به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو، افزایش تهدیدات الکترونیکی و افزایش محدوده و دامنه حملات سایبری به اسراییل موجب شده است که موجودیت این رژیم مورد تهدید قرار گیرد.
به طور معمول اسرائیل از ظهور خاورمیانه هسته ای هراس دارد، اما این روزها مقامات امنیتی تل آویو باید با کابوس و تهدید جدیدی یعنی خاورمیانه با تکنولوژی بالا دست و پنجه نرم می کنند.
اسرائیل به راحتی می تواند با خطرات نظامی علیه خود مقابله کند، اما ترس اصلی مقامات اسرائیلی این است که نتوانند به طور کامل فرایندی را که در محیط مجازی امنیت تل آویو را به خطر می اندازد، خنثی کنند.
در این میدان ارتش های مدرن و به روز و سازمان های مسلح و هکرهای کامپیوترهای شخصی حضور دارند و ارتش اسراییل در این میدان نقش اساسی را بازی و در این عرصه حمله و دفاع میلیون ها شیکل هزینه می کند.
در این جنگ موشک ها و هواپیماهای جنگی هیچگونه امتیاز و برتری ندارند زیرا در این عرصه آن چه مهم است، جنگ مغزهاست و بس. چه بسا به خاطر چنین ترسی و به خاطر شناخت حجم تهدید حقیقی دانی یالون معاون وزیر امور خارجه اسراییل نسبت به کسانی که وارد فضای الکترونیکی این رژیم می شوند، اعلام جنگ کرده است و به نظر وی چنین افرادی خود را در معرض واکنش موشکی اسراییل قرار می دهند، به ویژه این که وزارت جنگ این رژیم برآورد کرده است که جنگ الکترونیکی چه بسا به زیان های راهبردی در دراز مدت منجر شود و تمامی ارکان دولت را با هدف قرار دادن نهادهای حیاتی آن فلج کند.
با توجه به این که ارتش اسرائیل سالانه صدها تن از افسران و نیروهای نظامی و امنیتی را در عرصه جنگ الکترونیکی در چارچوب نهادهای اطلاعاتی و استراق سمع آموزش می دهد و آنان را در این زمینه آماده می کند ولی این عده در بعدهای نظامی و امنیتی کار می کنند و در عرصه دفاع از شهروندان به کار گمارده نمی شوند.
البته چنین اقداماتی بعد از تلاش های به عمل آمده در سال های اخیر برای حمله به شبکه های کامپیوترهای دولتی و امنیتی و با توجه به نگرانی از ضربات کارساز علیه زیرساخت های این رژیم با استفاده از ویروس های مشابه ویروس استاکس نت صورت گرفته است؛ ویروسی که چندین ماه صدها دستگاه غنی سازی اورانیوم را در ایران از کار انداخت.
نفوذ به دستگاه های کامپیوتری اسراییل و دست یابی به اطلاعات این رژیم به این معناست که در شرایط کنونی هکرها می توانند به ذخایر اطلاعاتی اسراییل دست یابد و چنین امری متوقف نمی شود مگر این که سیستم دفاعی مناسبی برای آن ایجاد گردد و این چیزی است که دولت تصمیم گرفته است تا آن را طراحی و بکار گیرد.
چنین مسایل و شرایطی موجب شده است تا مسئولان نظامی پرنفوذ در ستاد مشترک اسراییل از نگرانی های شدیدی که در سال های اخیر در مورد امکان مورد تعقیب قرار دادن برخی از نظامیان از سوی حماس و حزب الله از طریق شبکه های ارتباطی و افتادن یک دستگاه کامپیوتر به دست آن ها و یا نفوذ این سازمان ها به سرویس های نظامی و اطلاعاتی به وجود آمده است، پرده بردارند.
بر همین مبنا ارتش این تهدید را جدی گرفته است و تلاش می کند با آن از طریق بخش فن آوری اطلاعات مقابله کند، بخشی که مستقیما مسئول یافتن راه هایی برای محافظت از چنین رخنه ای می باشد.
در سال های اخیر در شبکه های کامپیوتری نظامی اقداماتی به عمل آمده است تا پرونده ها و اسناد نظامی از امنیت بیشتری برخوردار شوند.
خلاصه این که افزایش تهدیدات الکترونیکی و افزایش محدوده و دامنه حملات به اسراییل از طریق شبکه اینترنت موجب شده است که موجودیت این رژیم مورد تهدید قرار گیرد زیرا در صورتی که چنین تهدیداتی عملی شوند، سیستم های آب و برق، نیرو و سیستم بانکی و سامانه های کامپیوتری ملی از طریق حملات منظم فلج و مختل خواهند شد که چنین چیزی به منزله تهدید خطرناکی علیه شیوه زندگی و علیه توانایی اسراییل برای حفظ موجودیت خود به شمار می رود و نشان می دهد که دفاع از مرزها تنها از طریق توپ و تانک میسر نخواهد بود زیرا بسیاری از این گونه حملات از مرزهای جغرافیایی عبور نمی کند که بتوان آن را با نیروی نظامی سنتی در هر جایی از جهان مورد تهاجم قرار دارد.