به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» برنامه نمایش و نقد فیلم آرگو با حضور تعدادی از دانشجویان دانشگاه ملی سنگاپور و همچنین پروفسور فرید العطاس، استاد جامعه شناسی دانشگاه مالزی، امروز در سالن شهید شهبازی مجتمع فرهنگی 13 آبان برگزار شد.
دانشجویان سنگاپوری که با همکاری دانشگاه تهران برای بازدید از تعدادی از مراکز فرهنگی و دانشگاهی کشورمان به تهران آمده بودند ضمن بازدید از مجتمع 13 آبان به بحث و گفتگو در خصوص فیلم آرگو پرداختند که پروفسور العطاس به سوالات آنان درباره فیلم پاسخ داد.
العطاس در اظهاراتی با اشاره به ضعیف بودن فیلم آرگو گفت: این فیلم ارزش تحلیل جدی ندارد مگر اینکه بخواهیم در این باره بحث کنیم که فیلم چقدر بد ساخته شده و تلاش کرده است ایرانی ها را در شرایط بد نشان دهد.
وی همچنین تصریح کرد: آنچه در این فیلم ارزش تحلیل دارد، نگاه شرق گرایانه سازنده فیلم است که آن را بسیار خوب منتقل می کند و باید گفت نگاه شرق گرایانه در این فیلم بسیار پیچیده شده است.
العطاس در ادامه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان سنگاپوری که این سوال را مطرح کرده بود که در فیلم آرگو اتفاقات بعد از انقلاب ایران به نمایش درآمده و آیا طبیعی نیست که خشونت و اعمال غیرعقلانی در فضای بعد از انقلاب حاکم باشد؟ گفت: بسیاری از واقعیت ها در این فیلم نشان داده نشده اند.
وی تاکید کرد: اینطور نبوده که بعد از انقلاب هیچ برنامه ریزی در ایران نبوده باشد در حالی که در فیلم اینطور به نمایش درآمده است.
این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه ایرانی ها در مکان لانه جاسوسی فعالیت های فرهنگی کافی را صورت نداده اند، گفت: کاری که ایرانی ها انجام نداده اند، پرداختن به مطالعات امپریالیسم بوده است.
العطاس تاکید کرد: ایران بهتر است در مکان لانه جاسوسی یک مرکز مطالعات امپریالیسم ایجاد کرده و آن را در سطح بین المللی گسترش دهند.
این استاد دانشگاه مالزیایی همچنین تاکید کرد: امپریالیسم یکی از رشته های پژوهشی وسیع و مهم است که به بررسی فعالیت های سلطه طلبانه آمریکا می پردازد.
وی تصریح کرد: واقعیت وجود آمریکا و جاسوسی در سفارت آن باید باعث می شد که ایرانی ها یک مرکز بین المللی مطالعاتی در این باره ایجاد می کردند اما این اتفاق نیفتاده است و ایرانی ها افکار عمومی جهان را در این مورد تغذیه نکرده اند.
العطاس تاکید کرد: اگر این کار صورت می گرفت سایر کشورهای دنیا که از امپریالیسم رنج می برند از اطلاعات آن استفاده می کردند.
در ادامه برنامه دانشجویان سنگاپوری به سوالات خبرگزاری دانشجو در خصوص ایران پاسخ دادند.
در پاسخ به این سوال که چه موضوعی در مورد ایران توجه آنان را جلب کرده و چه اخباری درخصوص ایران در فضای دانشجویی در سنگاپور رصد می شود، یکی از دانشجویان گفت: گفتگو در خصوص برنامه هسته ای ایران در رسانه های سنگاپور زیاد است.
یکی دیگر از دانشجویان با اشاره به اینکه در رسانه ها در خصوص محدودیت زنان در ایران با توجه به اجباری بودن حجاب گفت: اکنون که به ایران سفر کرده ام، به این نتیجه رسیده ام که زنان ایرانی آنطور که در رسانه ها تبلیغ می شود، محدود نیستند.
در ادامه پروفسور العطاس نیز با اشاره به تبلیغات رسانه ای علیه حجاب در ایران گفت: اگر زنان در ایران یا هر کشور دیگری تحت فشار باشند، به دلیل حجاب نیست.
وی با اشاره به اینکه در سنگاپور و مالزی زنان با محدودیت هایی مواجه اند، تاکید کرد: در این کشورها این محدودیت ها بیشتر هستند.
یکی دیگر از دانشجویان سنگاپوری در پاسخ به خبرگزاری دانشجو گفت که در مورد ایران این موضوع که ایران موضع ضد آمریکایی دارد و در عرصه بین المللی با سیاست های آمریکا مخالفت می کند، برای او بسیار جالب است.
دانشجویان سنگاپوری همچنین تحریم های مداوم بین المللی علیه ایران و عملکرد خوب ایران در مقابل این تحریم ها را قابل توجه خواندند.