به گزارش خبرنگار مجلس «خبرگزاری دانشجو»، محمدجواد کولیوند نماینده مردم کرج و عضو کمیسیون شوراهای مجلس امروز چهارشنبه طی سخنانی به عنوان نماینده کمیسیون شوراها برای دفاع از کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری در صحن علنی مجلس اظهار داشت: ما در اصلاح قانون 3 موضوع را مورد توجه قرار دادیم؛ اولین بحث ما این بود که ما در قانون فعلی نقایصی داریم و برای رفع نقایص باید 94 ماده قانون را مطالعه میکردیم و در موارد متعدد اصلاحات را به درستی اعمال میکردیم.
وی افزود: رفع نقایص را ما ضرورت اصلاح قانون میدانستیم و همچنین توجه داشتیم که بر مبنای قانون اساسی حرکت کنیم.
کولیوند با بیان اینکه ما در مسیر مصلحتاندیشی از فشارهای روانی و سیاسی حرکت نکردیم اضافه کرد: انصافا ما روی این طرح حدود 3 ماه وقت گذاشتیم و در 5 بخش برای اصلاح قانون ورود پیدا کردیم.
این نماینده مجلس نحوه ثبتنام و شفاف کردن شاخصهای احراز شرایط داوطلبان را یکی از موضوعات مورد تاکید کمیسیون شوراها عنوان کرد و گفت: ما در زمان ثبتنام باید کار را شفاف میکردیم تا ورود تعداد زیادی از افراد برای ثبتنام نداشته باشیم؛ در سنوات گذشته هم بعضا هزار نفر ثبتنام میکردند و شورای نگهبان این تعداد را به حدود 5 نفر میرساند که این موضوع از دو جنبه مورد توجه بود، اول اینکه موجب وهن نظام میشد و از سوی دیگر ما بار را سر شورای نگهبان میریزیم و در بحث جهانی هم میگویم که بیش از 990 نفر رد صلاحیت شدهاند.
کولیوند ادامه داد: همچنین ما بر مردمی بودن انتخابات تاکید داشتیم؛ انتخابات در کشور ما یک بحث اجرا و یک بحث نظارت دارد؛ اگر دقت کنیم در بحث نظارت هم نظارت مرکزی و هم نظارت شهرستان و هم نظارت بخش وجود دارد.
وی گفت: وقتی در بحث اجرا وارد میشویم ما هیئت اجرایی را در بخش داریم و در شهرستان هم این موضوع وجود دارد اما از شهرستان به بالا هیئت اجرایی وجود ندارد و در وزارت کشور هیئت اجرایی نیست.
وی ادامه داد: بر اساس قانون فعلی وزیر کشور وظیفه اجرای انتخابات و مسئول صحت انتخابات است. در حالی که بر اساس قانون فعلی فرماندار در شهرستان میتواند 30 نفر از معتمدین را انتخاب کند و این افراد را به تائید هیئت نظارت برساند تا این افراد از بین خودشان 9 نفر را انتخاب کنند تا این افراد هیئت اجرایی انتخابات را تشکیل دهند.
نماینده کرج اظهار داشت: متاسفانه در مرکزیت انتخابات، هیئت اجرایی وجود ندارد؛ حتی در خارج از کشور هم بر اساس قانون سفیر میتواند 5 نفر از ایرانیان مقیم آن کشور را وارد کند و هیئت اجرایی تشکیل دهد؛ در حقیقت مردمی بودن انتخابات به این موضوع است.
عضو کمیسیون شورای مجلس گفت: بحث دیگری که ما دنبال میکردیم ارتقاء کیفیت، تبلیغات و رقابت سالم و قانونمند بود؛ رقابت ما در کشور سالم است و همه آنهایی که گفتند انتخابات خدشه داشته فقط شبههافکنی میکردند و خودشان هم میدانند که انتخابات سالم برگزار شده است چرا که جامعه اخلاقمدار است البته ممکن است که سوء رفتار به وجود آید که اگر ما در بحث تبلیغات دقت داشته باشیم میتوانیم این موارد را هم حل کنیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر خلاءهایی وجود دارد؛ به طور مثال شبکههای مجازی میتوانند میلیونها پیامک در یک لحظه بدهند که در قانون فعلی برخورد با این شبکهها وجود ندارد و این خلاء است.
وی همچنین گفت: بحث دیگر ما بازدارندگی از بروز جریانات ابهامزا و حاشیهساز در انتخابات از طریق ایجاد شفافیت است؛ ما به دنبال ایجاد ساز و کارهای اعتمادساز و مشارکتزا هستیم؛ ما در اوج شفافیت انتخابات را برگزار میکنیم و مردم در همه شئون حضور دارند؛ مردم همه کارهای انتخابات را انجام میدهند. بر همین اساس باید توجه کرد تا در عین شفافیت ابهامها را برطرف کنیم.
کولیوند تضمین قانونی مقابله با تخلفات تبلیغی را یکی دیگر از موضوعات مورد تاکید کمیسیون شوراهای مجلس در اصلاح قانون انتخابات عنوان کرد و گفت: ما در جریان اصلاح قانون انتخابات والله به دنبال مقاصد سیاسی و مصلحتها نبودیم و فقط به دنبال احصا کردن خلاءهای قانونی بودیم.