به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، مصطفی پور در نشست خبری که به مناسبت دهه مبارک فجر در وزارت اقتصاد برگزار شد گفت: بانک قرض الحسنه مهر ایران اولین بانک قرض الحسنه در ایران است و با تحقیقات انجام شده مشخص شده است که اولین بانک قرض الحسنه در دنیاست.
وی گفت: این بانک منابع را به دو صورت قرض الحسنه و جاری دریافت می کند که در قبال ارائه همان مابع به صورت تسهیلات به مردم یک ریال سود دریافت نمی کند و تنها 4 درصد از مشتریان کارمزد اخذ می کند.
مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران افزود: میزان کارمزد دریافتی این بانک نیز به اندازه هزینه ها نبوده است و این بانک از بخش های دیگر همانند ارائه خدمات بانکداری اینترنتی، نقل و انتقال وجوه، چک های رمزدار و بین بانکی و ضمانت نامه ها هزینه ها را جبران می کند.
مصطفی پور گفت: کارت اعتباری قرض الحسنه در کشور برای اولین بانک توسط این بانک ارئه می شود و تا کنون 120 هزار کارت صادر شده و که کاملا قرض الحسنه است. همچنین مقادیر این کارت ها یک میلیون و 500 هزار تومان است و به مدت سه ماه اعتبار دارد که در صورت تسویه کامل فرد می تواند دوباره نسبت به شارژ آن اقدام کنند.
وی همچنین از ابتکار و اختراع جالب این بانک خبر داد و گفت : این بانک در صدد است برای اولین بار در کشور شعبه سیار بانک قرض الحسنه مهر ایران را در 22 بهمن سالجاری راه اندازی کند. این شعبه بیشتر برای مناطقی که از حوادث طبیعی خسارت دیده اند کارایی دارد، که البته در ابتدا باید مجوز آن را بانک مرکزی صادر کند.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران درباره عملکرد این بانک نیز گفت: بانک قرض الحسنه مهر ایران تا سی ام دیماه 91 معادل 22 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده که این رقم در مدت مشابه سال قبل هشت هزار میلیارد ریال بوده است.
وی تعداد پرونده های مانده تسهیلات این بانک را 19 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این رقم در سال گذشته پنج هزار میلیارد ریال بوده است.
به گفته ی مصطفی پور، این بانک هم اکنون 600 هزار پرونده تسهیلات جاری را در دست بررسی دارد، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل 286 هزار پرونده بوده است.
وی تصریح کرد: هم اکنون مانده سپرده های بانک قرض الحسنه مهر ایران 17 هزار میلیارد ریال و تسهیلات پرداختی آن 19 هزار میلیارد ریال است.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر امام رضا(ع) با اشاره به ادغام این بانک با صندوق مهر امام رضا گفت: تعدادی پرونده تسهیلات در صندوق مهر امام رضا(ع) متراکم شده بود که پس از ادغام، در مدتی کمتر از دو ماه این پرونده ها از محل وجوه و منابع مردمی تامین مالی شد.
به گفته ی وی، بر همین اساس 20 هزار پرونده تسهیلاتی با مبلغ یک هزار و 856 میلیارد ریال تامین مالی شد که هزار میلیارد ریال آن از محل منابع صندوق و مابقی از محل منابع مردمی بوده است.
مصطفی پور از ایجاد 162 هزار فرصت شعلی توسط این بانک در سال 90 خبر داد و گفت: تا 30 دیماه سال جاری، 82 هزار اشتغال توسط بانک ایجاد شده که امیدواریم این رقم تا پایان سال به بیش از 100 هزارشغل برسد.
وی کل تسهیلات پرداختی از ابتدای سال جاری تا 30 دیماه را پنج هزار و 338 میلیارد ریال در قالب 94 هزار پرونده اعلام کرد.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران با اشاره به ارایه تسهیلات دانشجویی برای سفر به عتبات از همکاری با ستاد هدفمند کردن یارانه ها و ستاد سوخت خبر داد و گفت: در این راستا قرار است 50 هزار خودرو فرسوده تعویض شود که در مرحله اول برای پنج هزار خودرو فرسوده برنامه ریزی شده است.
وی با بیان اینکه این بانک به دنبال تامین مالی بنگاههای اقتصادی است و بر همین اساس در خواست ارایه تسهیلات 50 میلیون تومانی را به بانک مرکزی ارایه کرده است، همچنین گفت: تسهیلات این بانک به هیچ وجه خرید و فروش نمی شود و چنانچه فردی امتیاز آن را خریداری کند، امکان دریافت وام را نخواهد داشت.
به گفته ی وی، سیستم بانکی به گونه ای است که فرد خریدار نمی تواند به صرف داشتن امتیاز از وام منتفع شود.