به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست هماندیشی مدیران و دستاندران حاضر در شصتوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت با حضور علی اسماعیلی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه باغ زیبا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست که با حضور جمعی از مدیران فرهنگی کشورمان برگزار شد؛ علی اسماعیلی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ارزشمند دانستن حضور کشور ایران در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت گفت: نمایشگاه کتاب فرانکفورت با همه فراز و نشیبهایی که داشت؛ با حضور 200 هزار نفر متخصص عرصه نشر، چاپ و حوزه تجارت کتاب از سراسر جهان برگزار شد.
وی افزود: برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت در واقع صنعت نشر جهان را در یک سال رقم میزد. به همین دلیل ناشران، نویسندگان و دستاندرکاران مختلف حوزه نشر از سراسر جهان در این نمایشگاه شرکت میکنند.
اسماعیلی گفت: با توجه به تحریم کشور ایران در زمینههای مختلف از سوی مجامع بینالمللی حضور نظام جمهوری اسلامی ایران در چنین رخداد بزرگ بینالمللی بسیار ارزشمند است و قطعاً نقش و حضور غرفهداران، ناشران و نویسندگان کشورمان بر رونق این حضور افزوده است.
وی افزود: با توجه به راهاندازی دبیرخانه دائمی نمایشگاههای بینالمللی کتاب، باید به صورت هدفمند و برنامهریزی استراتژیک برای حضور در مجامع بینالمللی و عرضه تاریخ ، تمدن و ارزشهای اسلامی کشورمان تلاش کنیم.
سرپرست معاونت امور فرهنگی گفت: تقدیر قائم مقام شصتوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت از حضور جمهوری اسلامی ایران در این دوره از نمایشگاه نشان از اقتدار فرهنگی و پذیرش کشور ایران در مجامع بینالمللی است و ما باید این فرصت را مغتنم شماریم و با انگیزه بیشتر و تقویت همهجانبه برای حضور در دوره آینده برنامهریزی کنیم.
وی افزود: امسال ناشران ایران تعداد 1350 عنوان کتاب در این نمایشگاه در معرض دید علاقهمندان قرار دادند که از این تعداد 1000 عنوان آن گروه سنی بزرگسال و 350 عنوان آن در گروه سنی کودک و نوجوان بودند.
اسماعیلی مذاکره با ناشران خارجی برای حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را یکی از دستاوردهای حضور در این دوره از برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت عنوان کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی برگزاری نمایشگاههای بینالمللی کتاب تلاش خود را برای ایجاد ارتباط ، مذاکره و تبادل نظر ناشران و نویسندگان کشورمان با ناشران و نویسندگان خارجی، با اهتمام ویژه انجام میدهد.
وی با تأکید بر تلاش در زمینه مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و به طور اخص کتاب و کتابخوانی، افزود: مقام معظم رهبری در حوزه نشر بر 3 نکته تولید محتوای فاخر، تبلیغ و ترویج شایسته آثار و توزیع آن تأکید داشتهاند ما هم باید برای رسیدن و عملیاتی کردن این مطالبات اهتمام ویژه داشته باشیم.
اسماعیلی گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان بخش دولتی تلاش میکند تا بستری را فراهم کند تا بخش خصوصی در حوزه نشر بتواند حضوری فعال در عرصه بینالمللی داشته باشد.
سرپرست معاونت امور فرهنگی در پایان ضمن تشکر از اصحاب رسانه در پوشش خبری این رخداد بینالمللی خواستار عدم بزرگنمایی و غیرواقعی جلوه دادن برخی اخبار از سوی نمایندگان رسانهها شد و افزود: متأسفانه برخی از رسانهها نگاه و سیاستشان برجستهسازی و بزرگنمایی حواشی برنامهها است که بهتر است با دید مثبت به مزایا و خوبیهای این حضور هم بپردازند.
حاضرین در این جلسه علیاکبر اشعری، غلامرضا شجاع، مجتبی تبریزنیا، مهدی اسماعیلیراد، نثاری مدیر انتشارات امیرکبیر، محمود حسینی، محمودرضا برازش، عباس جهانگیری، محمود اسماعیلی، پیام خسروینژاد، احد گودرزیانی، حامد میرزابابایی، امین متولیان، محمد سرشار، حبیبالله اسماعیلی، مهدی رمضانی، مجید صحاف، سیدعباس حسینی نیک، محسن عموشاهی، احمد ثباتها، محسن کفاش، مهدی کاموس، سیدامیرمسعود شهرامنیا، علیرضا ربانی، احد رضائی و همچنین مدیران ستادی این معاونت علی شجاعیصائین، مصطفی امیدی، محمدرضا وصفی، یوسف افراش، محمد اللهیاری فومنی، داریوش رضوانی، محمد عظیمی، سیدمهدی جعفری و مهدی حافظی بودند.
بعد از سخنان سرپرست معاونت امور فرهنگی هریک از حاضرین با ارائه نظرات خود و طرح نقاط مثبت و منفی و پیشنهاد راهکارها به بحث و بررسی در مورد این رخداد بزرگ پرداختند.