به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سید شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه همایش روز جهانی گمرک با بیان مطلب بالا گفت: برخی از طلا بعنوان سرمایه ملی استفاده نمی کنند بلکه این فلز گرابنها را آب کرده و به قلاده های طلا تبدیل و از کشور خارج می کنن، اینجاست که گمرک با تمام توان خود اقدام به برخورد با این قاچاقچیان سرمایه ملی می کند.
حسینی ادامه داد: دشمنان ما با همه شرایط نامساعد اقتصادی که بر کشور ما تحمیل کرده اند اعلام می کنند که به ایران فلزات گرانبها فروخته نشود بلکه تا می توانید جوی را ایجاد کنید تا فلزات گرانبهایی همچون طلا از ایران در قالب قاچاق خارج شود.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در اینجا فعالیت گمرک برای جلوگیری از خروج این سرمایه های ملی بسیار مهم است.
وی در خصوص بحث صادرات غیرنفتی کشور اعلام کرد: بر اساس آمارهای موجود از سال 85 تا سال 90 رشد صادرات غیرنفتی دو و نیم برابر یعنی از رقم 17 میلیارد و 800 میلیون دلار به 43 میلیارد و 700 میلیون دلار رسیده است، یعنی رشد صادرات غیرنفتی نسبت به واردات از 50 درصد درسال 85 به 70 درصد درسال 90 رسیده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 70 درصد ارز مورد نیاز کشور از محل صادرات غیرنفتی تأمین می شود.
وی ادامه داد: براساس آمارهای ده ماهه سال جاری میزان صادرات غیرنفتی به رقم 34 میلیارد و 500 میلیون دلار رسیده است، نه تنها در بخش صادرات غیرنفتی هیچ کاهشی اتفاق نیافتاده بلکه این رقم نسبت به مدت مشابه در فصل اول و دوم سال گذشته دو رقمی هم شده است که این نشان دهنده رشد صادرات غیرنفتی در کشور است.
وی اظهار داشت: براین اساس میزان صادرات نفتی در ده ماهه 43 میلیارد و 700 میلیون دلار بوده که 12.5درصد کاهش را نشان می دهد.
وی در خصوص بحث صادرات کالاهای صنعتی و معدنی در 10 ماهه رقم رشد به 3.8 درصد رسیده است که این موضوع در بحث اقتصاد ملی با توجه به تحریم های اقتصادی اهمیت ویژه ای دارد.
وزیر اقتصاد گفت: نسبت صادرات غیرنفتی در سال گذشته به 70 درصد رسیده که در سال جاری در ده ماهه امسال این رقم به 78 درصد رسیده است، همچنین کسری تراز بازرگانی از 15 میلیارد دلار با 40 درصد کاهش به 9 میلیارد دلار رسیده است.
حسینی در خصوص نقش تجارت و ترانزیت گفت: در این رابطه گمرک نقش بسزایی در توسعه روابط تجاری و ترانزیت کشور داردکه با بروز رسانی قوانین اقتصادی گمرک می تواند باتوجه به شرایط تحریم اقتصادی استراتژی توسعه صنعتی و تجاری را به مرحله اجرا بگذارد زیرا استراتژی توسعه صنعتی و تجاری دو مقوله جداگانه از هم نیستند بلکه این دو مقوله با هم هستند.
وی اظهار داشت: هوشمندسازی سیستم های گمرکی نقش بسزایی در تعیین راهبرد اقتصادی گمرکات کشور و اجرای استراتژی توسعه صنعتی و تجاری کشور دارد.
تاکنون 6 جلسه برای تعامل بیشتر بین دولت و مجلس به منظور رفع مشکلات اقتصادی کشور برگزار شده است.
حسینی گفت: موضوعات مهم اقتصادی به ویژه بحث اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها مورد مذاکره نمایندگان دولت و مجلس قرار گرفته است.
در این جلسات رویکرد دولت و نمایندگان مجلس ایجاد همکاری و تعامل بیشتر برای رسیدن به یک نقطه واحد مشترک برای اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها بوده است.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: در 6 جلسه برگزار شده بین دولت و مجلس تمام هم و غم مسئولان بررسی و رفع مشکلات اقتصادی مردم است در این رابطه این جلسات باعث شده که نقطه نظرات نمایندگان مجلس و دولت مورد بررسی جدی قرار بگیرد.
به طور حتم حاصل این جلسات ایجاد تعامل بیشتر برای رفع مشکلات اقتصادی مردم در ماه های پایانی سال خواهد بود.
حسینی تصریح کرد: مطمئن باشید که فاز دوم هدفمندی یارانه براساس قانون هدفمندی یارانه ها اجرا می شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در جلسات بین دولت و مجلس موضوع لایحه بودجه و نحوه تنظیم منابع مالی مورد نیاز بخش های اقتصادی کشور در لایحه بودجه سال آینده است.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا مسائل ارزی هم در این جلسات مطرح شده است است یا خیر گفت: در این جلسات به هیچ عنوان درباره مسائل ارزی صحبت نشده اما در بحث ارز باید این را بگویم که دولت از تمام ظرفیت های خود برای ساماندهی بازار ارز تمام توان خود به کار گرفته است.
حسینی در بخشی دیگر از مصاحبه خود با خبرنگاران گفت: در رابطه با موضوع گمرک تلاش های زیادی را طی سالهای اخیر برای کمک به رشد و توسعه اقتصادی کشور و به روز کردن سیستم های گمرکی کشور به مرحله اجرا گذاشته است که این موضوع شایسته تقدیر و تشکر از دست اندرکاران گمرک است.
وی تصریح کرد: در بحث اختصاص کارت های ویژه کالاهای اساسی برای اقشار آسیب پذیر تاکنون هیچ تصمیمی گرفته نشده و در حال حاضر به هیچ عنوان این موضوع مطرح نیست.