ادعاهای بي اساس منصور هادی در زمینه دخالت ایران در یمن در حالی مطرح می شود که هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا و شبه نظامیان القاعده با عملیات های گسترده بارها تمامیت ارضی این کشور را به خطر انداخته اند.
گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»: با وقوع انقلاب های عربی در خاورمیانه و شمال آفریقا که منجر به سقوط برخی دیکتاتورها در منطقه گشت، یمن نیز از جمله کشورهایی بود که متاثر از این حوادث ماه ها شاهد درگیری های گسترده بود. سرانجام و با گذشت زمانی طولانی از اعتراضات، علی عبداله صالح دیکتاتور این کشور که به مدت سه دهه بر یمن حکمرانی می نمود بر اساس شرایطی از قدرت کناره گرفت.
موقعیت جغرافیایی یمن و ضعف اقتصادی این کشور در دهه های گذشته سبب گشته بود که این کشور همواره تحت تاثیر سیاست های کشورهای همسایه و منطقه قرار گیرد. دخالت بیگانگان در این کشور در دهه های گذشته حتی منجر به تجزیه این کشور گشته بود که با فروپاشی شوروی، دو یمن شمالی و جنوبی مجددا به یک کشور واحد تبدیل شدند.
عربستان سعودی به عنوان همسایه یمن و مروج اسلام رادیکالی و مرتجع همواره به این کشور به عنوان حیات خلوت خویش می نگریسته است و تلاش نموده ضمن وابستگی سران این کشور به ترویج وهابیت در یمن بپردازد. این در حالی است که از جمعیت کشور یمن تنها 20 درصد آنها به لحاظ مذهبی گرایشات وهابی دارند و 40 درصد آنها حنفی مذهب و سایرین شیعه زیدی می باشند.
با وقوع انقلاب های عربی در منطقه، ریاض ضمن در پیش گرفتن سیاستی به منظور مقابله با نفوذ این جریان به حریم خود تلاش نمود از این رویداد به بهترین نحو در جهت تامین سیاست های خویش بهره مند شود از این رو تمامی تلاش خود را برای ترویج سلفی گیری در بحبوحه نابسامانی ها در منطقه بخرج داد. در یمن نیز علی رغم تلاش سعودی ها به همراه شورای همکاری خلیج فارس جهت حفظ عبداله صالح، زمانی که آنها به این نتیجه رسیدند که امکان ماندگاری صالح در راس امور وجود ندارد با ارائه طرحی به اصلاح صلح خواستار برقراری آرامش در این کشور و انتقال تدریجی قدرت شدند. در این طرح به صالح دیکتاتور سه دهه اخیر یمن ضمانت داده می شد که در برابر واگذاری قدرت از هر محاکمه مصونیت داشته باشد.
بر اساس طرح فوق، قدرت موقتا تا زمان برگزاری انتخابات آزاد به منصور هادی معاون وی منتقل می شد. طرحی که از سوی اغلب معترضین یمنی پذیرفته نشد و آنها خواستار کناره گیری تمامی وابستگان به صالح از قدرت و محاکمه آنها شده بودند. از این رو اعتراضات در این کشور همچنان ادامه داشت. در این فضای نابسامان شبه نظامیان القاعده نیز که به لحاظ فکری و مالی از سوی ریاض تغزیه می شوند با بهره برداری از جو ایجاد شده به فعالیت های خود در این کشور افزودند و یمن را به پایگاهی امن برای القاعده تبدیل کرده اند. از این رو شاهدیم که این کشور روزانه شاهد درگیری های مختلف است.
در فضای ایجاد شد، منصور هادی در اقدامی دور از انتظار اقدام به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با حضور تنها یک کاندیدا کرد (پیشتر نیز صالح با برگزاری چنین سبکی موفق به سی سال حکومت در یمن گشته بود!) و در پایان بر اساس نتایج حاصل از به اصطلاح این انتخابات آزاد وی مسند قدرت را بدست آورد. منصور هادی که پیشتر نیز به نیابت از سعودی ها جانشین صالح گشته بود به سیاست های وی در عرصه یمن ادامه داد.
گفتنی است با آغاز اعتراضات در یمن، شیعیان این کشور که قریب به چهل درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند و در شمال یمن سکونت دارند همراه با سایر یمنی ها به اعتراض نسبت به ادامه حکومت صالح پرداخته و خواستار کناره گیری وی شدند. شیعیان زیدی یمن در طول این سالها بارها مورد ظلم و تبعیض از سوی حکومت مرکزی واقع شده اند و بدلیل سکونت آنها در نواحی مرزی با عربستان سعودی، دولت صالح جهت برخورد با به اصطلاح خرابکاران شیعه به حمایت سعودی ها تکیه کرده و ارتش عربستان با ورود به خاک یمن به سرکوب آنها پرداخته است.
حکومت سعودی و دولت صالح همواره شیعیان یمنی و بخصوص شبه نظامیان آنها (گروه الحوثی ) را متهم به ارتباط با ایران کرده و اعلام کرده اند که آنها در راستای تامین منافع جمهوری اسلامی ایران به دنبال ایجاد بی ثباتی در یمن هستند. این در حالی است که رهبران الحوثی ها ضمن تکذیب این ادعاها، تلاش های خویش را در راستای احیای حقوق از دست رفته خویش دانسته اند.
اتهامات بی اساس عبدربه منصور هادی به جمهوری اسلامی
عبدربه منصور هادی رئیس جمهور به اصطلاح منتخب یمن در جدیدترین اظهارات خود بدون اشاره به دخالت های پی در پی عربستان در امور این کشور و حمایت از القاعده، جمهوری اسلامی ایران را متهم به ایجاد هرج و مرج در این کشور کرده است.
رئیس جمهور یمن چندی پیش در سخنانی واشنگتن گفت بود که شش شبکه جاسوسی را که برای ایران کار می کرده اند در یمن کشف کرده ایم.
به گفته وی پرونده پنج شبکه از مجموع شش شبکه شناسایی شده ، به دادگاه تحویل داده شد تا محاکمه متهمان آغاز شود.
وی همچنین افزود: یمن در حال حاضر از دخالت های منطقه ای زیادی رنج می برد که یکی از این دخالت ها از سوی ایران صورت می گیرد.
هادی درباره نوع دخالت های ایران در کشورش گفت: دخالت های ایران در یمن شامل حمایت از برخی گروه ها و جریانات سیاسی و مسلح و همچنین تشکیل شبکه های جاسوسی است.
اتهامات بی اساس منصور هادی در حالی بیان می شود که وی به چگونگی حمایت های نظامی ایران از گروه های یمنی نپرداخته است. گروه هایی که در منطقه ای بسته قرار گرفته اند که بدون دسترسی به مناطق آبی از یک سو توسط سعودی ها احاطه شده و از سوی دیگر از جانب دولت مرکزی کنترل می شود.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نیز همچون گذشته هرگونه دخالت در امور یمن را تکذیب کرده و اعلام کرده بود جمهوری اسلامی ایران به تمامیت ارضی همه ی کشورها احترام می گذارد.
عدم پذیرش ادعاهای منصور هادی از سوی یمنی ها
ادعاهای رئیس جمهور یمن در حالی طرح شده است که بسیاری از گروه های یمنی ضمن رد آن، دولت ایالات متحده و عربستان سعودی را عامل هرج و مرج در این کشور قلمداد کرده اند.
عبدربه درحالی مدعی دخالت ایران در خشونتها در یمن شده است که مردم این کشور و به ویژه ساکنان جنوب، تا کنون ده ها بار برای اعتراض به حملات هواپیماهای بدون خلبان آمریکایی به مناطق مسکونی به بهانه مبارزه با القاعده، و قتل مردم بی دفاع، تظاهرات کرده اند.
حملاتی که ناظران تأکید دارند با چراغ سبز دولت یمن برای سرکوب و ارعاب مردم در حال تکرار است.
ادعاهای رئیس جمهور انتصابی یمن درحالی مطرح می شود، که پیش از این عبدالملک الحوثی رهبر حوثیهای یمن سفیر آمریکا را حاکم کنونی یمن توصیف کرده بود.
عبدالملک الحوثی گفته بود: سفیر آمریکا بر خلاف عرف دیپلماتیک سفرای خارجی در یمن رفتار میکند؛ دولت وفاق ملی مسئول به وجود آمدن این شرایط و تبدیل شدن سفیر آمریکا به حاکم کنونی یمن است، به صورتی که وی در یمن بطور مستقیم در هر زمان و مکانی برای خود جولان میدهد.
محمد مسعد رادعي معاون دبير كل تشكل ناصري هم در این ارتباط اعلام کرد: بايد بدانند (خطاب به منصور هادی) ملتي كه در يك انتفاضه ميليوني در ميدان شهرهاي مختلف كشور حاضر شد و همچنان در ميدانها حضور دارد، فريب اينگونه اظهارات و مواضع را نمي خورد، اگر حكومت مي خواهد مساله اي را مطرح كند بايد شفافيت را در پيش بگيرد.
وي خاطرنشان كرد: هر نظامي كه ملت را ناديده بگيرد و با اين گونه اظهارات و مواضع اقدام به گمراه سازي كند، مانند همه نظامهاي قبل از خود، كنار خواهد رفت.
يمن كه از سختيهاي پي در پي و بحرانهاي مكرر در زمينه هاي مختلف اقتصادي و سياسي و حتي اجتماعي رنج مي برد، اينك تحت فشارهاي سنگيني است كه ناظران سياسي بر اين باورند اين فشارهاي شديد نتيجه تسليم شدن اين كشور در برابر سلطه جويي قدرت هاي منطقه اي و بين المللي است.
ناظران معتقدند اين مساله نمي تواند توجيه قابل قبولي براي حضور نيروهاي آمريكايي و حملات هواپيماهاي آمريكايي به غيرنظاميان در يمن باشد.
نايف قانص سخنگوني احزاب ديدار مشترك در گفتگو با العالم با هرگونه دخالتهاي خارجي مخالفت كرد و گفت: اميدوار بوديم كه عبدربه منصور هادي رئيس جمهور يمن در سخنان خود به همه دخالت هاي خارجي به ويژه تجاوز به اراضي يمن و تعرض به شهروندان يمني اشاره مي كرد.