آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۶۹۱۲
مشروح//امیرسیاری در نشست خبری:

ناوشکن موشک انداز سینای 7 جدیدترین دستاورد نیروی دریایی ارتش/ نتیجه هر جنگی، در دریا تعیین می‌شود

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: نتیجه هر جنگی در دریا تعیین می‌شود؛ چرا که بخش عظیمی از اساس اقتصاد که بحث صادرات و واردات است توسط دریا انجام می‌گیرد.
 به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، امیر دریادار سیاری صبح امروز در نشست خبری که در ستاد فرماندهی ارتش برگزار شد، گفت: هفتم آذر روز نیرویی دریایی ارتش مصادف با پیروزی در عملیات مروارید توسط نیروی دریایی ارتش در جنگ هشت ساله است.
 
وی به عملکرد این نیرو در جنگ هشت ساله اشاره کرد و افزود: نیروی دریایی ارتش در جنگ هشت ساله در دو وضعیت، عملکرد خود را به نمایش گذاشت و به دلیل داشتن توانمندی‌های متعدد از جمله سطحی توسط ناوها و هوایی به وسیله اسکادران‌ها و بالگردها و همچنین عملیات ویژه و زمینی توسط تفنگ‌داران نیروی دریایی در هشت سال دفاع مقدس حضور داشت.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش به حضور نیروی دریایی ارتش در خلق حماسه دفاع از خرمشهر، شرکت در عملیات ثامن الائمه و شکست حصر آبادان در سال 60 اشاره کرد و ادامه داد: در عملیات بیت المقدس نیز که دارای سه مرحله بود نیروی دریایی در مرحله اول و مرحله سوم که عبور از رودخانه بود حضور فعالی داشت.
 
 امیرسیاری تصریح کرد: به کارگیری هواناوها در عملیات بدر و خیبر و پشتیبانی بسیار خوب نیروی دریایی در این عملیات و همچنین حضور در عملیات والفجر هشت و تصرف فاو، نیروی دریایی ارتش نقش اساسی ایفا کرد.
 
وی شکست راهبرد سریع دشمن در جنگ هشت ساله را سبب تغییر مسیر کلی جنگ توسط دشمن دانست و افزود: در هشت سال دفاع مقدس از مرزهای دریایی جمهوری اسلامی سیادت کردیم و اجازه ندادیم کسی به مرزهای دریایی جمهوری اسلامی نزدیک شود.
 
 فرمانده نیرویی دریایی ارتش به اولین پیروزی جمهوری اسلامی در عملیات‌های جنگ هشت ساله اشاره کرد و گفت: اولین عملیاتی که موفقیت صددرصد نصیب ایران شد عملیات مروارید بود که توسط نیروی دریایی در دهم آبان 59 آغاز و در هفتم آذر 59 به پایان رسید.
 
امیر سیاری به سه مرحله‌ای بودن این عملیات اشاره کرد و بیان داشت: شهید سفری، عملیات اشباح و عملیات مروارید سه مرحله از عملیات مروارید بودند و اولین راهبرد این عملیات منهدم شدن دو پایگاه اصلی صادرات نفت در عراق بود که هشتاد درصد نفت خود را از آن پایگاه‌ها صادر می‌کردند.
 
 وی اظهار داشت: انهدام این دو پایگاه با سه هزار کیلو TNT انجام شد و شاهرگ اقتصادی دشمن در این عملیات آسیب دید.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش دلیل مقاومت هشت ساله دشمن را در اختیار قراردادن تسلیحات و منافع مالی از سوی دیگر کشورها دانست و افزود: بالای 90 درصد صادرات و واردات کالا در دنیا از طریق دریا انجام می‌گیرد و جمهوری اسلامی اجازه ورود و خروج کالا به دشمن را در جنگ هشت ساله نداد.
 
امیر سیاری تاکید کرد: پیروزی در عملیات مروارید آثار منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای فراوانی برای جمهوری اسلامی داشت و از نظر روحی نیز رزمندگان در سطح بالایی قرار گرفتند.
 
 وی در ادامه صحبت‌های خود در نشست خبری به کمک‌های کشورهای مختلف دنیا به عراق در جنگ هشت ساله اشاره کرد و گفت: کمک‌های دیگر کشورها به دشمن در حدی بود که وقتی یک هواپیما و یک تانک مورد انهدام قرار می‌گرفت دو فروند هواپیما یا تانک در اختیار آنها قرار می‌دادند. 
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: در جنگ هشت ساله اجازه ورود شناور به دشمن از طریق دریا داده نشد و آنها از موشک‌های هوا به سطح و ساحل به دریا و همچنین مین‌های دریایی و برخی هواپیماهای جنگی که از سوی دشمن در اختیارشان قرار گرفته بود استفاده می‌کردند و با این کار قصد داشتند از صادرات نفت جمهوری اسلامی از طریق خارک جلوگیری کنند.
 
امیرسیاری به دفاع 2هزار 800 روز رزمنداگان در جنگ هشت ساله اشاره کرد و گفت: دفاع مقدس 2 هزار 800 روز طول کشید و دشمن 2هزار و 800 بار به جزیره خارک حمله کرد تا صادرات نفت خام ما را با مشکل مواجه کند.
 
وی ادامه داد: پدافند پیرامونی جزیره خارک در اختیار نیروی درایی بود که موفق عمل کرد و به دشمن اجازه خودنمایی نداد.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه آنها قصد داشتند ما را تحت محاصره قرار دهند و بندر امام را تحت تسلط خود درآورند، ادامه داد: آنها می‌خواستند از ورود و خروج کشتی تجاری به بندر امام خمینی جلوگیری کنند و از واردات و صادرات کالا جلوگیری شود.
 
امیرسیاری وقوع این اتفاق را سبب مشکلات فراوان برای اقتصاد کشور دانست و افزود: نیروی دریایی بیش از 10 کشتی را اسکورت کرد و از بین آنها تنها 259 مورد از آنها مورد اصابت قرار گرفت و این آمار بی‌نظیر است.
 
وی ادامه داد: نتیجه هر جنگی در دریا تعیین می‌شود؛ چرا که اساس بحث صادرات و واردات که بخش مهمی از اقتصاد است توسط دریا صورت می پذیرد.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه تا پایان دفاع مقدس توانستیم بنادر را باز نگه داریم، ادامه داد: ادامه دادن صادرات نتیجه اجازه ندادن به کشتی‌های دشمن به مرزهای جمهوری اسلامی بود.
 
امیرسیاری در ادامه به وضع دریا و آینده آن اشاره و گفت: یک سوم از مرزهای کشور آبی است و به فرموده رهبر انقلاب کشور ما یک کشور دریایی است و به دلیل منابع انرژی های نو و زیر بستر منابع غذایی، انتقال فرهنگ، ایجاد اشتغال، توسعه مدیریت در سواحل دریاها، گردشگری، روبه پایان بودن منابع زمین باعث شده تا دریا از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
 
وی با تأکید بر اینکه توسعه دریا در کشور باید مدنظر قرار گیرد، ادامه داد: اگر می‌بینید تدابیر رهبری به سمت دریا رفته است نشانگر این است که باید توسعه پایه دریا را مدنظر قرار دهیم.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: دشمن با استعمار و استثمار قصد داشت ما را از دریا دور کرد اما تدبیر رهبری این است که بتوانیم از دریا نهایت استفاده را ببریم.
 
امیرسیاری به بیانات رهبر انقلاب در خصوص گنج‌ بودن سواحل عظیم دریای عمان اشاره کرد و گفت: نحوه چگونگی اقتدار با قدرت دریایی به دست می‌آید و این مهم دارای سه نکته اساسی است.
 
وی علم و صنعت، رکن نظامی و رکن تجاری را از ارکان قدرت دریایی دانست و ادامه داد: ناوگان خوبی داریم و علم و صنعت نیز در دانشگاه با ایجاد رشته‌های تحصیلی در حوزه دریایی به خوبی شکل گرفته اما باید توسعه بیشتری پیدا کند.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش حضور در عرصه دریاها را سبب استفاده از منابع مهم و اساسی آن دانست و گفت: یک زمانی تنها در خلیج فارس حضور داشتیم اما امروز در اقیانوس هند و دریای عمان حضور قدرتمندانه‌ای داریم.
 

وی افزود: بیش از 110 مورد درگیری گسترده با دزدان دریایی داشتیم و تاکنون نیز دو بار از کانال سوئز عبور کرده و در دریایی مدیترانه حضور پیدا کردیم.


فرمانده نیروی دریایی ارتش به پهلو گرفتن ناوگروه جمهوری اسلامی دو هفته پیش در بندر سودان اشاره و تصریح کرد: برای حضور در آبهای آزاد باید توان بیشتری به کار برد.


امیرسیاری از رونمایی مرحله دوم ناوشکن سهند در روز چهارشنبه خبر داد و گفت: از مرحله اول این ناوشکن 29 شهریور 1391 رونمایی شد.

 

 

وی همچنین از رونمایی سازه اصلی و مرحله دوم ناو موشک انداز سینای 7 خبر داد و افزود: دو فروند هواناو که با توان علمی نیروی دریایی تعمیرات اساسی شده است و دو فروند زیردریایی کلاس غدیر را به توان زیردریایی جمهوری اسلامی الحاق می‌کند.


فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: حضور جمهوری اسلامی در آبهای بین المللی، عبور از دریایی آزاد و پهلو گرفتن در بنادر، بیانگر پیام صلح و دوستی برای دیگر ملت‌هاست.


امیرسیاری به نجات کشتی چینی از چنگال دزدان دریایی توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: تاکنون کمک‌های زیادی به کشتی‌های دیگر کشورها از جمله لیبریا و عربستان انجام شده است.


وی به بحث ایران هراسی که توسط دشمنان مطرح شده است، اشاره کرد و گفت: دشمنان می‌گویند که ارتقای توان دریایی ایران تهدیدی برای دیگر کشورهاست، در حالی که رهبر معظم انقلاب بارها فرموده‌اند که این امر تهدیدی برای هیچ کسی نیست و جمهوری اسلامی باید توان خود را برای دفاع از کشور بالا ببرد.


فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به شبیه ساز پیشرفته برای ارتقای توان راهبران زیردریایی کشور، تصریح کرد: اواخر بهمن‌ماه همایشی با نام «توسعه سواحل و اقتدار دریایی» در چابهار برگزار خواهیم کرد.

 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار