کد خبر:۲۲۸۳۲۶
وزیر نفت اعلام کرد

بخش دولتی عامل اصلی تاخیر پروژه‌ها

قاسمی با اعلام تاخیر بخش دولتی در پروژه ها، گفت: در بخش کارفرمایی در بعضی موارد مجریانی بدون تجربه و گذراندن مراحل لازم برای طرح‌ها انتخاب شدند.
بخش دولتی عامل اصلی تاخیر پروژه‌ها

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، رستم قاسمی در دومین کنگره ملی توسعه نظام پیمانکاری در صنعت نفت با تاکید بر اینکه هیچ گونه مشکل جدی مالی در صنعت نفت وجود ندارد، گفت: در سال جاری برای پارس جنوبی 15 میلیارد دلار اعتبار پیش‌ بینی کرده بودیم که بخش عمده‌ای از آن تحقق یافته و بقیه نیز در حال تخصیص است.

وی با اعلام این مطلب گفت: سال گذشته اجرای طرح توسعه 23 میدان مشترک کشور به همراه تعدادی دیگر از میادین غیرمشترک را با استفاده از توان داخلی آغاز کرده ایم.

وی با بیان اینکه پیش از این، متوسط زمان اجرای پروژه ‌های کشور 15 سال بود، یادآور شد: امروز این زمان کاهش یافته است، اما هنوز هم تا میزان مطلوب فاصله زیادی دارد.

وزیر نفت با تاکید بر اشراف خود به بخش پیمانکاری کشور گفت: در کار گروهی علت تطویل پروژه‌ها مورد بررسی قرار گرفت که بخش دولتی بیشترین نمره را در طولانی شدن پروژه‌ها به خود اختصاص داد و پیمانکاران و مشاوران نیز نقش قابل توجهی در این امر داشتند.

وی با اشاره به اینکه بخشی از مشکل نظام فنی اجرایی به ساختار دولتی باز می‌گردد، گفت: من زمانی که پیمانکار بودم این را گفته‌ام و امروز هم می‌گویم که در دولت برای رأس مثلث اجرای پروژه‌ها یعنی نظام پیمانکاری و تثبیت این نظام، ساختار خوبی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: در بخش کارفرمایی در بعضی موارد مجریانی برای طرح انتخاب می ‌شوند که بدون تجربه و گذراندن مراحل لازم به این مرحله رسیده‌اند.

وزیر نفت تصریح کرد: باید نظام درجه ‌بندی مناسبی در کشور وجود داشته باشد، چنانکه نمی‌ توان صدها شرکت رتبه یک داشت و همه این شرکت‌ها در مناقصات بسیار بزرگ شرکت کنند و عملا نتوانند آن کار را به درستی انجام دهند.

وی اضافه کرد: این رویه باعث می‌شود نظام پیمانکاری کشور تضعیف شود و دیگران بگویند پیمانکاران ایرانی نمی‌توانند از لحاظ زمان، هزینه و کیفیت کار را به درستی انجام دهند.

وزیر نفت با بیان اینکه پیش‌ بینی تحریم ‌کنندگان، شرایط فعلی ما نبود و تصور نمی‌ کردند بتوانیم بیش از چند ماه دوام بیاوریم، اظهار کرد: تحریم ‌کنندگان در تمام کشورها نیروهایی مستقر کرده‌اند و حتی به سراغ شرکت‌ها و بانک‌ها نیز می‌ روند؛ با این وجود شرایط فروش نفت ما بد نیست و در صنعت نفت تا امروز مشکل مالی برایمان پیش نیامده است.

قاسمی با یادآوری اینکه مشکلات نقل و انتقال پول در جای خود باقی است، اما منابع لازم را در اختیار داریم، ادامه داد: پیمانکارانی که با ما قراردادهای ارزی دارند نباید مشکل جدی داشته باشند و اگرچه در بخش ریالی با توجه به گرانی‌ها مشکلاتی ایجاد شده است، اما در تلاشیم به زودی تعدیل ارقام پروژه‌ها را در صنعت نفت اعلام کنیم.

وی به برنامه وزارت نفت برای تشکیل صندوق حمایت از سازندگان تجهیزات صنعت نفت اشاره کرد و گفت: هم اکنون این صندوق در مرحله طرح و تصویب در مجلس قرار دارد که امیدواریم با تصویب آن بتوانیم در حوزه پیمانکاری و کارفرمایی تحولی عظیم ایجاد کنیم.

به گفته وزیر نفت، در سال جاری فروش اوراق مشارکت طرح های نفتی روند مطلوبی داشته ضمن اینکه دریافت وام از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری نیز بیش از انتظار بوده است.

قاسمی همچنین اظهار امیدواری کرد که در بودجه سال آینده سهم وزارت نفت از منابع و درآمدهای مالی سهمی خوب و قابل توجه باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار