کد خبر:۲۳۰۲۳۳
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

میکروب‌های مفید عفونت دستگاه گوارشی را کاهش می دهند

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه میکروب‌های پروبیوتیک در بدن انسان کارهای مفیدی را انجام می‌دهند گفت: میکروب های مفید، عفونت دستگاه گوارشی را کاهش می دهند.
میکروب‌های مفید عفونت دستگاه گوارشی را کاهش می دهند
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ساری، حسن کرمی امروز در حاشیه همایش کاربرد پروبیوتیک و ریزمغذی‌ها در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم(ص) ساری، در جمع خبرنگاران گفت: پروبیوتیک به میکروب‌های مفیدی گفته می‌شود که اگر در دستگاه گوارش مستقر شوند، می‌توانند برای ارتقای سلامت بدن، مؤثر باشند.
 
وی افزود: میکروب‌های پروبیوتیک، میکروب‌هایی هستند که در روده بزرگ فعالیت‌های مفیدی انجام می‌دهند و نمی‌گذارند میکروب‌های مضر بیش از حد رشد کنند.
 
کرمی گفت: میکروب‌های پروبیوتیک در بدن انسان کارهای مفیدی را انجام می‌دهند؛ به طور مثال موجب سلامت محیط روده می‌شوند، عفونت‌های دستگاه گوارشی را کاهش می‌دهند و سیستم ایمنی بدن را قوی‌تر می‌‌کنند همچنین بروز سرطان‌ها را کاهش می‌دهند.
 
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران اضافه کرد: معمول‌ترین میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک به 3 گروه باکتری‌ها، قارچ‌ها و مخمرها تقسیم می‌شوند که از جمله برخی فواید این مواد می‌توان به کنترل عفونت‌های روده‌ای و درمان عفونت ناشی از فعالیت هلیکوباکتری‌ها خصوصاً هیلکوباکترپیلوری اشاره کرد.
 
کرمی تصریح کرد: تحقیقات ثابت کرده است که با مصرف غذاهای حاوی مواد پروبیوتیک‌ امکان تغییر فلور طبیعی دستگاه گوارش به سمت میکروارگانیسم‌های مفید (ریز زنده‌های مفید) وجود دارد.
 
وی گفت: مطالعات نشان می‌دهد که مصرف مواد حاوی پروبیوتیک‌ها موجب افزایش بعضی از انواع میکروفلورهای مفید روده می‌شود و شمارش کلی باکتری‌ها در روده افزایش پیدا می‌کند که این تغییر در جمعیت باکتری‌های مفید باعث اثرات زیستی مثبت در بدن می‌شود.
 
کرمی، با اشاره به اینکه پروبیوتیک‌ها یا میکروب‌های مفید به صورت فرآورده‌های دارویی در قالب پودر، کپسول و یا قطره در تعداد محدودی از داروخانه‌ها ارائه می‌شود، افزود: پروبیوتیک‌ها می‌توانند در روند سنتز بعضی غذاها، افزوده شوند.
 
وی ادامه داد: ثابت شده پروبیوتیک‌ها در پیشگیری از بیماری‌های آلرژی مثل آسم، انواع اسهال ویروسی و میکروبی، بیماری‌های التهاب روده، بیماری‌های آلرژی روده و حساسیت‌های غذایی، مؤثر هستند.
 
کرمی اضافه کرد: اگر تعداد میکروب‌های زنده پروبیوتیک در روده بزرگ افزایش پیدا کند، سلامت بدن نیز افزایش پیدا می‌کند و عفونت‌های روده کم می‌شود، کلسترول کاهش پیدا می‌کند و جذب مواد ارزشمند مواد غذایی را افزایش می‌دهد.
 
وی اذعان داشت: با توجه به اینکه اعمال اثر پروبیوتیک‌ها در زمینه افزایش سطح ایمنی و مقابله با عوامل بیماری‌زا و جلوگیری از التهاب نقش دارند، قطعا به کارگیری این عوامل در غذای روزمره می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های گوارشی و غیرگوارشی مؤثر واقع شود.
 
کرمی در پایان بیان داشت: پایین آوردن کلسترول خون، درمان بیماری‌های التهابی روده، جذب بهتر مواد مغذی، بهبود عدم تحمل لاکتوز، حفظ سلامت دستگاه گوارش و بدن، جلوگیری از ابتلا به بیماری های آلرژیک، تقویت کارکرد سیستم ایمنی بدن، اثرات ضدسرطانی، پیشگیری و درمان بیماری‌های اسهالی، احساس خوب سلامتی و اثر در ساخت برخی ویتامین‌ها از اثرات دیگر پروبیوتیک‌هاست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار