احمدینژاد در آیین بزرگداشت شمس و مولانا؛
مولانا متعلق به هیچ جغرافیایی نیست/شمس تبریزی خود انسان کامل بود
رئیس جمهور گفت: مولانا و کسانی که اوج می گیرند متعلق به همه بوده و از جغرافیا و تعصبات فاصله میگیرند.
به گزارش خبرنگار دولت «خبرگزاری دانشجو»، محمود احمدینژاد صبح امروز در آیین گرامیداشت دیدار (شمس و مولانا) که در تالار وحدت برگزار شد با اشاره به جایگاه معنوی مولانا گفت: سخن گفتن از مولانا در واقع سخن گفتن از انسان بوده و همه عالم صحن بازیگردانی انسان است.
وی با بیان اینکه همه عالم برای کمال و جاودانگی انسان خلق شده است، افزود: انسان زیبا خلق شده و میل کمال در او نهادینه شده است.
رئیس جمهور ادامه داد: وقتی آدم با زیبایی مطلق برخورد میکند آنجاست که اوج لذت را می بیند.
احمدینژاد با اشاره به جایگاه خلقت انسان تصریح کرد: انسان در پایینترین مرحله خلق شده و بایدحجابها را پاره کرده و سبک شود، هر چقدر که زنجیرها پاره شود انسان نورانیتر و در نهایت منبع نور خواهد شد.
وی مبعوث شدن پیامبران را برای نجات انسانها از ظلمت و نورانی کردن آنها دانست و افزود: اگر انسان از حجابها بگذرد به آستانه زیبای مطلق رسیده و خود جلوهگر و هدایتگر میشود.
احمدینژاد مولوی را انسانی برجسته و فاصله گرفته از عالم خاکی توصیف کرد و گفت: کسانی که اوج میگیرند مطعق به جغرافیا نبوده و از تعصبات فاصله میگیرند.
وی اضافه کرد: مولانا اهل همه جاست، هر جا انسان باشد مولانا نیز متعلق به آنجاست.
رئیس جمهور با اشاره به عشق مولوی به پیامبر و آل ایشان گفت: مولوی با این عشق از زمین جدا و اوج گرفته و مظهر زیبایی انسان شد.
احمدینژاد با بیان اینکه در نقطه اوج، انسانهای کامل حضور دارند که جلوه کامل خدا هستند تصریح کرد: هر چقدر انسانها کامل شوند دغدغه آنها برای انسانهای دیگر بیشتر است.
رئیس جمهور دلیل اینکه انسانهای بزرگ خود را صرف دیگر انسان ها میکنند را به کمال رسیدن آنها دانست و با اشاره به اشعار مولوی اظهار داشت: فلسفه، اخلاق، عرفان و به نوعی تاریخ در اشعار مولوی وجود دارد.
احمدینژاد در ادامه با اشاره به سه ویژگی شخصیتی مولوی به وجود عقل در اشعار و شخصیت وی اشاره کرد و گفت: انسان ناب عبارتاست از عقل و اول موجودی که خدا خلق کرده عقل کل بوده؛ انسان هر چه کاملتر شود به عقل نزدیکتر شده و مولوی نیز عقل را حقیقت عالم هستی معرفی میکند.
رئیس جمهور نکته دوم نهفته شده در شخصیت مولوی را عشق و محبت معرفی کرد و افزود: همه انسانها به دنبال کمالخواهی و جاودانگی هستند و این دو از صفات خداوند است.
احمدینژاد با بیان اینکه هر قدر میل به کمال در انسان بیشتر باشد آن فرد به خدا نزدیکتر است ادامه داد: خداوند لطف و محبت مطلق بوده و جنس هستی محبت و عشق است، این رابطه انسان را به سوی خدا میکشاند و در واقع موتور انسان برای رسیدن به کمال عشق و محبت محسوب می شود.
وی اضافه کرد: اگر کسی عاشق حقیقی شد در وجود معشوق محو می شود و اگر آدم عاشق خدا و حقیقت خود نباشد باید گفت وای بر او.
رئیس جمهور نورانی شدن انسان را سبب جدایی وی از زمان و مکان دانست و افزود: فرد نورانی دیگر به هیچ زمان و مکانی وابسته نیست.
احمدینژاد در ادامه به ویژگی سوم شخصیت مولوی پرداخت و عنوان کرد: انسان برای بالا رفتن و به کمال رسیدن به راهنما نیاز دارد اما کسی که خودش ناقص است نمیتواند راهنمایی دیگران باشد.
وی شمس تبریزی را فردی دانست که به مرزهای کمال رسیده و تصریح کرد: چه بسا شمس تبریزی خود انسان کامل بوده باشد.
رئیس قوه مجریه ادامه داد: مولانا معتقد بود با آمدن «ولی کامل» که نجات دهنده انسانهاست باید از خود او مدد بجوییم؛ اولیاء الهی پس از پیامبر یکی پس از دیگری میآیند و دست بشر را می گیرند.
احمدی نژاد در پایان خاطرنشان کرد: باید به دنبال انسان کامل باشیم تا به نور کامل دست پیدا کنیم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.