به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، متن کامل بیانیه جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با موضوع اجرای فازدوم هدفمندی یارانه ها به شرح زیر است:
باگذشت بیش از 25ماه از اجرای فاز اول قانون هدفمندکردن یارانه ها و باوجودی که مجلس شورای اسلامی با تصویب قانونی، اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها را در سال 91ممنوع کرده است، رئیس جمهورمحترم و تیم اقتصادی کابینه، مصرانه خواستار رفع این ممنوعیت و اجرای هرچه سریعتر فاز دوم هدفمندی یارانه ها هستند.
درباره این اصرار دولت و مخالفت مجلس شورای اسلامی، تذکر چند نکته ضروری است:
اختلاف نظر دولت و مجلس در این باره، بیش از هر چیز نشان دهنده حساسیت مسئولان ارشد نظام درباره رفع مشکلات اقتصادی مردم است که هر کدام، نیل به این هدف را از مسیر متفاوتی می بینند. حساسیت و اهتمام جدی مسئولان دولت و مجلس به حل مشکلات مردم هرچند قابل تقدیر است اما این حساسیت ها نباید بصورت کشمکش و منازعه در انظار عمومی نمود یابد.
مسئله دیگر اینکه تصمیم در مسائل مهم و عمومی نیازمند کار دقیق کارشناسی و وفاق مسئولین می باشد و وفاق و تفاهم مسئولین بایستی مبتنی بر عقلانیت، قانون مداری و رعایت مصالح عالیه کشور باشد و پرهیز از هرگونه تعجیل و یک سو نگری در موضوعات مهم و فراگیر که آثار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی فراوانی به دنبال دارد؛ البته سعه صدر مسئولین و رعایت الزامات کار جمعی و ساز و کار تفاهم در این گونه مسائل، اجتناب ناپذیر است.
همانگونه که آمارهای رسمی نشان می دهند با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها از زمستان 1389، ضریب جینی وشاخص های برابری درآمد بهبود قابل ملاحظه ای یافته است. مشاهدات و یافته های میدانی نیز حاکی از بهبود معیشت دهک های پایین و اقشار روستایی و مستضعف پس از توزیع نقدی یارانه ها است که بایستی از همت و تلاش دولت در این زمینه قدردانی نمود. اما نباید فراموش کرد به دلیل افزایش کم سابقه قیمت ها طی بهار 90 تا امروز، آثار مثبت توزیع یارانه های نقدی و اصلاح قیمت های انرژی به دو دلیل در حال محوشدن است:
اول آنکه تورم، به تدریج منافع ناشی از هدفمندی یارانه ها را حتی برای دهک های پایین، کم خاصیت کرده است و دوم اینکه، افزایش نرخ ارز، باعث شده مجددا قیمتهای داخلی سوخت با نرخ فوب خلیج فارس تفاوت قابل توجهی پیدا کند و درنتیجه، پدیده قاچاق سوخت به خارج مجددا رونق بگیرد.
واقعیت های موجود نشان می دهد در حال حاضر، اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها به سه دلیل باید با دقت لازم و تفاهم ملی صورت گیرد:
اول- تشدید تورم در ماههای اخیر، فشار معیشتی شدیدی بر اقشار ضعیف وارد کرده است و لازم است مسوولان ارشد کشور فورا همه همت خود را بر مهار تورم و تثبیت وضعیت اقتصادی قرار دهند. به ویژه آنکه به یاد آوریم مقایسه شاخص قیمت تولیدکننده و مصرف کننده نشان می دهد اگر دولت و مجلس برای مهار تورم تدابیر فوری اتخاذ نکنند، موج بعدی تورم در راه است. به این دلیل، در اجرای هرگونه سیاست اقتصادی، اولویت باید مهار تورم باشد.
حکمت توصیه های چندساله مقام معظم رهبری به مسئولین خصوصا دولت مبتنی بر سامان دادن به اوضاع اقتصادی و حفظ ارزش پول ملی، جهاد اقتصادی و حمایت از تولیدملی و کار و سرمایه ایرانی، واقعیت خود را نشان می دهد.
دوم-تحریمهای اعمال شده از سوی استکبار جهانی در ماه های اخیر مشکلاتی برای تجارت خارجی و تبادل وجوه حاصل از آن ایجاد کرده است. هر چند به گفته اکثر کارآفرینان و فعالان اقتصادی، موانع تولید و سرمایه گذاری در داخل کشور، از تحریم های خارجی موثرتر عمل می کند، اما با این وجود، باید پذیرفت در این شرایط، ایجاد هرگونه شوک جدید در اقتصاد ملی به مصلحت نیست.
سوم- اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها حجم نقدینگی کشور را به حد بی سابقه ای رشد داده است. به همین دلیل اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها بدون توجه به آثار حجم نقدینگی می تواند رشد نقدینگی را تشدید و آثار خطرناک آن (حمله نقدینگی سرگردان به بازارهای ارز، مسکن، خودرو و ....) را مضاعف کند که مستلزم تدابیر ویژه ای است.
کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی از مسئولان ارشد دولت و مجلس می خواهد ضمن ملاحظه صحیح جهات برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها در کوتاه مدت، پیشنهادهای زیر را بکار گیرند تا هم فشار معیشتی بر ملت نجیب ایران کاهش یابد، هم تحریمهای ظالمانه دشمن علیه تولیدملی کم اثرتر گردد و هم زمینه برای اجرای موثرتر این قانون فراهم شود و این مهم، نیمه کاره رها نگردد.
1. مهار تورم و ثباتبخشی به بازارهای کشور به ویژه بازار ارز، اولویت اول دولت محترم باشد و از هر تصمیم تورمزا و بیثبات کننده بازار، قویاً خودداری کنند.
2. برای ترمیم قدرت خرید دهک های پایین، سبدکالایی تامین و میان آنها توزیع شود. با توجه به اهمیت وجود سازوکار موثر و دقیق برای تحقق اهداف هدفمندی واقعی یارانه ها، ضروری است دولت محترم بانک اطلاعات درآمد و هزینه ایرانیان را هرچه سریعتر تشکیل دهد تا دهک بندی درآمدی دقیق خانواده ها و اجرای هدفمندی واقعی در فاز دوم، ممکن و عملیاتی شود. البته جای تعجب است که چطور این مهم تاکنون انجام نشده است.
3. بخش های مختلف حاکمیت و به ویژه دولت محترم، درقبال تحریم های دشمن علیه فعالان اقتصادی ایران، سیاست تسهیل کسب و کار را اجرا کنند و ضمن دوری از هر تصمیمی که سودآوری تولید و سرمایه گذاری درکشور را به خطر می اندازد، همه همت خود را برای بهبود محیط کسب و کار ایران بکارگیرند.
4. در شرایطی که دشمنان و بدخواهان ملت ایران، تمام تلاش خود را برای ایجاد محدودیت های ارزی برای کشورمان بکارگرفته اند، از دولت محترم انتظار می رود اولاً در واردات کالاها و سیاستگذاری های تجاری و ارزی درایت و دوراندیشی بیشتر به خرج دهد و ضمن برخورد صادقانه با تجار، تخصیص ارز مبادله ای برای واردات کالاهای غیرضروری را ممنوع و برای سفرهای تفریحی به خارج را تا عادی شدن شرایط ارزی کشور، ممانعت موثر وضع کند.
5. حاکم کردن فضای تعامل و گفتگوی سازنده و همکاری صادقانه و کارشناسی بین دولت و مجلس و پرهیز از آمار و ارقام غیرواقعی و غیرشفاف و بی¬توجهی به خناسانی که به دنبال برهم زدن رابطه صمیمی دولت و مجلس هستند.
6. توجیه و توضیح مستمر به افکارعمومی و التیام بخشی به محیط کسب و کار و بازار خصوصا توسط دولتمردان و پرهیز از انعکلاس گمانه زنی ها و یا برداشت های فردی که موجب تحریک بازار می شود توسط رسانه ها خصوصا رسانه ملی.
7. توسعه نظارت موثر و کارآمد و مستمر و فراگیر با استفاده از ظرفیتهای مختلف خصوصا اصناف و بازاریان و رسانه ملی.
8. هنوز خیلی ها باور ندارند که دشمن به دنبال تحمیل جنگ نرم و جنگ اقتصادی علیه ملت بزرگ ایران است و این رسالتی بزرگ بر دوش همه روشنفکران و نخبگان و رسانه ها است تا ابعاد این خیانت بزرگ دشمنان را تبیین نموده و ضرورت وحدت و مقاومت و پایداری ملت ایران را تبیین کنند تا مثل همیشه شاهد در هم ریختن توطئه های دشمنان ملت ایران و شاهد حرکت روبه جلو و پیشرفت کشورمان باشیم انشاءالله.
کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی
17 بهمن ماه 1391