آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۰۵۹۶

هدف از سفر جان کری به خاورمیانه

بسیاری از تحلیلگران منطقه خاورمیانه معتقدند که سفرجان کری وزیر امور خارجه آمریکا با محوریت بررسی راه‌های پایان دادن به بحران داخلی سوریه راهگشا نخواهد بود.
هدف از  سفر جان کری به خاورمیانه

به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»؛ بسیاری از تحلیلگران منطقه خاورمیانه معتقدند که سفرجان کری وزیر امور خارجه آمریکا با محوریت بررسی راه‌های پایان دادن به بحران داخلی سوریه نمی‌تواند به یافتن راهی منجرشود که به بحران سوریه، پایان دهد.

 

جان کری اولین سفر خود پس از تصدی وزارت امور خارجه آمریکا را با سفر به لندن آغاز کرد. 

 

جان کری در این تور 11 روزه به کشورهای اروپایی و خاورمیانهای از قبیل  آلمان، فرانسه، ایتالیا، ترکیه، مصر سفر کرد  و عربستان، امارات متحده عربی و قطر مقاصد بعدی وزیر امور خارجه پس از انگلیس خواهند بود.

 

 ایالات متحده که تا پیش از سفر جان کری به خاورمیانه از راه حل سیاسی برای حل بحران سوریه سخن می گفت، با سفر جان کری و اعلام موضع جدید خود مبنی بر افزایش حمایت ها از شورشیان سوری؛ دوباره به منزل اول خود بازگشته است

 

تحلیلگران معتقدند که بحران این کشورهنگامی به نقطه پایانی خود نزدیک می‌شود که رئیس جمهور آمریکا و روسیه با یکدیگر دیدارکنند و راه‌های پایان دادن به بحران سوریه را مورد بررسی قرار دهند و درخصوص همکاری‌های پیشنهادی در این زمینه به توافق برسند.

 

 در میان تبلیغات رسانه های غربی، برخی از پایگاه های تحلیلی انگلیسی زبان نیز این سفر را یهوده و بدون دستاورد عنوان کردند. پایگاه های خبری معتقدند که حتی مذاکره با شورشیان نیز تاثیری در پیشبرد صلح سوریه ندارد و تنها حلقه فعالیت های آمریکا در برابر سوریه را تنگتر خواهد کرد.

 

جان کری وزیر امورخارجه جدید آمریکا که از روز یکشنبه ششم اسفند ماه سفر اروپایی و خاورمیانه ای 10 روزه خود را آغاز کرده بود، جان کری که پس از اروپا به کشورهای منطقه سفر کرد در قاهره با بی تفاوتی رهبران احزاب لیبرال وسکولارواعتراضات گسترده مردمی مواجه شد.

 

همزمان با ورود وزیر خارجه آمریکا به قاهره محمد البرادعی رئیس حزب الدستور وحمدین صباحی نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری مصر از هواداران خود خواستند تا در برابر سفارت آمریکا دست به تظاهرات بزنند.

 

این امر نشان می‌دهد که میان لیبرالها و آمریکا بر سر پشتیبانی این کشور از دولت اسلام گرای محمد مرسی اختلاف نظر شدیدی بروز کرده است.

 

از سوی دیگر لیبرالها وسکولارها انتخابات آینده پارلمانی مصر را تحریم کرده اند واصرار دارند که محمد مرسی رئیس جمهوری مصر باید قبل از بر گزاری انتخابات یک دولت وحدت ملی تشکیل دهد.

 

در جریان سفر جان کری به مصر موضوع امنیت رژیم صهیونیستی مورد بحث قرار گرفت و وزیر خارجه آمریکا ادامه کمک مالی آمریکا به مصر را منوط به تامین امنیت مرزهای فلسطین اشغالی از سوی مصر دانست.

 

کارشناسان معتقدند که سفر جان کری به منطقه صرفاً در چارچوب نوعی دیده بانی سیاسی برای بر رسی اوضاع خاور میانه وکمک به صف آرایی دوستان رژیم صهیونیستی قرار دارد. جان کری در جریان سفر به خاور میانه از فلسطین اشغالی دیدن نکرد و این امر از وجود اختلاف میان آمریکا و رژیم صهیونیستی حکایت دارد.

 

با توجه به اینکه مصر جایگاه ویژه‌ای در خاورمیانه دارد قطعا آمریکا تحولات این کشور را با حساسیت فوق‌العاده‌ای زیر نظر دارد. ‌

 

اهمیت مصر برای آمریکا به دلیل هم مرز بودن این کشور با فلسطین اشغالی بوده و از سوی دیگر تحولاتی که امروز در این کشور بوجود آمده حاکی از حرکت مصر به سوی نظامی یکپارچه نیست. سفر وزیر امور خارجه آمریکا به مصر به منظور شناسایی تحولات این کشور و ایجاد ارتباط با اکثر گروه‌های مصری است و این که مخالفان مرسی با جان کری دیدار کنند کمی بعید به نظر می‌رسد؛ چرا که آمریکا روی نظام مصر و اخوان‌المسلمین حساب باز کرده و دیدار نماینده آمریکا با مخالفان دولت این کشور میان مردم مصر و آمریکا تضاد ایجاد می‌کند.

 

این اولین سفرهای جان کری پس از رسیدن به سمت وزارت خارجه آمریکا بوده و در حال حاضر می‌توان گفت این سفرها جنبه استکشافی داشته و او به دنبال شناسایی شرایط منطقه است.و آمریکا در حال حاضر به دنبال تغییر راهبردهایش در منطقه بوده و قصد حرکت به سمت شرق آسیا و محاصره چین را دارد و لازمه رسیدن به این امر این است که بسیاری از پرونده‌های باز منطقه خاورمیانه را تحت کنترل و مدیریت حل بحران قرار دهد تا با خیال راحت به سمت شرق آسیا حرکت کند.

 

در واقع یکی از مهمترین پرونده‌های باز برای آمریکا بحث فلسطین است که اوباما هم اعلام کرده قصد سفر به قدس و رام‌الله را داشته و با فلسطینان هم دیدار خواهد کرد.

 

سفر وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه نشان می‌دهد که این کشور به نوعی دنبال حل بحران سوریه است، صحبتهای جان کری با معارضین در کنفرانس رم هم بیانگر همین امر است و حتی کمکی که آمریکا به مصر کرد نیز مشروط به پذیرش گفت و گوهای سیاسی با آنها است. همه این موارد نشان می‌دهد که آمریکا دنبال تعریف رابطه خود با منطقه در یک چارچوب متفاوت است این در حالی است که در گذشته حضور آمریکا در منطقه مبنی بر حضور نظامی مستقیم بود ولی امروز آنها خواهان حضور سیاسی در سطح منطقه هستند و رسیدن به این هدف مستلزم این است که با گروههای مختلف در ارتباط باشد تا از این طریق هژمونی مورد نظر آمریکا در منطقه اعمال شود.

 

مقصد بعدی سفر جان کری عربستان سعودی است، کشوری که یکی از متحدان قدیمی واشنگتن در منطقه خلیج فارس محسوب می شود و همواره نقش مهمی در سیاست های این کشور در منطقه ایفا نموده است.

 

سفر بعدی جان کری به امارات متحده خواهد بود، کشوری که در روند حضور نظامی آمریکا نقش قابل توجهی دارد و آمریکایی ها تلاش می کنند تا در این روند نقش عمده را ایفا کنند. در این زمینه، موسسه بین المللی مطالعات صلح استکهلم (SIPRI) در گزارش های خود اعلام کرده است هرچند امارات در فاصله سال های 1999 تا 2003 در رده پانزدهمین واردکننده بزرگ تسلیحات در جهان قرار داشت، اما در سال 2008 امارات پس از چین و هند به سومین خریدار بزرگ تسلیحات در دنیا تبدیل شده است.

 

آخرین سفر خاورمیانه ای جان کری به کشور قطر خواهد بود که در روزهای سه شنبه و چهارشنبه صورت خواهد گرفت.  

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار