کارگردان فیلم سینمایی اخراجیها گفت: اگر یوسف علی میرشکاک را آوینی ثانی بدانیم کم نگفتهایم و ...
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مسعود دهنمکی در مراسم تجلیل از یوسفعلی میرشکاک که شامگاه امشب در سازمان فرهنگی اوج برگزار شد، در ابتدای سخنرانی خود با بیان اینکه بسیاری از افراد مدیون میرشکاک هستند گفت: ایشان توانستند ساحت شور و شعور انقلابی را در دهه گذشته پیوند بزنند.
این کارگردان سینمای کشورمان با اشاره به اینکه در سالهای اولیه پس از جنگ که حرفهای زیادی وجود داشت که مانند بغض در گلو بعضیها باقی مانده بود، افزود: این بغضها تبدیل به فریاد شده که نام آنها را چماق و یا مطالبات انقلابی گذاشتند.
وی اضافه کرد: مطالبات انقلابی نیاز به تئوریزه شدن داشت که ما بلد نبودیم و تنها میدانستیم که چه چیزهای میخواهیم که آن هم کافی نبوده است.
دهنمکی با بیان اینکه افرادی بودند که این پرچم را برافراشتند اما پیوند میان موج اجتماعی و اندیشه ورزی برقرار نمیشد، ادامه داد: زمانی که نوع فریادها با قلم میرشکاک در نشریات آن زمان پیوند خورد شاهد این بودیم که اندیشههای ما بیشتر از شمشیر میترسند.
کارگردان فیلم اخراجیها عنوان کرد: ورود میرشکاک به محافل اجتماعی تمرین دموکراسی میان بچههای حزباللهی بود که تحمل نقد مخالفان و روشنفکران افزایش میداده است.
وی یادآور شد: زمانی که نشریه شلمچه را توقیف کردند به برخی از روزنامههای اصولگرا گفتم چرا از ما دفاع نمیکنید که پاسخ دادند تابلو شما میرشکاک شده است.
دهنمکی ادامه داد: پس از آن ماجرا در دیدار با مقام معظم رهبری بغض من ترکید و گفتم هم مداحان هم روشنفکران و هم چنین گروههای چپ و راست با ما مخالف هستند که حضرت آقا فرمودند تاوان استقلال است که این اتهامات وجود دارد و این حرکت نشان دهنده استقلال شما میباشد.
کارگردان اخراجیها اظهار کرد: ورود ایشان در کنار افرادی که مطالبات جنگ و جبهه را داشته است از جهت اینکه اجحافی که در حق آوینی شده در اینجا جبران گردیده پراهمیت بوده است.
وی ادامه داد: به این معنا که از اندیشههای آوینی در زمینه مطالبات انقلابی استفاده نشد ولی ورود میرشکاک این نقیضه را جبران کرد.
دهنمکی در پایان خاطرنشان کرد: اگر بگوییم میرشکاک آوینی ثانی است کم نگفتهایم و باید ارزش این استاد را بدانیم.