به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سید محمود کریمی در نشست خبری که در وزارت اقتصاد برگزار شده بود گفت: ضریب نفوذ بیمه در چند سال گذشته در ایران با رشد چشمگیر مواجه شده است به گونه ای که در سال گذشته در دنیا رتبه اول را کسب کرده ایم. در سال جاری نیز با رشد 56 درصدی امیدواریم یکبار دیگر رتبه اول جهانی را بدست آوریم با این حال نباید فراموش کرد که هم اکنون با میانگین جهانی پوشش بیمه ای فاصله زیادی داریم.
وی گفت: در حال اضر در ایران نزدیک به 10 درصد مردم از بیمه حوادث و غیر مترقبه استفاده می کنند که این با سطح جهانی آن فاصله زیادی دارد.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: میانگین ضریب نفود بیمه در دنیا 6.5 تا 7 است ولی درایران به 1.8 رسیده است.
کریمی گفت: در 9 ماهه ابتدای سالجاری 27 میلیون بیمه نامه صادر شده است که برابر با تمامی بیمه نامه های صادر شده سال 90 است. همچنین در این مدت 53 درصد بازار بیمه در اختیار بخش خصوصی بوده است.
وی ادامه داد: در سال 84 به میزان 21 هزار میلیارد ریال حق بیمه تولیدی داشتم که این میزان در سال 90 به 85 هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد و میزان خسارتها هم از 14 هزار میلیارد به 53 هزار میلیارد ریال بالغ شد.
کریمی با اشاره به حق سرانه بیمه در سال گذشته گفت: این میزان در کشور ماه 93 دلار و در دنیا 608 دلار است.
وی از صدور 35 میلیون بیمه نامه در سال گذشته خبر داد و گفت: ضریب نفوذ بیمه از 1.28 سال 84 به 1.8 در سال گذشته رسید. همچنین در سال گذشته 8 درصد از پرتفوی صنعت بیمه مربوط به بیمه زندگی بود و در این زمینه یک رتبه در منطقه ارتقا پیدا کردیم.
کریمی از صدور مجوز ارائه 32 محصول جدید بیمه ای خبر داد و با اشاره به اجرای رتبه بندی شرکتهای بیمه تا پایان سال گفت: یک ایرادی از سوی دیوان عدالت درباره آزاد سازی تعرفه های بوجود آمده بود که برای آن یک آئین نامه اصلاحی به شورای عالی بیمه ارائه کردیم.
وی در رابطه با مشکل شرکت بیمه پارسیان گفت: مسائلی که در روزهای اخیر برای این شرکت به وجود آمده است پول شویی نیست اما یک سری اشکالاتی در فعالیتهای این شرکت وجود داشت که بررسی خواهد شد و صدور مجوز فعالیت دوباره آن مشروط به اجرای مقررات و آئین نامه ها خواهد بود.
کریمی در رابطه با بیمه نفتکش ها نیز گفت: پیشتر مسائلی در این زمینه به وجود آمده بود ولی هم اکنون بر اساس مقررات بین المللی ایجاد پوشش بیمه ای انجام می شود و حتی برای نفتکش های خارجی که به آبهای سرزمین ایران می آیند نیز در صورت تایید وزارت نفت و صنعت امکان پوشش بیمه وجود دارد.
وی ادامه داد: صادرات و واردات نفت هم اکنون در حال انجام است و نفتکشهای خارجی به اسکله های ایران می آیند و دراین رابطه مشکل بیمه ای وجود ندارد اما یکسری نواقص در کار است که آنها را برطرف می کنیم.
رئیس کل بیمه مرکزی در ارتباط با امکان افزایش هزینه بیمه شخص ثالث پس از رشد دوباره قیمت انواع خودرو در بازار گفت: بیمه شخص ثالث یک رویه ثابتی دارد و بنابراین، امکان افزایش خرید بیمه نامه وجود ندارد اما در پوشش بیمه بدنه به دلیل اینکه یک بیمه اختیاری است، به دارندگان بیمه بدنه پیشنهاد می کنیم برای استفاده کامل از پوشش بیمه ای نسبت به پرداخت مابه التفاوت و دریافت الحاقیه اقدام کنند.