کد خبر:۲۳۰۴۵۰
غفوری فرد بیان کرد:

پرونده هسته‌ای ایران؛ سنگین‌ترین پرونده 50 سال اخیر سازمان ملل

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه گفت: پرونده هسته‌ای ایران سنگین‌ترین پرونده 50 سال اخیر سازمان ملل است و هیچ گاه چنین تحلیلی نشده که ایران ...

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حسن غفوری فرد صبح امروز در مسجد امام خمینی(ره) بازار در خصوص مذاکرات ایران و 1+5 سخنرانی کرد.


وی گفت: در روزهای اخیر احتمال توقف غنی‌سازی 20 درصد از سوی ایران در صورت برداشتن گام‌های مثبت از سوی 1+5 مطرح شده است.


 عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه در حدود 10 سال قبل بحث مذاکره بر سر غنی‌سازی بود و سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه با ایران مذاکره می کردند، خاطرنشان کرد: آمریکا، روسیه و چین پس از مدتی به این سه کشور اضافه شدند و این در حالی است که پنج کشوری که در سازمان ملل حق وتو دارند و با ایران در حال مذاکره هستند بیش از 95 درصد تسلیحات هسته‌ای دنیا را در اختیار دارند.


 غفوری فرد توافق پنج کشور عضو دائم سازمان ملل بر سر یک موضوع را بی‌سابقه دانست و افزود: تنها موضوعی که پس از پنجاه سال این پنج کشور با آن به توافق رسیده‌اند موضوع پرونده هسته‌ای ایران است.

 

 وی افزود: در جنگ ویتنام که سی‌سال طول کشید، در جنگ کره شمالی، مسئله کوبا، تایوان و حتی سوریه نیز این اختلاف به چشم خورده و می‌خورد.


 وی به قدرت تخریب‌کننده بالای تسلیحات هسته‌ای که بیش از 95 درصد آن در اختیار کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است اشاره کرد و گفت: در زمان ریاست جمهوری هاشمی، رئیس جمهور اکراین به ایران آمد و گفت: قصد داریم سلاح‌های هسته‌ای خود را نابودکنیم.


 غفوری فرد ادامه داد: هاشمی از رئیس جمهور اکراین پرسید چرا این کار را بدون گرفتن امتیازی می‌خواهید انجام دهید که وی در پاسخ گفت ما یک تا دو درصد هم از سلاح‌های هسته‌ای داشته باشیم می‌توانیم تا بیست بار کره زمین را منفجر کنیم.


 وی به سیر پرونده‌ هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: در سه سال گذشته دنیا می‌گفت ایران حق هیچ کار هسته‌ای و حتی تحقیقات در این زمینه را نمی‌تواند داشته باشد اما امروز بحث بر سر توقف غنی‌سازی 20 درصد است که چیزی از مذاکرات به دست آمده است توافق بر سر همین موضوع است.

 

 وی افزود: احتمال دارد مذاکرات به نتیجه برسد به دلیل اینکه جلسه بعدی 27 و 28 اسفندماه و مجدداً نشست دیگری در تاریخ 15 فروردین ماه برگزار می‌شود در حالی که فاصله بین نشست‌های قبلی 9 ماه بود.


 عضو شورای مرکزی حزب موتلفه از برخی اظهار نظرهای رئیس جمهور در خصوص بحث مذاکره با آمریکا انتقاد کرد و گفت: تحلیل رسانه‌های جهانی از این گفته احمدی‌نژاد این است که وقتی رئیس جمهور سابق می گفت ترمز قطار هسته‌ای را دور انداختیم چطور به تدریج لحنش تغییر یافت، آیا این موضع جدید نشان می‌دهد نوعی تجدیدنظر در رویکرد سرسختانه احمدی نژاد به وجود آمده است.


وی افزود: رسانه‌های غربی سخنان رئیس جمهور در روز 22 بهمن‌ماه و بحث مذاکره با آمریکا را نوعی عقب‌نشینی هسته‌ای از سوی رئیس جمهور تلقی می‌کنند در حالی که رهبری در 19 بهمن‌ماه هواداری از مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی را نشانه ساده‌لوحی دانستند.


 وی افزود: در مذاکرات اخیر جلیلی بحث‌های مطرح شده را مثبت ارزیابی کرد اما اشتون گفت وقتی آقای جلیلی مذاکرات را مثبت ارزیابی کردند پس مثبت است.


غفوری فرد سنگین‌ترین پرونده 50 سال اخیر سازمان ملل را پرونده هسته‌ای ایران دانست و افزود: هیچ جا چنین تحلیلی نشده که ایران در پیشبرد برنامه هسته‌ای ناتوان است اما متاسفانه رسانه‌های خارجی دلایل تغییر رویکرد رئیس جمهور را متقاعد شدن وی به ناتوانی نظام برای پیشبرد برنامه هسته‌ای صلح آمیز کشور ارزیابی کرده است.

 

 عضو شورای مرکزی حزب موتلفه با بیان اینکه اگر در اولین قدم کوتاه بیایم قطعاً آنها دست‌بردار نخواهند بود و می گویند ارگان‌های نظامی خود رانیز تعطیل کنید، گفت: در مذاکرات 1+5 حتی امتیاز کوچکی هم به ایران داده نشده است.

 

وی توقف غنی‌سازی 20 درصد و تنها انجام غنی‌سازی 3 درصد را برای نیروگاه بوشهر مفید ندانست و افزود: ما حداقل تا ده سال آینده همین نیروگاه بوشهر را خواهیم داشت و این نیروگاه با غنی‌سازی سه درصد فعالیتی نخواهد داشت.


وی تاکید کرد: اگر بر سر مساله هسته‌ای کوتاه بیایم تحریم‌ها کاهش نخواهد یافت و همین هفته قبل بود که سنای آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد، این در حالیست  که آنها دم از تحریم‌های فلج کننده می‌زنند.


غفوری فرد مشکل آمریکا با ایران را بحث هسته‌ای ندانست و افزود: مشکل آنها با ایران بر سر اسلام، ولایت فقیه و «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار