به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علیاکبر پورکاوه با اشاره به جزئیات برنامه ریزیهای وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور تنظیم بازار ایام پایانی سال و وضعیت ذخیرهسازی کالاهای اساسی افزود: در حال حاضر، موجودی نهادههای دامی در کشور بالاست به گونه ای که نسبت به سنوات گذشته غیر قابل مقایسه است.
وی با بیان اینکه تامین روغن خام، شکر، برنج و گوشت قرمز و مرغ با قیمتهای مناسب برای تامین بازار شب عید امسال در نظر گرفته شده است تصریح کرد: در شرایط کنونی موجودی کالاهای اساسی در کشور کافی است به طوری که میزان قابل توجهی نیز مازاد بر نیاز ذخیرهسازی شده است که این مهم نوید بخش توزیع گسترده کالای اساسی در کشور دراین ایام خواهد بود.
به گفته پورکاوه، برنامهریزیها به سمتی است که ذخیرهسازی کالاهای اساسی ضمن تنظیم بازار برای ایام پایانی سال، تامین نیاز کشور برای این اقلام را حداقل به میزان سه ماهه اول سال 92 برآورده می سازد.
مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: در بسیاری از هدف گذاریهای انجام شده از برنامه جلوتر هستیم و.امیدواریم سال آینده دغدغه و نگرانی برای تامین کالای اساسی نداشته باشیم.
وی در ادامه یادآور شد: به دلیل حجم بالای کالاهای اساسی در بنادر در ستاد تنظیم بازار تکلیف شد سیستم حمل و نقل کشور فعال تر وارد عمل شود تا تسهیل و روان سازی حمل و نقل کالا و حمل کالا به مراکز استانها با اولویت ویژه و سرعت بیشتری اتفاق بیفتد.
پورکاوه همچنین خاطرنشان کرد: پایش میزان ورودی، ترخیص ، بارگیری و حمل کالاها به استانهای مختلف از مهمترین اقداماتی بود که در جلسه این هفته ستاد تنظیم بازار مورد بررسی قرار گرفت تا از بروز هر گونه مشکل احتمالی جلوگیری شود.
وی، تعیین تکلیف بررسی میزان نهاده های موجود برای تولید، ارائه روند تولیدات به خصوص در زمینه تامین گوشت قرمز و گوشت مرغ و روند حمایتهای لازم به منظور تامین نهاده های مورد نیاز بخش تولید را از دیگر محورهایی ذکر کرد که در جلسه ستاد تنظیم به آن پرداخته شد.
مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود به تامین برنج مورد نیاز کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیش از 800 هزار تن موجودی برنج کشور فقط در استان مازندران وجود دارد که با احتساب موجودی دیگر استانها، حاکی از وضعیت تولید مناسب برنج در سطح کشور است.
به گفته پورکاوه، روند افزایشی قیمت برنج داخلی در هیچ یک از استانها گزارش نشده و گزارشاتی نیز که بعضاً در ارتباط با افزایش قیمت برنج های خارجی به گوش می رسد علل و عوامل غیر اقتصادی دارد که در حال بررسی است.
وی درادامه با اشاره به وضعیت واردات برنج نسبت به تولیدات داخل اظهار کرد: هم اکنون نیاز کشور به برنج حدود 3 میلیون و 200 هزار تن است که 2 میلیون و 200 هزار تن از تولیدات داخلی است که محقق شده و مابقی از منابع خارجی تامین می شود.