گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ موسسه تحقیقات مالی مارکیت اعلام کرد منطقه یورو در ماه اکتبر هر بیشتر در عمق رکود اقتصادی فرو رفته است.
موسسه مارکیت که مقر آن در لندن قرار داد اعلام کرد شاخص مدیران خرید کننده این موسسه برای هفده کشور عضو منطقه یورو در ماه اکتبر به پایین ترین میزان طی چهل ماه اخیر رسیده است.
براساس اعلام این موسسه این شاخص در ماه اکتبر برای سومین ماه متوالی کاهش یافت و از چهل و شش و یک دهم واحد در ماه سپتامبر به چهل و پنج و هشت دهم درصد در ماه اکتبر کاهش یافته است. گفتنی است در صورتی که شاخص مدیران خرید کننده مارکیت کمتر از پنجاه باشد نشان دهنده کاهش رشد اقتصادی است.
به رغم اجرای طرح های ریاضتی، مشکلات بدهی اروپا تشدید شده است
آمار و ارقام رسمی روز چهارشنبه نشان می دهد میزان بدهی هفده کشور منطقه یورو در پایان سه ماهه دوم امسال به نود درصد ارزش اقتصادی این منطقه رسیده است.
یورواستات اعلام کرد افزایش بدهی های منطقه یورو که در فصل پیش هشتاد و هشت ممیز دو دهم درصد و در سال قبل هشتاد و هفت ممیز یک دهم درصد کل ارزش اقتصاد این منطقه بود ناشی از مشکلات اقتصادی منطقه یورو است.
یونان، اسپانیا، ایتالیا، مالت، پرتغال و قبرس شش کشوری هستند که از یورو استفاده می کنند و در رکود اقتصادی به سر می برند.
بسیاری از تحلیلگران پیش بینی کرده اند منطقه یورو در سه ماهه سوم امسال زمانیکه آمار و ارقام رسمی ماه آینده منتشر شود رسما وارد رکود اقتصادی خواهد شد. رشد منفی اقتصادی در دو فصل متوالی به معنای رکود اقتصادی است.
به طور مثال بدهی ایتالیا در سال گذشته از صد و بیست و سه ممیز هفت دهم درصد درآمد مالی این کشور در سه ماهه اول امسال به صد و بیست و شش ممیز یک دهم درصد این شاخص در سه ماهه دوم افزایش یافته است.
در همین حال یونان که در تلاش برای متقاعد کردن بستانکاران درباره بازپرداخت تعهدات مالی خود از طریق کمک مالی اروپاست بیشترین افزایش بدهی فصلی را در سه ماهه دوم تجربه کرده است. میزان بدهی یونان از صد و سی و شش ممیز نه دهم درصد درآمدهای مالی این کشور در سه ماهه اول امسال به صد و پنجاه ممیز سه دهم درصد این شاخص در سه ماهه دوم رسیده است.
اقتصاد یونان در سه ماهه دوم امسال نسبت به مدت مشابه پارسال شش ممیز دو دهم درصد رشد منفی داشته است و همه پیش بینی ها حاکی از آن است که این رکود برای مدتی ادامه می یابد.
با تشدید سیاستهای ریاضت اقتصادی دولتهای اروپایی، خشم مردم این قاره نیز هر روز بیشتر می شود
روز گذشته هزاران اسپانیایی همزمان با بررسی لایحه بودجه سال دوهزار و سیزده در پارلمان این کشور، در برابر ساختمان پارلمان تظاهرات کردند. دولت اسپانیا تلاش می کند تا با اعمال سیاستهای ریاضت اقتصادی کسری بودجه و بدهی خود را کم کند.
سال گذشته کسری بودجه اسپانیا هشت و نه دهم درصد تولید ناخالص داخلی این کشور بود و در بودجه سال دوهزار و سیزده قرار است این رقم به چهار و نیم درصد کاهش پیدا کند. اقتصاد بحران زده اسپانیا همچنان در مسیر سقوط قرار دارد و رشد آن در سه ماهه سوم امسال چهار دهم درصد کاهش داشت.
بر اساس مقررات اتحادیه اروپا کشورهایی که عضو منطقه یورو هستند اجازه ندارند، کسری بودجه شان به بیش از سه درصد کل تولید ناخالص داخلی برسد اما چند کشور اروپایی نتوانسته اند این مقررات را رعایت کنند.
اداره آمار اتحادیه اروپا اعلام کرد میزان کل بدهی منطقه یورو در سال گذشته به هشتاد و هفت درصد کل تولید ناخالص داخلی این منطقه افزایش یافت در حالیکه این رقم در سال دوهزار و ده هشتاد و پنج و چهار دهم درصد بود. دولتهای اروپایی تلاش می کنند تا بدهیها و کسری بودجه خود را با سیاستهای ریاضت اقتصادی و کاهش بودجه و افزایش مالیتها جبران کنند.
در چند سال گذشته کشورهای اروپایی بیشترین وام را از صندوق بین المللی پول دریافت کرده اند. هم اکنون بیش از بیست و پنج میلیون نفر در اروپا بیکار هستند. اسپانیا با بیست و پنج درصد بالاترین رقم بیکاری را در منطقه یورو دارد. مردم اروپا رهبران خود را مسئول بحران اقتصادی کشورهایشان می دانند.
یک انگلیسی تظاهرکننده گفت سیاستهای دولتها شکست خورده است. آنها به ما گفتند رشد اقتصادی وجود دارد و احیای اقتصادی محقق می شود اما این حرفها فریب بود و وضع اقتصاد بهتر نشد. آنها گفتند که میزان استقراض برای بازپرداخت بدهیها کمتر خواهد شد اما این وعده نیز محقق نشد. آنها باید بپذیرند که سیاستهایشان کار نمی کند و متاسفانه بهای آن را مردم عادی می پردازند.
بسیاری از مالیات دهندگان در کشورهای ثروتمند منطقه یورو نظیر آلمان و فرانسه دیگر از پرداخت وام به کشورهای فقیرتر این منطقه خسته شده اند. از طرف دیگر مردم در کشورهای بحران زده کشورهای ثروتمندتر را مسئول مشکلات خود می دانند.
یک اسپانیایی تظاهرکننده گفت بانکهای آلمان قدرت را در آلمان در دست دارند و در اسپانیا نیز پول و قدرت در دست بانکهاست. بنابراین دعوای ما دعوای میان ملتها نیست بلکه دعوای میان مردم فقیر و ثروتمند در کشورهای مختلف است.
هم اکنون نگرانیها در اروپا درباره احتمال فروپاشی منطقه یورو بسیار زیاد شده است و آغاز این روند زمانی خواهد بود که یکی از کشورهای عضو از این منطقه خارج شود یا بیرون انداخته شود.