به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه OECD، از اقدامات پرتغال در زمینه کاهش کسری بودجه تمجید و اعلام کرد با ادامه این روند، اقتصاد این کشور با رشد مواجه خواهد شد.
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه سازمانی است بینالمللی دارای ۳۴ عضو که اعضای آن متعهد به اصول اقتصاد آزاد و دموکراتیک میباشند.
پرتغال چندی است روند اصلاحات اقتصادی را آغاز کرده که هدف از این اصلاحات پویا کردن و رقابتی تر کردن اقتصاد این کشور است.
پدرو پاسوس کوئیلو، نخست وزیر پرتغال گفت: برنامه ارائه شده یک برنامه ریاضت اقتصادی نیست و برای افراد خارج از بخش دولتی عواقبی نخواهد داشت.
نخست وزیر پرتغال روز سه شنبه به مقر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در پاریس سفر کرد تا با ارائه گزارشی از اقدامات دولتش، مسئولان این سازمان را در جریان روند اصلاحات اقتصادی قرار دهد.
با این وجود اعمال تدابیر ریاضت اقتصادی بدون وقفه در پرتغال اقتصاد آنرا در رکود فروبرده و نرخ بیکاری را به 17.7 درصد جمعیت فعال آن رسانده است.
از سویی دیگر موسسه اعتبار سنجی فیچ رتبه اعتباری یونان یکی دیگر از کشورهای بحران زده اروپایی را یک درجه افزایش داد.
با این افزایش رتبه اعتباری یونان از CCC به منفی B ارتقا یافت.
ایجاد تعادل نسبی در اقتصاد و پیشرفت در حذف کسری بودجه از دلایل ارتقای رتبه اعتباری یونان اعلام شده است.
علیرغم پیشرفت دولت یونان در مهار کسری بودجه خود معضل بیکاری در این کشور یکی از مشکلات عمده محسوب می شود.
حدود 27 درصد جمعیت فعال یونان بیکار هستند.
اگر چه ابراز خرسندی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه از اصلاحات اقتصادی پرتغال و ارتقای رتبه اعتباری یونان امیدوار کننده است اما نباید فراموش کرد که بحران اقتصادی در اروپا بسیار عمیق تر بوده و مستلزم اصلاحات اقتصادی فراوانی است.
چندی پیش نیز کمیسیون اروپا در آخرین پیش بینی خود از وضعیت اقتصادی حوزه پولی یورو اعلام کرد اقتصاد این منطقه در سال جاری با افت مواجه خواهد بود.. بر اساس این پیش بینی تولید ناخالص داخلی حوزه پولی یورو رکود 0.4 درصدی را تجربه خواهد کرد و چهار اقتصاد مهم منطقه یعنی فرانسه، هلند، ایتالیا و اسپانیا در سال 2013 دچار رکود خواهند شد و یا رکود اقتصادی آنها ادامه پیدا خواهد کرد.