کد خبر:۲۳۱۰۰۳
لاریجانی در همایش سراسری دفاع ملی:

ایران توانست از دیکتاتوری بین المللی جلوگیری کند

رئیس مجلس گفت: ایران توانست از دیکتاتوری بین‌ المللی جلوگیری کند و صحنه ساختگی دیکتاتوری بین‌المللی از لطف‌های ملت ایران به دنیا است.
ایران توانست از دیکتاتوری بین المللی جلوگیری کند

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در همایش سراسری دفاع ملی، دفاع همه جانبه در دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: دفاع همه‌جانبه در ذهن برخی با تردید‌هایی همراه باشد و ممکن است برخی گرایش‌ها تصور کنند ما نگاه افراطی به دفاع داریم و هنجارهای بین‌المللی را مانعی برای طرح مواضع خود می‌دانیم، در حالی که دفاع همه جانبه از کشور امری معقول است و در همه کشورها با بسط و قبض در موضوع‌ها و مولفه‌های مختلف مطرح بوده و در حال حاضر نیز مطرح باشد.

 

رئیس مجلس افزود:  دشمن به صورت طبیعی از همه ابزاری برای دفاع از خود استفاده می‌کند، افزود: عقلانیت حکم می‌کند که ما از همه ابزارها برای دفاع از خود استفاده کنیم که البته استخدام این ابزارها نیاز به برنامه‌ریزی دارد و نمی‌توان هر زمان از تئوری همه‌جانبه استفاده کرد.

 

لاریجانی تاکید کرد: به دلیل پیشرفت ارتباطات و تاثیرگذاری فرهنگی و ‌اجتماعی این تصور منطقی است که دشمنان بخواهند از این ابزارها برای فشار به کشورها استفاده کنند.

 

نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه  به دلیل هم‌تنیدگی اقتصادی و فضای اقتصادی در دنیا دشمنان از ظرفیت‌های اقتصادی برای تهاجم به کشورها استفاده می‌کنند افزود: به نوعی که نوام چامسکی می‌گوید ‌امروز قدرت‌های بزرگ نیز توان کنترل شرکت‌های چند ملیتی در حوزه اقتصاد را ندارند.

 

رئیس مجلس تاکید کرد: موضوع تهاجم به دلیل تاثیرات فرهنگی و رفتارهای اقتصادی امروز ابزار فشار کشورها به حریفان خود شده‌اند، کشورهایی که تصور می‌کنند ‌امر دفاع تک‌بعدی است، سر بزنگاه‌ها دچار مشکل می‌شوند و نمی‌توانند از خود دفاع کنند لذا پیروز صحنه در این شرایط کشورهایی هستند که از قبل به دفاع همه‌جانبه اندیشیده باشند تا در زمان مقتضی بتوانند افکار خود را عملیاتی کنند.

 

وی با طرح این پرسش که آیا مولفه‌های همه‌جانبگی دفاع ملی برای همه کشورها یکسان است یا خیر؟ اظهار داشت: کشورهایی که از نظر اقتصادی منافع مشترک دارند، این مولفه در دفاع ملی‌شان قدرتمند است، همچنین کشورهایی که در زمینه اقتصادی با کشورهای پرنفوذ در زمینه اقتصاد تفاوت دارند، باید از این مولفه به عنوان یک مولفه پرنفوذ استفاده کنند، همچنین در عرصه فرهنگی نیز کشورهایی که از نظر فرهنگی با کشورهای پرنفوذ اشتراکاتی دارند،‌ این مولفه در دفاع ملی‌شان پررنگ نیست.

 

لاریجانی با اشاره به اینکه مبنای تفکر غربی‌ها انسا‌گرایی و اومانیسم است، اظهار داشت: تفکر در سنت ما خداگرایی است که این تفاوت مهمی با غربی‌ها دارد که این تفاوت جلوه مهم خود را  به جای خواهد گذاشت، اگرچه ممکن است بده بستان‌هایی باشد اما دو مکتب متفاوت هستند.

 

وی به میزان همگرایی و واگرایی کشورها اشاره کرد و ادامخه داد: همگرایی و واگرایی کشورها با ارزش‌های کشورهای پرنفوذ، قبض و بسطی در مولفه‌هیای دفاع ملی وجود دارد.

 

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه باید اهداف اصلی دفاع همه‌جانبه در کشور را بدانیم، افزود: بازدارندگی ما در مقابل حریف است و آمادگی‌های خود را نشان می‌دهیم‌ تا حریف ما دست به تحرکات نزند و قدرتمندی ما به این است که حریف گامی به جلو نرود.

 

لاریجانی با بیان اینکه باید در حوزه فرهنگ، اقتصاد و رفتارهای سیاسی موضوع تهاجم را امری سیال بدانیم، گفت: آنها در این حوزه‌ها سوت آغاز جنگ را اعلام نمی‌کنند بنابراین این احساس که همواره در معرض تهاجم هستیم، قابل قبول است و باید همواره جامعه را مقاوم‌سازی و واکسینه کرده و زمینه عملیات‌های دشمن را از نظر زمانی و مکانی محدود کنیم.

 

وی افزود: هدف دیگر دفاع همه‌جانبه پرهزینه کردن عملیات دشمن است تا دشمن احساس کند که ورود بیشتر او به محدوده ما پرهزینه خواهد بود، یعنی بدانند تهاجم یا هر گامی که برمی‌دارد، با هزینه روبرو خواهد شد.

 

رئیس مجلس تاکید کرد: همچنین باید در امر دفاع همه‌جانبه تحلیل بر فهم مشترک از آرایش صحنه بین‌المللی و ارزش‌های مشترک خود داشته باشیم‌ چر‌اکه چندپارگی سیاست داخلی در نوع سیاست‌های بین‌المللی موثر است.

 

لاریجانی گفت: ممکن است گاهی تحلیل ما این باشد که قدرت مسلط بر دنیا یکی است و گاهی تحلیل کنیم که با چند پارگی قدرت‌ها مواجه هستیم لذا تحلیل واقع‌بینانه از شرایط سیاسی، فرهنگی و عرصه بین‌الملل برای ما بسیار لازم است.

 

وی با بیان اینکه باید افق ده ساله‌ و ارزیابی دائمی داشته باشیم تا خود را آماده دفاع همه‌جانبه کنیم، اظهار داشت: اگر می‌خواهیم تخمین قابل قبولی از وضعیت جهان و حرکت قدرت‌ها د‌ر عرصه بین‌الملل داشته باشیم، باید افقی ده ساله ترسیم کنیم.

 

رئیس مجلس با اشاره به  اینکه جریان جهان از تئوری تک‌بعدی مدیریتی در حال دور شدن است، گفت: اگر به یک دهه قبل نگاه کنیم، تفاوت زیادی می‌بینیم. در دهه قبل فکر بیشتر کشورها این بود که باید قدرت واحد جهانی را بپذیریم، حتی در زمان اشغال عراق نیز کشورهایی نظیر روسیه، فرانسه و آلمان سر و صداهایی کردند اما بعد از اشغال عراق موضوع را پذیرفتند و این در حال جا افتادن بود.

 

وی تاکید کرد: حتی گاهی در مذاکرات سیاسی که با کشور روسیه انجام می‌شد، آنها اعلام می‌کردند که قدرت مسلط بر دنیا آمریکاست اما شرایط فعلی متفاوت است اگرچه ممکن است در یک فرصت 20 ساله چین هم به قدرت اول جهان تبدیل شود.

 

رئیس مجلس با اشاره به ‌اینکه شرایط فعلی جهان از حالت تک‌قطبی به چند قطبی تغییر پیدا کرده است، افزود: در این تغییر شرایط ایران نقش بسزایی داشت و توانست از دیکتاتوری بین‌ المللی جلوگیری کند. جلوگیری از گرفتگی بین‌المللی و صحنه ساختگی دیکتاتوری بین‌المللی از لطف‌های ملت ایران به کشورهای دنیا است.

 

لاریجانی با اشاره به اینکه در 10 سال آینده شاهد چند قطب بین‌المللی در صحنه جهان خواهیم بود گفت: گرچه ممکن است امروز برخی کشورها قدرت نداشته باشند اما در حال رشد و تثبیت خود برای مواجهه با دنیای چند‌قطبی هستند و قدرت اقتصادی و رسانه‌ای در صحنه بین‌المللی افزایش پیدا خواهد کرد.

 

وی تصریح کرد: شرایط دنیای امروز به نحوی است که قدرت رسانه‌ای و اقتصادی جلوه بیشتری در تهاجم و دفاع پیدا خواهد کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: امروز قدرت‌های تاثیرگذار منطقه‌ای در حال ظهور هستند و در قاره آسیا کشورهایی حضور دارند که قبلا قدرت منطقه‌ای نبودند اما امروز در حال تبدیل شدن به قدرت هستند.

 

رئیس مجلس افزود: ممکن است در گذشته این کشورهای نوظهور جزو اقمار قدرت‌های برجسته محسوب می‌شدند اما امروز می‌بینیم که حداقل در بعضی جهات و  افق‌های بلندمدت از خود استقلال نشان می‌دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار