آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۹۱۲۴
زاکانی در نشست تخصصی فراکسیون سازمان‌های مردم‌نهاد:

کشور ما پایه‌ای از تولید مبتنی بر تلاش داخلی بوده است

زاکانی گفت: معتقدم که پایه مهمی از رشد و پیشرفت جدی، اساسی و پایدار در ایران اسلامی معطوف به حوزه تخصصی علوم صنایع غذایی، کشاورزی و دامی است.
به گزارش خبرنگار مجلس «خبرگزاری دانشجو»، نشست تخصصی فراکسیون سازمان‌های مردم‌نهاد با تشکل‌های علوم صنایع غذایی، کشاورزی و دامی جهت بررسی طرح اتنزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنایع، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت کشاورزی عصر امروز در مجلس برگزار شد
 
کشور ما در گذشته پایه‌ای از تولید مبتنی بر تلاش داخلی بوده است
 
علیرضا زاکانی، رئیس فراکسیون سازمان‌های مردم نهاد در این نشست گفت: معتقدم که پایه مهمی از رشد و پیشرفت جدی، اساسی و پایدار در ایران اسلامی معطوف به حوزه تخصصی علوم صنایع غذایی، کشاورزی و دامی است. 
 
وی افزود: تجلی جدی تاکیدات اصلی امام بر استقلال، مخصوصاً استقلال در حوزه تامین نیازهای اساسی و پایه‌ای کشور، در حوزه کشاورزی و دامی معنا پیدا می‌کند.
  
عضو کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: دقت در تاکیدات مقام معظم رهبری در این حوزه و نیازهای اساسی‌ای که به صورت روزمره با آن مواجهیم، خود دلیل و پایه‌ای جدی برای ارتباط با سازمان‌های مردم نهاد است.
 
زاکانی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد اهمیت خودکفایی در حوزه کشاورزی، بخصوص در بحث گندم بیان داشت: این تاکیدات حکایت از اهمیت حوزه‌ای دارد که همه مردمی که در این کشور زندگی می‌کنند، به آن نیاز دارند؛ علاوه بر این، کشور ما در گذشته نه چندان دور خود پایه‌ای از تولید مبتنی بر تلاش داخلی بوده است؛ زیرا به بهترین نحو می‌توانست نیازهای خود را بر اساس تولید داخلی تامین کند.
 
وی گفت: آنقدر امکانات گسترده در کشور هست که بتوانیم از آنها استفاده کرده و تحریم را به فرصت تحریم کنیم.
 
همگی برای تمرکز قیمت‌گذاری در کشاورزی تلاش کنیم
 
مرتضی حسینی، سخنگوی فراکسیون سازمان‌های مردم نهاد مجلس با بیان اینکه سازمان‌های مردم نهاد می‌توانند در بخش کشاورزی نقش موثری ایفا کنند، گفت: کسانی که در بخش کشاورزی خدمتگزاری می‌کنند یا خود، کشاورز نیستند یا با مباحث آنها آشنایی ندارند.
 
وی افزود: با توجه به گران شدن دلار در سال جاری، شرایط صادرات برای کشاورزان به وجود آمده که خود می‌تواند انگیزه‌ای برای آنها باشد.
 
نماینده مردم قزوین در مجلس با اشاره به تحریم‌های موجود گفت: اگر تحریم‌ها به مسائل غذایی برسد با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شویم، مگر اینکه در این زمینه به خودکفایی برسیم. 
 
حسینی افزود: احساس می‌شود که در حال حاضر تولید در کشور بر عهده وزارت جهاد و کشاورزی و قیمت‌گذاری بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است. 
 
وی با اشاره به اقدامات آمریکا در جهت تولید داخلی گفت: با توجه به اینکه آمریکا اقتصاد بزرگ دنیاست، در بخش شیر و محصولات کشاورزی در حال سوبسید زدن است، حال سازمان های مردم نهاد باید کمک کنند و نمایندگان نیز این آمادگی را دارند که قیمت‌گذاری در یک جا متمرکز باشد، نه اینکه تولید در یک بخش و قیمت‌گذاری در بخش دیگر صورت گیرد. 
 
ساختار وزارت جهاد کشاورزی توان عبور ما از گذرگاه اقتصادی را ندارد
 
بهرام بیراوند، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه با اشاره به نقش کشاورزی در عرصه‌های دیگر گفت: بین عرصه‌های تولید در صنعت، صادرات و واردات کشاورزی همان کودکی است که انگار قرار نیست کسی مسئولیت وی را بپذیرد. 
 
وی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر فراهم شدن شرایط غذایی برای همه کشور بر اساس چشم‌انداز 1404 گفت: هم اکنون شرایط به گونه‌ای است که می‌ترسیم تا رسیدن به تحقق چشم‌انداز 1404 وضعیت بدتر هم بشود. 
 
بیراوند با بیان اینکه در همه بخش‌ها درآمد مردم متناسب با زحماتشان نیست، گفت: در بخش کشاورزی اصرار داریم به صورت مصنوعی نتایج زحمایت مردم را پایین نگه داریم، به صورتی که هم‌اکنون در کشور از تولیدکننده، گندم را به قیمت 450 تومان می‌خریم، اما در بازارهای جهانی همان گندم را کیلویی 1000 تومان خریداری می‌کنیم، در حالی که می‌توانیم در گندم خود خودکفا باشیم. 
 
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه کمیسیون انتزاع که جهت پیگیری بخشی از وظایف وزارت صنعت و معدن تشکیل شد از پختگی برخوردار نبود، گفت: در آن زمان مباحث مختلفی از جمله بحث قیمت مرغ پیش آمد که حتی آن را امنیتی و سیاسی هم کردند.
 
وی افزود: ساختار جهاد کشاورزی ساختار چابکی نیست که ما را از این گذرگاه عبور دهد، بنابراین همه دوستان باید در این زمینه کمک کنند. 
 
بیراوند با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی تولیدمحور، مردمی و در راستای مبارزه با فساد است و بر توان مردم تکیه دارد. 
 
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: اگر منتظر هستیم که دستگاه‌های دولتی مشکلی را حل کنند باید بگوییم که شاید در برخی موارد به مشکلات نیز بیفزایند.
 
سبک زندگی ما برخلاف شعارهای اسلامی، اسلامی نیست
 
ابوالقاسم جراره، نماینده مردم بندرعباس در مجلس با بیان اینکه کشاورزی در شرایط فعلی از اولویت ویژه‌ای برخوردار است، گفت: این مسئله نشان می‌دهد که ترسیم نقشه کار باید بر اساس اولویت کشور باشد.
 
وی افزود: یکی از مواردی که دشمن در حال پیگیری است، این است که شرایط ما را همچون شرایط اعراب تعریف کنند مبنی بر اینکه در مقابل نفت به ما غذا دهند؛ این تحلیل ضرورت کار را بیشتر برای ما تبیین می‌کند. 
 
نماینده مردم بندرعباس در مجلس با بیان اینکه باید به جایی برسیم که تمام نیازها در داخل کشور تامین شود، گفت: لازمه تحقق این امر اهمیت به بخش غذایی است و نکته مهم این است که کشاورزان و مردم را وارد بحث اقتصاد مقاومتی کرده که در این زمینه نقش نهادهای غیردولتی و سازمان‌های مردم نهاد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 
 
جراره با بیان اینکه اولویت مهم و اساسی در اقتصاد مقاومتی باید بر عهده مردم باشد، خاطرنشان کرد: در این زمینه باید به تغییر سبک زندگی به سبک تعریف شده توسط اسلام اشاره کرد؛ زندگی ما برخلاف شعارها اسلامی، متناسب با آن نیست، بنابراین باید فرهنگ مصرف‌گرایی را تغییر داد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار