کد خبر:۲۲۵۷۵۲
نشست خبری جایزه کتاب سال؛

اسماعیلی خبر داد: داوری تمام کتاب‌های منتشر شده سال 90 در جایزه کتاب سال

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد گفت: امسال تمام کتاب‌هایی که در سال 90 منتشر شده‌اند، در جایزه کتاب سال مورد داوری قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری سی‌امین دوره جایزه کتاب سال و بیستمین دوره جایزه جهانی کتاب صبح امروز با حضور اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی ارشاد؛ حمیدزاده، دبیر علمی بخش کتاب سال و وصفی، دبیر علمی بخش جهانی برگزار شد.
 

در ابتدا اسماعیلی ضمن تبریک ایام دهه فجر و میلاد پیامبر اکرم و امام صادق (ع) تاریخچه‌ای از جایزه کتاب سال عنوان کرد.
 

وی گفت: یکی از کارهای خوب در عرصه مکتوب، کتاب سال در دهه فجر است؛ کتاب سال با هدف اعتلای فرهنگ و دانش اسلامی، معرفی چهرهای شاخص عرصه مکتوب و تقدیر از نویسندگان برتر، برای اولین بار در سال 1334 انجام شد و این تقدیر مربوط به آثار سال 32 بود.
 

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد ادامه داد: پس از سال 34 این جایزه هر سال ادامه پیدا کرد؛ روند کسب این جایزه این ‌گونه بود که در یک مقطع زمانی از نویسندگان خواسته می‌شد آثار خود را به دبیرخانه این جایزه ارسال کنند، البته آنچه در آیین‌نامه آمده آثار برگزیده است، اما بعدها کتاب شایسته تقدیر نیز به آن اضافه شد.
 

اسماعیلی خاطرنشان کرد: از سال 56 به مدت چهار سال، این جایزه به تأخیر افتاد، اما از سال 61 دوباره موضوع جایزه کتاب سال در وزارت ارشاد مطرح شد و از سال 62 این جایزه مجدداً کلید خورد، بنابراین امسال سی‌امین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی برگزار می شود.
 

وی در توضیح بخش‌های جایزه کتاب سال گفت: کتاب سال در دو بخش داخلی و خارجی ادامه فعالیت داد که در بخش خارجی دو حوزه اسلام‌شناسی و ایران‌شناسی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
 

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد افزود: امسال تمام کتاب‌هایی که در سال 90 منتشر شده‌اند، مورد داوری قرار می‌گیرد؛ روند انتخاب هیئت داوران به این شکل است که ابتدا یک نفر به عنوان دبیر هیئت علمی انتخاب می‌شود، سپس تمامی اعضای هیئت علمی توسط وزیر ارشاد انتخاب می گردند و این هیئت، داوران را برمی‌گزینند، سپس کتاب‌های رسیده، توسط این هیئت در چند مرحله بررسی‌ می‌شود.
 

اسماعیلی در پایان گفت: در بخش داخلی کسانی که امتیاز 90 تا 100 بیاورند، به‌ عنوان کتاب برگزیده انتخاب می‌شوند و کسانی که به مرحله دوم برسند، یعنی امتیازی بین 85 تا 90 بگیرند، به‌عنوان آثار شایسته تقدیر شناخته خواهند شد.
 

در ادامه وصفی، دبیر علمی جایزه بخش جهانی توضیحاتی کوتاه در خصوص این بخش داد و گفت: 2000 اثر در بخش جهانی به مرحله داوری رسیدند، از این تعداد 19 اثر که از خارج آمده بودند، برگزیده شدند،  حامد الگار نیز به عنوان یک شخص و نه کتاب در این جشنواره برگزیده شد؛ همچنین یک نفر با وجود این که کتابش در ایران چاپ شده بود، اما به علت تابعیت عراقی، به عنوان نویسنده به این بخش اضافه شد، بنابراین تعداد برگزیدگان به 21 نفر رسید.
 

وی ادامه داد:‌ شنبه در خدمت بخشی از این برگزیدگان خواهیم بود و بخشی دیگری از این افراد نیز در نمایشگاه حضور خواهند یافت.
 

سپس حمیدزاده، دبیر علمی بخش کتاب سال به معرفی این بخش پرداخت و گفت: ابتدا بیش از 25 هزار عنوان کتاب به دست ما رسید، سپس و در مرحله دوم، 197 اثر مورد ارزیابی قرار گرفت، در جلسه نهایی 26 اثر منتخب شد که از این آثار، چهار کتاب به‌ عنوان آثار برگزیده و 22 اثر به ‌عنوان کتب قابل تقدیر شناخته شدند.
 

وی ادامه داد: ما از دو سال قبل کارهای قرآنی را شروع کردیم، سال قبل ترجمه‌های قرآن را مورد ارزیابی قرار دادیم، امسال نیز تفاسیری که برای اولین بار بعد از انقلاب چاپ شده‌اند، ارزیابی شدند که به عنوان برگزیدگان در روز جشنواره معرفی خواهند شد.
 

حمیدزاده در پایان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران گفت: در دوره 29ام کتاب سال بیش از 26 هزار اثر مورد ارزیابی قرار گرفت که در این دوره حدود پنج تا شش درصد کاهش داشته‌ایم؛ به طوری که منتخبان سال قبل 68 اثر بودند، ولی امسال تنها 30 اثر برگزیده شده، البته همان‌گونه که قبلاً اعلام کردیم، این کاهش تعداد آثار برگزیده، هیچ ربطی به مسائل سیاسی ندارد و داوران تنها به کیفیت آثار رای داده‌اند.
 

لازم به ذکر است، سی‌امین جایزه کتاب سال و بیستمین جایزه جهانی با استقبال فراوانی از سوی ناشران و نویسندگان مواجه شده است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار