سفیر سابق ایران در ایتالیا گفت: هزینه انرژی کشور روزانه معادل یک تن طلا است، در حالیکه تولید طلای کشور سالیانه 2 تن است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمد حسن قدیری ابیانه در همایش «اقتصاد مقاومتی در حوزه انرژی» که روز پنجشنبه در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد گفت: ما نفت خام را به صورت عمده ای و با کشتی هایی با حجم هزاران تنی صادر می کنیم و این خام فروشی عایدات بسیار کمی برای ما دارد.
وی ادامه داد: ما در روز حدود 60 میلیون لیتر بنزین می سوزانیم که معادل ارزش یک تن طلا است و این هزینه از بیت المال و یارانه ها تامین می شود و در واقع در اقتصاد ما هر کسی بیشتر مصرف کند برخوردارتر می شود.
قدیری ابیانه گفت: در حالی میزان مصرف انرژی ما روزانه معادل یک تن طلا ست که سالانه تنها دو تن طلا در کشور تولید می شود.
وی گفت: اگر ما روزی 2میلیون و 300 هزار بشکه نفت خام صادرکنیم در مجموع سهم هر ایرانی با توجه به جمعیت از بودجه کشور حدود 182 هزار تومان است. که تنها 67 هزار تومان آن از بخش نفت تامین می شود و این با آمارهای منتشر شده بسیار فاصله دارد.
این کارشناس عالی امور استراتژیک خاطر نشان کرد: ما در کشور دچار توهم نفتی هستیم و تصورمان از درآمدهای نفتی بسیار بیش از چیزی است که واقعیت دارد.
وی افزود: در غرب دولت ها مالیات را افزایش می دهند تا با بالارفتن قیمت ها میل مردم به مصرف انرژی کاهش یابد اما ما درصد بالایی از هزینه انرژی را در قالب یارانه ها پرداخت می کنیم که نهایتا ثروتمندان از آن برخوردار می شوند
قدیری ابیانه اضافه کرد: در این شرایط است که درآمدهای دولت های غربی از مالیات سوخت بیش از درآمد ما در صادرات نفت خام است
وی گفت: کسی که در ایران یک باک ماشین بنزین می سوزاند به اندازه مصرف برنج 10 خانوار از یارانه ها استفاده می کند
سفیر سابق ایران در ایتالیا گفت: قیمت سوخت در کشور باید واقعی شود و نرخ فعلی بسیار پایین است به عنوان مثال قیمت بنزین در کشورهای ترکیه، هلند، هند و پاکستان به ترتیب 32/2 09/2- 42/1 و یک دلار است که با قیمت بنزین در کشور ما بسیار فاصله دارد.
وی گفت: در حال حاضر روش مدیریت ما این گونه است که برای جلوگیری از فقیرتر دشن فقرا یارانه هایی را پرداخت می کنیم که ثروتمندان 40 برابر از آن برخواردارتر می شوند.
این کارشناس گفت: اقتصاد ما اقتصاد اسراف و اتلاف سرمایه و انرژی است.
قدیری ابیانه ضمن انتقاد از فرهنگ کار در کشور گفت میزان ساعت مفید کاری در سال 90 یک ساعت و 4 دقیقه بود و در سال جاری به 22 دقیقه کاهش یافته است و در ایران به ازای هر 4 نفر یک نفر کار می کند در صورتی که به عنوان مثال در انگلیس از هر 2 نفر یک نفر شاغل است و میزان ساعت کاری مفید آنها چندین برابرماست.
وی گفت: در صورتی که اقتصاد مقاومتی در کشور محقق نشود ااقتصاد ریاضتی احتباب ناپذیر خواهد بود
سفیر سابق ایران در ایتالیا اضافه کرد: در کشور ما کارخانه ها و همچنمین جوانان به جای خلق ظرفیت ها همه به دلیل توهم درآمد نفتی تنها مطالبه گرند و میزان کار آنها بسیار پایین است.
وی خاطر نشان کرد: در صورت اجرای کامل طرح هدف مندی یارانه ها بسیاری از صنایع از جمله صنایع خودرو سازی به دلیل از بین رفتن تقاضاهای کاذب ناشی از یارانه ها رو به ازمهلال خواهند رفت.
این کارشناس ادامه داد: برخی به بهانه تحریم ها و فشار اقتصادی از یارانه های بخش انرژی حمایت میکنند در صورتی که در شرایط تحریم جلوگیری از اتلاف انرژی و سرمایه های کشور ضروری تر است.
قدیری ابیانه گفت: بنابرانین اگر قمیت های حامل های انرژی واقعی شوند و این سرمایه ها در جایی مناسب تر هزینه شود نتایج پربارتری برای کشور به ارمغان خواهد آورد.
وی گفت: مردم بودجه کشور را بودجه خود نمی دانند و مسولین هم فکر می کنند هر طور بخواهند می توانند آن را به مصرف برسانند.
ابیانه ادامه داد: صنایع جدید در کشور تنها در صورتی باید شکل بگیرند که با لحاظ قیمت های واقعی سود آور باشند.