به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، جمال شورجه در آستانه برگزاری سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر با اشاره به اهمیت توجه به موضوعات مهم روز دنیا و ضرورت های جهان اسلام و کشور در خصوص جشنواره فیلم فجر گفت: اختلافات سینمایی و تعدد دیدگاه های سلیقه ای و مدیریتی نباید و نمی تواند در روند برگزاری باشکوه بزرگ ترین جشن سینمایی انقلاب اسلامی تاثیر بگذارد.
این کارگردان کشورمان افزود: سلایق و نگاه های متفاوت تاثیری بر روی برگزاری جشنواره نمی تواند داشته باشد؛ چون جشنواره فیلم فجر جشنواره ملی است و همه گروه ها و افکار و اندیشه های مختلف در آن حضور دارند.
به اعتقاد وی، جشنواره فجر محل عرضه محصولات فرهنگی، زمینه ساز رشد، اعتلا و پرورش افکار و تجارب و به عبارتی نقطه مودت و رافت سینماگران است و همه در جشنواره فیلم فجر با هم متحد و همدل بوده اند و خواهند بود.
شورجه اضافه کرد: این جشنواره، جشنواره ملی است و همه گروه ها در این جشنواره کنار هم هستند و فیلم ها را مورد ارزیابی قرار می دهند و این موضوع، نقطه مشترک بسیار خوبی است تا تعاملات فکری صورت گیرد و گروه های مختلف به یکدیگر نزدیکتر شوند.
کارگردان فیلم سی و سه روز تصریح کرد: در جشنواره فیلم فجر، بیداری اسلامی در منطقه فرصتی است تا بتوان فیلم هایی را که در این خصوص ساخته شده اند رصد شود و در یک بخش مستقل و جایگاه ویژه ای به آنها پرداخته شود یا فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص سبک زندگی اسلامی و ایرانی که یکی از تاکیدات ایشان در سفر بجنورد بوده است، می تواند جایگاه ویژه ای داشته باشد و به عبارتی بخشی را در جشنواره به آن اختصاص داد.
وی با بیان اینکه در مورد این نوع موارد سیاستگذاران و مدیریت جشنواره باید توجه داشته باشند که اولویت ها در چه حوزه ها و زمینه هایی باشد. خاطرنشان کرد: در بحث تحریم ها و اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری سال گذشته مطرح کردند، اگر ما بتوانیم آثاری را در این خصوص پیدا کنیم و تعدادی از آثار را با یک نگاه ویژه با این گرایش و سمت گیری داشته باشیم نشان دهنده این است که جشنواره به موضوعات با تم های مختلف توجه دارد.
شورجه اضافه کرد: توجه به مقاومت در غزه هم می تواند از محورهایی باشد که به آن توجه داشت؛ می توانیم در بخش مقاومت نگاه ویژه ای به تولیدات و آثار در این خصوص چه داخلی و چه خارجی داشته باشیم و حتی در بخش بین الملل بتوانیم این وجوه را دنبال کنیم.
این کارگردان سینما ادامه داد: فکر می کنم نگاه ویژه مدیریت جشنواره به این بخش ها و اهمیت دادن به این موضوعات می تواند جهت گیری کلان جشنواره را بیشتر شفاف کند و همگرایی و همسویی جشنواره با اهداف کلان نظام بیشتر ترسیم کند.
وی با اشاره به اینکه جشنواره فیلم فجر بستر تبادل دیدگاه ها و تجربه های تازه سینمایی است، بیان داشت: برنامه ریزان جشنواره تولیدات و آثار فرهنگی جهان را که همسو با نگرش های ما است رصد و از آنها دعوت کنند تا در این جشن فرهنگی حضور داشته باشند.
شورجه ادامه داد: همچنین، فیلم های جدید و تازه ای که هم از نظرساختاری بتواند حرفی برای گفتن داشته باشد و هم از نظر محتوایی با اهداف و اندیشه های کلان ما همسو باشد می تواند در جهت رشد و تعالی سینما کمک کند.
این کارگردان سینما معتقد است جشنواره فیلم فجر، بین المللی است و حدود هفتاد کشور اعلام آمادگی کردند تا حضور داشته باشند؛ بنابراین فیلم های ارائه شده نشانه بالنده شدن، سابقه شدن و اعتبار جشنواره در اذهان عمومی و کشورهای دیگر است.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره بین المللی فیلم فجر فرصت خوبی است تا فیلمسازان و اقشار مختلف سینمای ما با سینمای دنیا آشنا شوند و هم اینکه آنها نیز با سینمای ما آشنا شوند.
شورجه یادآور شد: در این جشنواره مدیران مختلف جشنواره های مختلف حضور دارند؛ بنابراین این حرکت می تواند فرصتی باشد تا فیلمسازان ما با دیگر فیلمسازان جهان و آثار و اندیشه های آنها تعامل داشته باشند و از نظر ماهوی و نگاه به جهان امروز و پیدا کردن سوژه های جدید موضوعی برای در دست گرفتن آثار بعدی خودشان و به عبارتی موضوع قرار دادن این نوع مضامین برای آثار بعدی خودشان می تواند محل توجه باشد.
این صاحب نظر سینمایی با اشاره به اهمیت برپایی بازار فیلم در جشنواره فجر گفت: در تمامی جشنواره های مهم دنیا بازار فیلم جزء لاینفک آن است؛ چرا که از طریق آن، محصولات سینمایی خود را عرضه می کنند و بازار فیلم در جشنواره ما هم لازم است که وجود داشته باشد تا شرکت ها، موسسات و نهادهای مختلف مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد سینمایی فارابی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و ... غرفه هایی داشته باشند تا محصولات خود را در عرصه بین المللی مورد نمایش قرار دهند و با توجه به اینکه افراد مختلفی از کشورهای مختلف حضور دارند، فیلم ها را رصد کنند و فیلم های متناسب خودشان را هم از نظر محتوا و هم از نظر ساختار انتخاب کنند یا برای دعوت در جشنواره های خودشان یا برای اکران های خاص در سایر کشورها.
وی با بیان اینکه کشور ما در حال حاضر رئیس جنبش کشورهای عدم متعهد است، ادامه داد: در واقع ایران سه سال ریاست این کشورها را برعهده دارد و فرصت بسیار خوبی است تا تعاملات جدی با کشورهای اسلامی و غیرمتعهد داشته باشیم تا بتوانیم آثار یکدیگر را در کشورهای یکدیگر حمایت و عرضه کنیم و مردم این کشورها بتوانند از طریق سینما با اندیشه یکدیگر خصوصا کشورهای اسلامی آشنا شوند.
شورجه در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه کشورهای غربی جبهه متحدی علیه کشورهای اسلامی تشکیل دادند و ما کشورهای اسلامی هم می توانیم از طریق آرمان های اسلامی مان یک جبهه فرهنگی تشکیل دهیم، البته نه برای تخاصم و جنگ بلکه برای عرضه تفکرات واقعی و راستین خودمان و همچنین برای اسلام عزیز و ناب که متاسفانه به صورت تبلیغات بدی توسط غرب نمایش داده می شود؛ بنابراین باید جهان بینی خودمان را از طریق آثار سینمایی به مردم دنیا عرضه کنیم تا خود آنها حقیقت را انتخاب کنند.