به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سردار سرتیپ پاسدار محمد پاکپور در حاشیه نشست خبری رزمایش پیامبر اعظم هشت گفت: مناطق جنوب غرب کشور در پی فعالیت های سال های اخیر کشور و اجرای طرح شهید شوشتری امنیت خوبی پیدا کرده است.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون اقدامات سپاه برای افزایش امنیت مرزها در ایام انتخابات افزود: مرزهای ایران همیشه امن بوده اند، مرزهای ما جزو امن ترین مرزها در میان کشورهای همسایه محسوب می شوند و تقریبا همواره بیشترین امنیت را دارا می باشند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه بیان کرد: با هدف ایجاد امنیت پایدار در مناطق شمال غرب و جنوب شرق کشور مبنای عمل ما در این مناطق مردمی کردن مقوله امنیت می باشد.
سردار پاکپور گفت: زمانی که شهید شوشتری با حفظ سمت جانشین فرماندهی نیروی زمینی سپاه، فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق شد، پس از بررسی به این نتیجه رسید که راهبرد مناسب در این منطقه ایجاد امنیت با استفاده از ظرفیت های بومی مردم همین مناطق می باشد.
وی بیان کرد: هم اکنون در جای جای جنوب شرق کشور و مناطقی همچنون سراوان، جکی پور، زابل، چابهار و کنگان واحدهای رزمی فعالیت و حضور دارند که از مردم بومی منطقه تشکیل شده اند و سپاه تنها هدایت و پشتیبانی از آنها را به عهده دارد.
فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت: مرز جنوب شرق کشور منطقه وسیعی به طول 1400 کیلومتر و عمق 200 کیلومتر می باشد که اگر قرار بر حفظ امنیت آن با نیروی نظامی بود، 100 لشکر هم نمی توانست جای جای منطقه به این وسیعی را پرکرده و مستقر شود.
سردار پاکپور بیان کرد: هم اکنون مردم محلی بلوچ و سیستانی به صحنه آمده اند و حفظ امنیت محل زندگی خویش را بر عهده گرفته اند و هر نیرویی بومی همان روستا و یا شهر می باشد.
وی افزود: در شمال غرب نیز پایگاه های شهید کاوه به واسطه مردم بومی همان روستاها تشکیل شده اند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت: امنیت پایدار صرفا نظامی نیست بلکه بیش از آن به محرومیت زدایی و کار فرهنگی بستگی دارد، قرارگاه عملیاتی قدس واقع در جنوب شرق نیز در حوزه مردم یاری فعالیت های سنگین تری نسبت به عرصه نظامی دارد.
سردار پاکپور خاطرنشان کرد: پتانسیل سپاه در این مناطق برای ایجاد جاده، پل و برخی ساختمان سازی های مورد نیاز مردم به کار گرفته شده در شمال غرب نیز وضعیت به همین صورت است، به علاوه سعی کرده ایم ادارات و ارگانهای دولتی را نیز به حضور بیشتر در این مناطق و فعالیت های عمرانی ترغیب کنیم.
وی افزود: سال گذشته اقدامات مهندسی عمرانی وسیعی در شمال غرب کشور صورت گرفت، یک تصور کارکرد امنیتی این اقدامات می باشد ولی همه این جاده ها و پل ها با دو هدف اصلی کمک به مردم و اقدامات امنیتی طراحی و ساخته شده اند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه بیان کرد: بسیاری از فعالیتهای جاده سازی ما در شمال غرب کشور در حوزه ایجاد راه های مناسب ارتباطی برای روستا های مرزی بوده و هم اکنون روستایی که اهالی تنها با تراکتور امکان مراجعه به آن را داشتند با یک خودروی پراید نیز قابل دسترسی است.
سردار پاکپور گفت: علاوه بر اقدامات دفاعی و مردم یاری در جنوب شرق و شمال غرب اقدامات درمانی گسترده ای نیز از سوی سپاه در این مناطق صورت گرفته، به غیر از پزشکانی که به این مناطق مامور به خدمت کرده ایم و بیمارستانهای صحرایی که به مناطق یاد شده رفته اند، مبلغ 100 میلیارد ریال اعتبار در اختیار بیمارستان های صحرایی مستقر در این مناطق قرار گرفته تا مردم را ویزیت کنند، در برخی از این مناطق بیش از سه هزار عمل جراحی رایگان صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: اصلی ترین حوزه فعالیت نیروی زمینی سپاه در سالهای اخیر برقراری و حفظ امنیت در مرزهای جنوب شرق و شمال غرب کشور بوده است.