گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ تاریخ بشریت از گذشته تا کنون در مسیر خود فراز و نشیبهای فراوانی دارد، ولی جمله و کلمهای که در طول این دوران معنای خود را از دست نداده و به راه خود ادامه میدهد، یکتاپرستی است.
با ظهور پیامبران، یکتاپرستی نیازی شد برای بشریت تا همیشه در مسیر زندگی و معنویت باقی بمانند، اما در این مسیر تکاملی، ادیانی بودند که توانستند پیروان بیشتری به خود بگیرند.
دین اسلام با توجه به اینکه آخرین مرحله دین و راه سعادت بشریت را دارد، کماکان توسط مکاتب قبلی و محافظهکاران ادیان دیگر که موقعیت خود را متزلزل میبینند، در معرض تهاجم و مظلومیت قرار گرفته، البته در این بین، ادیان دیگر نیز در این جهان پسااستعماری در امان نماندهاند.
جریان تبلیغ مسیحیت فرقهای جدید که در ایران یا کشورهای اسلامی با نام کلیسای خانگی (کلیسای محرمانه) فعالیت خود را آغاز کرده، پدیده ای نو و قابل تامل است؛ کلیسای خانگی، خانههایی هستند که مبلغان مسیحی یا افراد تازه جذب شده، مالکیت یا اجاره آنها را در اختیار دارند و با عنوان جیزز اونلی فعالیت می کنند.
به عبارتی «جیزز» در زبان انگلیسی به معنی «عیسی» است و قید «اونلی» به معنی «فقط»؛ این فرقه، مسیح را در جایگاه خدا قرار داده و بر این باور است که تنها مسیح همه چیز است و غیر از او به عنوان مبدا کائنات چیزی را نمیتوان متصور بود؛ جالب اینکه این فرقه حتی اعتقادات مسیحیان درباره (پدر، پسر، روحالقدس) را زیر سوال برده و حتی پاپ، رهبر کاتولیکهای جهان را نیز تکفیر کرده است.
نکته قابل تامل این است که «جیزز اونلی» جزو هیچ یک از مذاهب شناخته شده مسیحی یعنی کلیسای کاتولیک، پروتستان و ارتدوکس و حتی زیرشاخههای آن نیست و روشهای نوینی از دین مسیحیت با برداشت جدید ارائه میدهد.
شاید با شنیدن نام کلیسای خانگی اولین سوالی که در ذهن بسیاری پیش بیاید این باشد که چطور یک کلیسای خانگی میتواند یک خطر برای دین و حذف این عنصر الهی که قدمتی به اندازه طول عمر بشر دارد، باشد؟ و یا طرح این سوال در ذهن که مگر دین مسیحیت جزو ادیان جمهوری اسلامی نیست و در قانون اساسی به آن اشاره نشده؟ شاید بتوان پاسخ این سوال و سوالهایی از این دست را این گونه داد که با توجه به وجود صدها کلیسای فعال در سطح کشور و اجازه برگزاری آزادانه مراسمات مذهبی، شکلگیری کلیسای خانگی که جنبه مخفی دارد، به چه معناست؟
بر اساس تعریف کلیسای خانگی و اظهارنظر برخی از اعضای این جریان، این اماکن که نام کلیسا را بر خود نهاده، نه تنها مکانی برای عبادت نیست، بلکه به مکانی برای ترویج عقاید ضددینی و بویژه ضد اسلامی است.
11سپتامبر؛ بهانهای جهت تلاش بلوک غرب، بویژه آمریکا برای مهار دولتهای اسلامی
البته لازم به ذکر است از اهداف کلان تر شکل گیری کلیسای خانگی، مهار دولت های اسلامی است؛ با توجه به حادثه 11 سپتامبر سعی و تلاش بلوک غرب، بویژه آمریکا به مهار دولتها و حرکتهای اسلامی معطوف شد.
رشد سریع اسلام در کشورهای اروپایی و آمریکایی - که بنا بر اعلام کارشناسان اروپایی تا چند دهه آینده اکثریت جمعیت این کشورها را افراد مسلمان تشکیل می دهد - این کشورها را بر آن داشته تا فعالیتها و تلاش خود را به تشکیل و هدایت کلیساهای خانگی معطوف کنند که از نظر هزینه نیز بسیار برای آن مقرون به صرفه است.
کلیسای خانگی با کمکهای مالی غربی تبلیغات گستردهای در سراسر کشورها، بویژه ممالک اسلامی و بخصوص کشور ایران اسلامی کرده است.
از جمله شیوههای تبلیغاتی آنها دیوارنویسی (ترسیم صلیب بر روی دیوار و امکان عمومی)، توزیع رایگان کتابهایی نظیر بهای محبت، حیات مسیح، زندگی تازه، حیات در مسیح و خادم مسیحی یا توزیع سیدیهایی با همین نام و موارد دیگر است.
افراد بین 18 تا 40 سال در خطر دام کلیسای خانگی
قابل تامل اینکه سازماندهی این کلیسای خانگی به شکلی است که افراد و گروههای خاصی را نیز مورد هدف قرار دادهاند تا زودتر و بهتر بتوانند جذب نیرو کنند؛ از جمله گروه سنی مورد نظر کلیسای خانگی افراد بین 18 تا 20 سال با تمرکز بیشتر و فاصله سنی 20 تا 40 سال با تمرکز مستمر می باشد و از نظر موقعیت اجتماعی، افراد مورد نظر کلیسای خانگی در ایران میتوان به دانشجویان، معتادان، مخالفان سیاسی نظام، دختران فراری، کودکان خیابانی، بهائیان، لائیکها، معلولان جسمی و مبتلایان به بیماریهای صعبالاعلاج اشاره کرد.
بر همین اساس روشهای تبشیر کلیساهای خانگی نیز به شکل سازمان یافتهای برنامهریزی و اجرا میشود که از جمله این روشها، دعوت به تبشیر چهره به چهره، سوءاستفاده از ضعف اعتقادی و اطلاعات کم دینی افراد است.
از آنجا که سلسله اعتقادات هر فردی پیوسته است و در اصل شبیه نردبان، و اینکه فقدان هر یک از پلهها میتواند موجب سقوط باشد، مبشران کلیسایی از این موضوع مطلع بوده و مسیونرهای خود را تشویق میکنند تا صبورانه و چهره به چهره به تبشیر بپردازند.
از نکات قابل توجه در این گروه این است که برنامه مدونی برای هر قوم و ملیت و قشر خاص برای تبشیر در نظر گرفتهاند؛ سلسله مراتب پیشبینی شده در این فرقه نشان میدهد که برای ایجاد انگیزه نیز چارهاندیشی کردهاند و افراد از نومسیحی تازه جذب شده به یک رهبر تبشیری ارتقا پیدا کرده و در نهایت تا رهبری جمعی رتبه می گیرند.
اردوهای آموزشی و افزایش مهارت کاربردی
از جمله برنامههای آموزشی و تفریحی میتوان به اردوهای آموزشی افزایش مهارت کاربردی برای نومبشرینی که به فکر ارتقای قابلیتهای نویسندگی، عکسبرداری و تواناییهای فناوری هستند تا آن افراد بتوانند قشر دانشجویان را نیز زیرپوشش خود قرار دهند، اشاره کرد، اما بهترین و شاید حساس ترین بخش سازمانهای تبشیری، ارائه برنامه ویژه برای دانشجویان ایرانی و مشغول به تحصیل در کشورهای خارجی است.
از جمله این اردوهای کاربردی سازمان اونجلسیتی آمریکایی و نبرد صلیبی برای مسیح است که در آن دانشجوی جذب شده برای فعالیت میسونری با مهارت های کاربردی برای تبشیر آموزش داده می شود.
گروه تبشیری در 150 کشور و به 32 زبان مشغول فعالیت هستند
در مورد گستردگی این سازمان میتوان گفت که در حال حاضر حدود 25 هزار مسیونر تمام وقت در استخدام بوده و حدود 225 هزار داوطلب نیز زیر نظر این سازمان به فعالیتهای تبشیری در 1660 کمپ دانشگاهی در 150 کشور دنیا و به 32 زبان دنیا مشغول فعالیت هستند و در 1140 دانشکده و دانشگاه فعال می باشند و توانسته اند 50 هزار دانشجو را تنها در سال 2007 در آمریکا فعال کنند.
برنامه ریزی برای دانشجویان متفاوتتر و ویژهتر از اقشار دیگر است؛ در این روش ابتدا دانشجویان را از طریق سایت و بروشور با مضامین مسیحی آشنا میکنند، ساخت کلیپهای ویدئویی و همچنین آموزش زبان مورد نیاز نیز از جمله برنامههای جدی در دانشکدههاست.
فرقهای که ناهار، شام و کلاس زبان مجانی دارد
بر اساس این گزارش، این موسسه برنامه روزانهای برای مسیونرها در شرق آسیا دارد که از جمله میتوان به ناهار، کلاس زبان، ملاقات و جذب افراد جدید، معاشرت و شام اشاره کرد.
دانشجویان مسلمان و ایرانی در فیلیپین و همچنین دانشجویان ایرانی در مالزی از وجود گروههای کثیر تبشیری در این کشورها خبر میدهند.
این جریان همچنین شرایط رواج عرفان های کاذب و تفکرات خطرناک در میان دانشجویان مالزی را فراهم کرده و با مشارکت برخی انجمن های دانشجویی، دانشجویان را با این روش ها آشنا می کند.
کاباره ها بهترین مراکز جذب دانشجویان ایرانی در مالزی
وجود پانسیونهای مختلط، کابارهها و مراکز ضد انقلاب و مسیونرهای تبشیری در این کشورها محل مناسبی را برای فریب و اغوای دانشجویان فراهم کرده است.
از فعالیت های ورزشی تبشیری میتوان به تلاش سازمان AIA برای جذب قهرمانان ورزشی و مربیان و همین طور مشارکت آنها برای جذب کمکهای مالی اشاره کرد که با روش های عجیب و ساختگی غسل تعمید ساختگی می دهند.
بهروز با نام مستعار مارکو از عناصر اصلی جیزز اونلی در ایران
در ادامه لازم به ذکر است که این فرقه در سال 1374 با نام جیزز اونلی در گیلان شکل گرفت، هسته مرکزی این فرقه بالغ بر 140 تا 147 نفر است که توسط فردی به نام بهروز و با نام مستعار مارکو که از عناصر اصلی کلیسای ایرانی میباشد، از خارج از کشور اداره می شود.
بهروز همراه برادرش کیوان و فیروز و خواهرش شیرین، عضو کلیسای ربانی بودند که به دلیل وجود اختلاف از آن مجموعه جدا شده و اقدام به تبلیغ و تبشیر و هدایت مسیحیت در قالب کلیسای خانگی نمودهاند.
از جمله فعالیت های این فرقه به عنوان شبان فرقه در رشت میتوان به (ی ن) اشاره کرد که مرتباً با بهروز شبان فرقه تهران و بهنام در کلیسای کرج مرتبط است.
راهبرد جیزز اونلی را آمریکا دیکته میکند
تأمل برانگیزترین بخش گزارش آن است که برخلاف دیدگاه مسیحیان مبنی بر عدم دخالت در حوزه سیاست، این گروه به طور گستردهای فعالیت سیاسی دارند و مبارزه با اسلام و تبلیغات منفی علیه این دین بزرگ آسمانی یک راهبرد اساسی برای آنهاست که از طرف آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی به آنها دیکته شده است.
در نمودار ذیل به منبع مالی و درصد هر بخش اشاره شده است: