سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: عصبانیت صهیونیستها از مذاکرات بین ایران و آرژانتین در مورد پرونده آمیا نشان از عدم دخالت ایران در این پرونده است.
رامین مهمانپرست در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در غرفه این خبرگزاری در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، با اشاره به نتیجه مذاکرات ایران و آرژانتین در مورد پرونده «آمیا» گفت: سالها پس از حادثه «آمیا» اتهامات زیادی را به برخی شهروندان ایرانی نسبت میدادند تا از این مسئله بهعنوان یک فشار سیاسی علیه کشورمان استفاده کنند.
وی با بیان اینکه ما از ابتدا اعلام کردیم که با هر حادثه تروریستی مخالف هستیم، افزود: ما ارتباط شهروندان خود را با این حادثه بشدت رد کرده بودیم تا اینکه یک ماه پیش، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد جلسهای بین وزرای خارجه دو کشور برگزار شد.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه با بیان اینکه در این گفتوگو توافق شد تا کارشناس حقوقی ایران و آرژانتین مذاکرهای داشته باشند، گفت: این ملاقات طی روزهای دوشنبه و سه شنبه گذشته در ژنو انجام شد و دو طرف در پی گفتوگوهای این دور و تبادل نظر به این نتیجه رسیدند که مذاکرات در آینده نیز ادامه پیدا کند.
مهمانپرست ادامه داد: در ارتباط با زمان و مکان این مذاکرات باید توافقاتی صورت بگیرد که مشخص شد از طریق مجاری دیپلماسی پیشنهادات مبادله شود تا زمان و مکان به توافق دو طرف برسد.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا مذاکرات ایران و آرژانتین باعث صحه گذاشتن بر ادعای دخالت ایران در انفجار «آمیا» نمی شود، بیان داشت: اگر این مذاکرات، به معنای صحت اتهامات واردشده نسبت به ایران بود، طبیعتا شاهد عصبانیت رژیم صهیونیستی نبودیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: آنان آنقدر از دنبال شدن این مذاکرات عصبانی بودند که در این راستا هیئتی به آرژانتین فرستادند.
مهمانپرست تاکید کرد: این اقدام نشان دهنده این است که این مذاکرات میتواند مشخص کند که مسببان اصلی این حادثه چه کسانی بودند و همچنین بحثهای کارشناسی حقوقی دو کشور نیز میتواند در پیشبرد مسیر تحقیقات موثر باشد و به شناخت عاملان اصلی این حادثه منجر شود.
وی در ادامه با اشاره به نتیجه مذاکرات باقری و خانم اشمیت اظهار داشت: مذاکرات بین نماینده کشورمان و نماینده 1+5 تا الان در نشستهای مختلف انجام شده، دنبال شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه در این نشستها طرفین پیشنهادات خود را مطرح و با دیدگاههای همدیگر آشنا شدند، گفت: در آخرین نشست صورت گرفته در مسکو، جمهوری اسلامی ایران پیشنهادات خود را دقیق و مشخص مطرح کرد و به اذعان طرفهای 1+5 این پیشنهادات نیز از یک جامعیتی برخوردار بود.
مهمانپرست با بیان اینکه آنان پیشنهادات را سازنده توصیف کرده و برای ارائه پاسخ خود درخواست وقت کردند، گفت: آنان تاکنون پاسخی را ارائه نکردند و در این راستا تماسی برای هماهنگیهایی جهت مذاکرات بین معاونین جلیلی و خانم اشتون لازم است.
وی در ادامه با اشاره به طرح مطالبی از طرف اشتون در مورد دنبال کردن مذاکرات در آینده گفت: اینها مسائلی است که در گذشته هم مطرح شد و امیدواریم رویکرد 1+5 در مذاکرات به یک رویکرد منطقی تبدیل شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه اصل مذاکره فقط برای این نیست که مذاکرهای انجام دادیم، اذعان داشت: شاید اینگونه مذاکرات نتیجهای نداشته باشد و باید این نشستها و مذاکرات با یک رویکرد منطقی همراه بوده و چهارچوب آن نیز منجر به احترام به حقوق ملت ما و همه کشورهایی که خواهان استفاده از دانشهای پیشرفته در جهت رشد کشورشان هستند، باشد.
مهمانپرست با بیان اینکه طبیعتا در چنین توافقاتی ملاحظات و نگرانیهای طرف مقابل هم دیده میشود، اظهار داشت: ما آمادگی کامل را برای ادامه مذاکرات به شرط وجود یک رویکرد منطقی و منجر شدن به رسمیت شناخته شدن حقوق هستهای ایران داریم تا نتیجهای که در انتها حاصل میشود، هم نگرانی آنها را برطرف کند و هم منجر به برخورداری ملت ما از حقوق کامل خود شود.
وی با اشاره به زمان مشخص شدن مذاکرات بعدی خاطرنشان کرد: در تماسهایی که بین تیمهای مذاکره کننده انجام میشود، اگر تصمیمی برای جلسه بعدی باشد در مورد زمان و مکان آن با هم توافق خواهیم کرد.