به گزارش خبرنگار مجلس «خبرگزاری دانشجو»، نمایندگان مجلس امروز در صحن علنی در بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات به عنوان موافق و مخالف نظرات خود را عنوان کردند.
نادر قاضیپور، نماینده مردم ارومیه به عنوان مخالف این طرح اظهار داشت: تغییر قانون انتخابات در نزدیکی انتخابات به معنای دارای نقص بودن انتخابات گذشته است یعنی کلیه انتخابات گذشته زیر سوال میرود.
وی با بیان اینکه اصول مطرح شده در طرح اصلاحی با بسیاری از اصول قانون اساسی مغایرت کلی دارد، افزود: ما نباید در قانون اساسی در مورد شرایط برگزاری انتخابات دخالت کنیم.
قاضی پور با اشاره به یکی از مواد این قانون مبنی بر تأیید کاندیداها توسط 420 نفر از نخبگان و بزرگان اظهار داشت: با این کار چطور میخواهید عدالت را اجرا کنید از طرفی اگر بخواهیم تاییدیهای را امضا کنیم از هر کاندیدا یکی طلب خواهیم کرد با این کار دیگر روحانیون و اساتید دانشگاه توان کاندیدا شدن ندارند؛ زیرا باید بتوانند 420 نفر را برای تأیید خودشان پیدا کنند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس با بیان اینکه کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری باید از هفت خوان رستم عبور کند، گفت: شما با این اقدام قشر عظیمی را محروم میکنید آیا تا به حال یک کاندیداتوری داشتهایم که کمتر از یک میلیون رأی آورده باشد.
وی خاطرنشان کرد: از همکاران محترم میخواهم به این کلیات رأی ندهید و اجازه دهید این طرح بعد از انتخابات یازدهم مورد بررسی قرار گیرد.
در ادامه مهدی دواتگری، نماینده مردم مراغه در مجلس به عنوان موافق اظهار داشت: اگر همکاران به اصل 116 توجه کنند متوجه میشوند که نامزدها باید قبل از شروع انتخابات آمادگی خود را رسماً اعلام کنند.
وی با اشاره به موادی از این قانون که مورد ایراد است، اظهار داشت: ما نباید کلیات یک طرح را به خاطر یک ماده زیر سوال ببریم.
نماینده مردم مراغه در مجلس با اشاره به شرایط اخذ رای در انتخابات گفت: در قانون، حکم اخذ رای با شناسنامه است، همکاران اطلاع دارند که در مورد شناسنامه ممکن است مشکلاتی پیش آید اینجا گفته شده کارت ملی، حال چه مشکلی وجود دارد که شناسامه به همراه کارت ملی باشد این اقدام برای سالمسازی انتخابات است.
دواتگری افزود: همزمان با انتخابات ریاست جمهوری یازدهم انتخابات شوراها را هم پیش رو داریم باید تدابیری در مورد نحوه چینش صندوقها، شمارش آنها و اعضای شعب که دارای ابهام هستند، اندیشیده شوند.
وی در ادامه با اشاره به برخی اخطارات و تذکرات نمایندگان در مورد این طرح گفت: در ابتدای جلسه اشکالاتی مطرح شد به هر حال بخش قابل توجهی از مسائل در مقام مخالفت با طرح بود و لازم بود در اداره جلسه توجه شود تا مخالف و موافق به موقع رای و نظرات خود را عنوان کنند.
نماینده مردم مراغه در مجلس با اشاره به هیئت اجرایی انتخابات گفت: ما در شهرستانها شاهد یک هیئت اجرایی به ریاست فرماندار و با حضور دادستان و 9 نفر از معتمدین محلی هستیم چه اشکالی دارد که یک هیئت اجرایی با انتخاب شورای نگهبان در وزارت کشور مستقر باشد، بنابراین باید دانست اگر شورای نگهبان این هیئت اجرایی را تأیید نکند قطعاً فردی اجازه ورود به هیئت اجرایی نخواهد داشت.
دواتگری در پایان از نمایندگان خواست تا با کلیات طرح موافقت کنند.