به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، امیر سرتیپ اسماعیلی در نشست خبری صبح امروز که برای تشریح اهداف و برنامههای رزمایش مدافعان آسمان ولایت 4 برگزار شده بود گفت: رزمایش امسال با نام رزمایش مدافعان آسمان ولایت چهار با شرکت نیروهای ارتش سپاه اعم از زمینی،هوایی، دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین با حضور نیروهای دریایی و زمینی سپاه پاسداران و بسیج مستضعفین در شرق کشور برگزار میشود.
وی افزود: این رزمایش یک رزمایش دو سویه است که محوریت آن دفاعی و پدافند هوایی است.
امیر اسماعیلی وسعت منطقه رزمایش را بالغ بر 850 هزار کیلومترمربع اعلام و افزود: استانهای خراسان شمالی، رضوی، جنوبی، استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان و بخشهایی از استانهای فارس و یزد درگیر رزمایش خواهند شد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) مدت زمان مفید برای انجام رزمایش مدافعان آسمان را چهار روز معرفی و تصریح کرد: مدت این رزمایش چهار روز خواهد بود اما برای انجام مقدمات در قبل و بعد از رزمایش به مانند استقرار و ضد استقرار هفت روز طول خواهد کشید.
امیر اسماعیلی با اعلام اینکه سامانههایی اعم از رادارهای دوربو و تاکتیکی، سامانههای شنود الکترونیکی، ثابت تاکتیکی و شنود پرنده از جمله سامانههای مورد استفاده در رزمایش خواند و گفت: در این رزمایش دیدهبان های هوشمند و مجهز به سامانههای الکتریکی سامانههای پدافندی، شکاری و کشور نارنجی (دشمن فرضی) هواپیماهای سوخت رسانی و هواپیماهای بدون سرنشین مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
وی درباره تفاوت این رزمایش با سایر رزمایشهای نیروهای دیگر گفت: رزمایش سایر نیروهای مسلح به صورت تک نیرویی انجام میشود اما رزمایش قرارگاه پدافند هوایی یک رزمایش دو سویه و مشترک با حجم وسیعی از شرکت نیروهای ارتش و سپاه است، متفاوت خواهد بود.
امیر اسماعیلی با بیان اینکه سامانههای مورد آزمایش در رزمایش از چگونگی حمل اطلاعی نخواهند داشت اظهار داشت: این سامانهها با سیاست گذاری مناسب ماموریتهای مختلفی را در صحنه عمل انجام خواهند داد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص)همچنین درباره اهداف برگزاری رزمایش مدافعان آسمان ولایت چهار گفت: این رزمایش بخشی از توانمندیهای پدافند هوایی در عرصه گسترده خواهد بود؛ ارتقا توان رزمی قرارگاه اعم از تجهیزات و نیروهای انسانی از نخستین اهداف ما در این رزمایش است.
وی نبردهای پدافند هوایی چهره به چهره و رودر رو، تمرین تاکیتکهای جدید و نوین که متاثر از تهدیدهای به روزجهان است، ارائه برخی تاکتیکها به صورت آشکارا و بسیاری از تاکتیکها به صورت لایههای پنهانی، چابکی و چالاکی سامانههای عناصر پدافند هوایی و یگانهای واکنش سریع، پدافند غیر عامل در بعد استتار، جنگ الکترونیک که به صورت آفندی ازسوی کشور مهاجم (کشور نارنجی) و هم کشور آبی به صورت پدافندی، آزمایش به پرواز درآوردن پهپادها و رادارها، تعامل با شبکههای یکپارچه پدافندی، همتاسازی و آموزش نیروهای انسانی مورد آزمایش قرار دادن آزمودن دانشجویان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد جهت بهرهبرداری از تمرینهای تاکتیکی و رزمی، کنترل وضعیت بحران در حین بحران، تست سامانههای بومی دانشگاههای برتر، آماج و پشتیبانی پدافندهای هوایی محک زدن عملیاتهای پدافندی شبانه سوخت رسانی هوایی و کنترل هواپیماهای بدون سرنشین از اهداف اصلی این رزمایش مدافعان حاکمان ولایت خواند.
امیر اسماعیلی در ادامه اولین پیام رزمایش را پیام صلح و دوستی، آرامش و افزایش ثبات منافع مشترک برای کشورهای دوست و برادر خواند و گفت: دومین پیام این رزمایش سیاستهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به هر تهاجم از سوی هر کشور خواهد بود.