داد.
پایگاه اینترنتی این روزنامه در مقاله ای به قلم جاناتان هاوس نوشت: دولت اسپانیا روز شنبه اعلام کرد تلاش ها برای احیای سیستم بیمار بانکی تاثیر بسیار بزرگی بر امور مالی این کشور و گسترش شکاف میان بودجه و میزان بدهی های روز افزون دولت دارد.
به نوشته این روزنامه، زمانی اسپانیا بودجه سال آینده خود را اعلام کرد که با توجه به افزایش روز افزون هزینه استقراض دولت، درباره توانایی این کشور برای پرداخت بدهی هایش تردیدهای بسیاری وجود دارد. اقتصاددانان معتقدند اسپانیا شانس اندکی دارد تاکسری بودجه این کشور را به کمتر از سه درصد تولید ناخالص داخلی که کمیسیون اروپا برای سال 2014 تعیین کرده است، برساند. بر اساس استدلال اقتصاددانان رکود اقتصادی عمیق و افزایش نرخ بیکاری ناشی از آن به بیش از بیست و پنج درصد یکی از مهمترین موانع دولت اسپانیا برای کاهش کسری بودجه این کشور است.
اسپانیا در ماه ژوئن از اتحادیه اروپا یکصد میلیارد یورو کمک مالی درخواست کرد تا بتواند سیستم بیمار بانکی خود را احیا کند.
مقامات اسپانیایی پیش بینی کرده اند این کشور به بیش از چهل میلیارد یورو کمک مالی بیشتر از اتحادیه اروپا نیاز دارد. اما با افزایش روز افزون هزینه های استقراض این کشور احتمال می رود به زودی دولت این کشورکمک مالی دیگری درخواست کند.
دولت اسپانیا تصمیم دارد با افزایش مالیات ها و اعمال سیاست های ریاضتی شدیدتر میزان کسری بودجه خود را در سال 2013 به چهارو نیم و در سال 2014 به دو و هشت دهم درصد تولید ناخالص داخلی خود کاهش دهد.
اسپانیا پیش بینی کرده است نرخ برابر ی میزان بدهی های این کشور در مقایسه با نرخ تولید ناخالص داخلی افزایش خواهد یافت و در سال 2012 به هشتادو پنج و سه دهم درصد و در سال 2013 به نود و نیم درصد خواهد رسید. در اوایل امسال دولت اسپانیا پیش بینی کرده بود میزان بدهی های این کشور در حدود هشتاد درصد تولید ناخالص داخلی خواهد بود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.