کد خبر:۲۲۸۸۹۲
اختصاصی// رویوران در اردوی دانشجویی جهان اسلام مطرح کرد:

غرب به محال بودن سقوط اسد اعتراف کرده است / عربستان و قطر سمبل وابستگی هستند

کارشناس مسائل بین الملل گفت: غرب از براندازی به کاندیدا نشدن اسد در 2014 رسیده است و آنها اذعان دارند که سقوط دولت اسد محال است.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حسین رویوران کارشناس مسائل منطقه، در اردوی اول فعالین دانشجویی جهان اسلام که در مجتمع فرهنگی 13 آبان برگزار شد  گفت: بین 60 الی 80 هزار نفر در دو سال گذشته در سوریه کشته شده‌اند.


 وی افزود: بیش از ده هزار نفر براساس هویت کشته شده‌اند و نزدیک به دو هزار شیعه توسط نیروهای سلفی سربریده شدند.


 این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه همبستگی اجتماعی به یک تضاد اجتماعی شدید در سوریه تبدیل شده است، افزود: سوریه با همبستگی اجتماعی منطبق نیست.

 

 وی ویژگی بیداری اسلامی را اکثریتی شدن قیام دانست و خاطرنشان کرد: از روزی که قیام در تونس آغاز شد تا زمانی که بن علی احساس کرد امکان حاکمیت برایش وجود ندارد 23 روز طول کشید و پس از 23 روز بن علی غزل خداحافظی را خواند.


این کارشناس مسائل منطقه در ادامه به حضور مردم در میدان التحریر و سقوط حکومت حسنی مبارک در مصر اشاره کرد و گفت: از زمان حضور مردم در میدان التحریر تا رفتن مبارک تنها 18 روز زمان طول کشید.


 وی به مقایسه زمانی پیروزی انقلاب اسلامی ایران و انقلاب‌های منطقه پرداخت و گفت: از 19 دی 56 تا 22 بهمن 57 طول پیروزی انقلاب اسلامی بود اما امروز قیام‌های منطقه 18 و 23 روز به سرانجام می‌رسد.


 رویوران ادامه داد: در سوریه دو سال است که درگیری وجود دارد و باید گفت قیام تبدیل به پدیده اکثریت نشده است.


 این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: سوریه 18 استان دارد و حوادث در بسیاری از استان‌ها در سوریه به وقوع نمی‌پیوندد و بر همین اساس قیام سوریه یک قیام اکثریتی نیست و تفکر به قیام یک تفکر خرد است.


 وی شاخص دیگر بیداری اسلامی را نفی وابستگی و استقلال طلبی دانست و گفت: تونس و خصوصاً مصر نظام‌های وابسته‌ای بودند و در جنگ 22 روزه مجموعه‌ای از کنوانسیون‌‌ها را داشتیم که دست اسرائیل را بازگذاشت تا هر چه می خواهد انجام دهد.


 وی افزود: شب قبل از عملیات 22 روزه وزیر خارجه رژیم صهیونیستی مصر را در جریان وقوع این جنگ قرار داد و حسنی مبارک با بستن مرز عملاً در این جنگ شریک بود.


رویوران یکی از دلایل اینکه رهبری حرکت مردم منطقه را بیداری اسلامی نامیدند، نفی وابستگی و تصمیم‌گیری برای کشورها از خارج دانست و افزود: آنها که می‌گویند بهار عربی باید بدانند که بهار عربی به معنای یک حرکت ناسیونالیستی است در حالی که در این حرکت نه ایدئولوژی و نه احزاب ناسیونالیستی جایگاهی ندارند و براین اساس لفظ بهار عربی با این وقایع تناسب ندارد.


 وی در تبیین جایگاه بیداری اسلامی گفت: بیداری اسلامی به معنای بازگشت به مولفه‌های داخل است که بزرگترین مولفه به اذعان خود غربی‌ها اسلام است.


 این کارشناس مسائل منطقه در ادامه صحبت‌های خود به تفاوت‌های مولفه اسلامی و حکومت اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: حکومت اسلامی نیازمند نظریه پردازی و حرکت جهادگرایانه است در حالی که در کشورهای که شاهد بیداری اسلامی هستند چنین اتفاقی رخ نداده است.

 

 وی عربستان و قطر را سمبل وابستگی دانست و افزود: ترکیه به عنوان عضو ناتو هیچ استقلالی از خود ندارد در حالی که دولت سوریه از استقلال بالایی برخوردار است.


 رویوران ادامه داد: مصر پس از سقوط مبارک به دلیل تحت فشار بودن از سوی شیخ‌نشین‌های عرب نمی‌تواند با ایران ارتباط برقرار کند.


 وی به کمک‌های سوریه در جنگ هشت ساله اشاره کرد و ادامه داد: در جنگ تحمیلی علی‌رغم اینکه حزب بعث یک حزب ناسیونالیستی به حساب می آید انصاف به خرج داد و از جمهوری اسلامی حمایت کرد.


 وی حمایت سوریه از حزب الله لبنان را یک انتخاب سخت توصیف کرد و گفت: حمایت از حزب الله در تضاد با بسیاری از کشورهاست.


 کارشناس مسائل منطقه سیاست حرکت کلان بیداری را از ویژگی‌های دیگر بیداری اسلامی دانست و افزود: برای اولین بار پس از 1400سال شیعه و سنی به همراه هم در جستجوی حاکم صالح هستند.


 وی روح بیداری اسلامی را روحیه وحدت گرایی دانست و افزود: در سوریه چنین چیزی نمی‌بینید.


رویوران در ادامه به بیان خاطره‌ای پرداخت و افزود: دوستی ایمیلی برای من ارسال کرد که در آن ویدئو سلفی‌ها به همراه خود نوجوانی 14 ساله را بردوش داشتند که او مدام می گفت ما به سوریه آمدیم تا شیعه بُکشیم و سر ببریم و این موضوع به نوعی عمق فاجعه در سوریه را بیان می کند.


 وی افزود: در سوریه فتنه اتفاق افتاده است و نه بیداری و باید گفت بحران سوریه در سه بعد رخ داده است.


 رویوران دولت، مردم و معارضین را به عنوان یکی از ابعاد بحران دانست و گفت: 15 هزار نیروی مسلح غیرسوری که در سوریه حضور دارند جزء ابعاد داخلی محسوب می‌شوند.


 وی به بعد منطقه‌ای بحران سوریه اشاره کرد و خاطرنشان کرد: ایران مقابل عربستان، ترکیه و قطر قرار دارد و در بعد بین‌الملل نیز روسیه و چین مقابل آمریکا، فرانسه و انگلیس هستند و اراده جنگ و یا صلح باید در این سه سطح همگون شود.


 رویوران تصریح کرد: غرب اذعان کرد که سقوط دولت بشار اسد غیرممکن است و امروز نظام سوریه دست بالا را دارد.

 

وی یکی از اهداف معارضان را تصرف پایتخت دانست و افزود: معادله جنگ در سوریه تغییر یافته و به بحث سیاسی گرایش پیدا کرده است و غرب از براندازی به مذاکره با سوریه رسیده است.


این کارشناس مسائل منطقه در ادامه صحبت‌های خود به تحولات راهبردی آمریکا اشاره کرد و گفت: آمریکا تلاش می‌کند مجموعه‌ای از پایگاه‌ها در کشورهای شرق آسیا را به دست آورد و گسترش دهد تا چین را در محاصره خود قرار دهد.


 وی دلیل این اقدام آمریکا را تغییر مبنای راهبردی ایالات متحده از نظامی به اقتصادی دانست و تصریح کرد: در حالی که روسیه از نظر نظامی از چین قَدرتر است اما مبنای راهبردی آمریکا امروز به اقتصادی تغییر یافته و آنها تلاش می کنند با روسیه تعامل کنند و چین را به محاصره خود درآورند.

 

رویوران خاطرنشان کرد: آمریکا پذیرفته است که سوریه منطقه نفوذ روسیه است و ترمز فرآیند براندازی را کشیده است.


 وی به اذعان کشورهای منطقه در خصوص راه‌حل سیاسی برای حل بحران سوریه اشاره کرد وگفت: امروز عربستان و ترکیه به این موضوع اعتقاد پیدا کردند که راه حل سوریه نظامی نیست بلکه سیاسی است.


 این کارشناس مسائل منطقه به نقش کلیدی ایران در اجماع برای حل بحران سوریه اشاره کرد و اظهار داشت: صالحی جلسات متعددی با معاذالخطیب داشت و او قانع شد تا با دولت سوریه مذاکره داشته باشد.


 رویوران ارتش آزاد سوریه، سلفی‌های اخوانی، سلفی‌های القاعده (النصر) و بخشی از کردها را در جبهه معارض توصیف کرد و ادامه داد: در جبهه سیاسی معارض مخالفان خارج و داخل حضور دارند که داخلی‌ها عمدتاً در تهران حضور یافتند.


وی اظهار داشت: در جبهه مخالف دولت شکافی به وجود آمده و القاعده اعلام کرده است برای گفت‌وگو حضور پیدا نمی کند و سلفی‌ها مردد هستند و این سبب می‌شود که دولت اسد تقویت شود.

 

این کارشناس مسائل منطقه راهبرد غرب را حفظ ارزش سوریه دانست و گفت: غرب با حفظ ارزش سوریه در تلاش است تاالقاعده را مهار کند.


 رویوران خاطرنشان کرد: روسیه با ارائه رایگان سامانه موشکی  S300 به سوریه نشان داد این کشور دارای حساسیت بالایی برای روسیه است.


وی عقب نشینی غرب را از دیگر نکات مهم در بحران سوریه دانست و گفت: غرب از براندازی به کاندیدا نشدن اسد در 2014 رسیده است و آنها اذعان دارند که سقوط دولت اسد محال است.


 رویوران با اشاره به کشورهای بریکس (برزیل، روسیه،هند، آفریقای جنوبی، چین) تصریح کرد: این کشورهای بریکس در آینده‌ای نزدیک نظام بین الملل را دگرگون می‌کنند و این در حالی است که عضویت ایران به همراه سی تا چهل کشور دیگر در این گروه در حال بررسی است.


این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: آمریکا به سوی جنگ نیابتی رفته و امروز یک پله پایینتر در حال نقش دهی است چرا که پایه راهبردی آمریکا اقتصاد می‌باشد.


 وی در پایان تاکید کرد: نقش دهی آمریکا امروز بر دوش قطر، اروپا و ترکیه است تا هزینه‌هایش سرشکن شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار