کد خبر:۲۳۲۰۷۸
کواکبیان در نشست خبری:

از طرفداران رابطه با آمریکا هستم / کانال‌های تلویزیونی خصوصی ایجاد شود

دبیرکل حزب مردم سالاری گفت: بارها گفته‌ام که از طرفداران برقراری رابطه میان ایران و آمریکا هستم زیرا کلید لغو تحریم‌ها، کینه توزی‌ آمریکایی‌هاست.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مصطفی کواکبیان امروز در نشست خبری گفت:  عبارت دولت اخلاق را به عنوان شعار انتخاباتی فعالیت‌های حزب مردم سالاری انتخاب کرده ایم.
 
وی افزود: مشارکت حداکثری هدف همه دلسوزان کشور است و هیچ کس حق محدود کردن حضور مردم در عرصه را ندارد، بلکه باید دست به دست هم دهیم و حماسه پرشوری همچون 22 خرداد 88 را بار دیگر در جلوی چشم جهانیان به وجود آوریم.
 
دبیر کل حزب مردم سالاری تصریح کرد: باید با هر گونه سوء استفاده از امکانات دولتی برای اهداف انتخاباتی مقابله و جلوگیری شود، معنا ندارد که یک مقام دولتی و اجرایی در راهپیمایی 22 بهمن شعار انتخاباتی سر دهد، این آغاز خوبی برای انتخاباتی قانونی،آزاد و عادلانه نیست.

کواکبیان ادامه داد: همه مسئولان اجرایی، نظارتی، امنیتی و شخصیت‌های تاثیرگذار در صحنه همچون ائمه جماعات، باید کاملاً بی‌طرفی خود را حفظ نمایند تا انتخاباتی در شان نظام برگزار شود.
 
وی با تاکید بر رعایت عدالت تبلیغاتی گفت: صدا و سیما موظف است برنامه‌های انتخاباتی، پرشور و بی‌طرف داشته باشد و امکانات تبلیغاتی را به صورت مساوی به همه افراد و گروه‌ها اختصاص دهد.

دبیر کل حزب مردم سالاری در خصوص برنامه‌های دولت آتی خویش گفت: اسناد بالادستی همچون افق 1404 و برنامه پنجم توسعه باید مدنظر قرار داشته و روح حاکم بر کلیه برنامه‌های دولت ما قانون اساسی باشد که براساس همین قانون رهبر فصل الخطاب اختلافات قوای سه گانه و مرجع تنظیم روابط بین آنان می‌باشد.

کواکبیان گفت: وقایعی که پس از انتخابات سال 88 رخ داد، ریشه در بداخلاقی‌هایی دارد که از زمان مناظره‌ها به وجود آمد، نمی گویم استکبار جهانی و دشمن درصدد فتنه نبودند ولی ریشه آنچه رخ داد در بداخلاقی‌های بود که قبل از انتخابات شاهد بودیم و امروز هم بر عرصه سیاسی کشور حاکم است.

وی افزود»: یکشنبه سیاه مجلس یک نمونه از این وقایع بود، اگر یک دولت با اخلاق بر مسند بنشیند در حوزه تنظیم مناسبات سه قوه و بسیاری از مشکلات اداری  و اجتماعی کشور نیز موفقیت‌های چشم گیری خواهیم داشت، در روایت است که مردم به زمامداران خود بیشتر شباهت دارند تا به پدران خویش، درحال حاضر شاهد این همه ناهنجاری‌ها در جامعه هستیم، فساد و رشوه و رانت در برخی ادارات دیده می‌شود، کودکان کار، اعتیاد و موارد دیگر همه ریشه در بی‌اخلاقی و بداخلاقی‌ها دارد.

دبیر کل حزب مردم سالاری بین کرد: اقتصاد پیشرفته اولین رکن برنامه‌های مدنظر حزب مردم سالاری برای انتخابات است، مشاهده می‌کنید که مردم شب عید در بدترین وضعیت معیشتی قرار دارند که حق ملت ایران نیست، افزایش نقدینگی بی حد و حصر، تورم بالای 35 درصد و بیکاری بالای 15 درصد را به همراه داشته است.

کواکبیان خاطر نشان کرد: 70 هزار میلیارد تومان نقدینگی سال 84 تا پایان 91 به عدد 470 هزار میلیارد تومان رسیده است، آنچه ما به عنوان قانون هدفمندی یارانه‌ها در مجلس هشتم تصویب کردیم طرح خوبی بود ولی بسیار بد اجرا شد و اکنون تولید کشور دچار ناهنجاری‌هایی شده که اکثر واحدهای صنعتی را رو به تعطیلی برده است، زیرا افزایش هزینه‌های 89 و 90 را به تولید تزریق نکردیم.

وی ادامه داد: بودجه 92 هنوز در حال تنظیم است ولی دست این دولت نخواهد بود، قطعاً برای سال 93 توزیع یارانه‌ها به این شکل را نمی‌پذیریم، قدرت خرید مردم باید در حوزه‌های سلامت، حمل و نقل عمومی و سایر خدمات افزایش یابد.
 
دبیر کل حزب مردم سالاری با اشاره به مشکلات ناشی از واردات بی‌رویه گفت: اردیبهشت امسال 20 میلیارد دلار پول برای واردات کنار گذاشته شد و گفتند که انقلاب اقتصادی در راه است اما آنچه رخ داد ضربه اساسی به تولید بود، آمارها نشان می‌دهد یک میلیارد دلار واردات چند ده هزار شغل را در صنایع داخلی از بین می‌برد.

کواکبیان افزود: طبقه متوسط شهری به شدت سرکوب شده و به جای عدالت اجتماعی، توزیع فقر را شاهد بوده‌ایم در حالی که قرار بود تولید ثروت برای طبقه متوسط صورت گیرد، به جای آنکه طبقه پایین بالا بیاید، طبقه متوسط پایین رفته است.
 
وی ادامه داد: تولید باید به صورت جدی مورد حمایت قرار گیرد، آمارهای واگذاری که هم اکنون در دولت وجود دارد اگر هم درست باشد با روح خصوصی سیاسی هم‌خوان نیست، قرار بود شرکت‌ها از دولتی به بخش خصوصی تبدیل شود نه آنکه شبه دولتی شوند، برخی نهادها وارد کار اقتصادی شده اند که حوزه فعالیت آنان نیست.
 
دبیر کل حزب مردم سالاری گفت: کسی که مدعی بود پاکترین دولت سال‌های گذشته را داشته است تنها در یک مورد پرونده اختلاص سه هزار میلیارد تومانی از درون مجموعه وی بیرون آمد، می‌گویند چه ارتباطی به دولت دارد، حال آنکه مگر بدون حمایت مسئولان ارشد دولتی، وقوع چنین اتفاقی ممکن بود، پرونده 500 پروشه‌ای که بدون ثبت و ضبط مشخص وارد کشور شده‌اند نیز از این ارقام کمتر نخواهد بود.

کواکبیان بیان کرد: دولت بیش از هفتاد هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی بدهی دارد و در مجموع بیش از 200 هزار میلیارد تومان به مجموعه‌های مختلف مقروض است، دولت آینده دولتی خواهد بود که بیشترین قرض‌ها را به مجموعه‌های مختلف خواهد داشت هم اکنون پیمانکار بخش خصوصی باید از طرفی از بانک‌های سیستم دولتی وام قرض بگیرد و از طرفی طلبشان از سوی دولت پرداخت نمی‌شود.

وی تصریح کرد: واردات ضربه‌ای جدی به تولیدات داخلی زده و رشد اقتصادی کشور را به کمتر از 3 یا 4 درصد رسانده است این نرخ رشد و این میزان نقدینگی همان بیماری هلندی معروف است که سبب رکود تورمی می‌شود، قطعاً باید سازمان برنامه و بودجه در دولت آینده مجدداً احیاء شود، سازمانی که در این دولت درش تخته شده و به یکی از معاونت‌های ریاست جمهوری تبدیل گشت،  جمع زیادی از نیروهای زبده برنامه‌ریزی را منزوی کردند و سازمانی که 60 سال سابقه داشت از هم پاشید.

دبیر کل حزب مردم سالاری گفت: خیلی از شوراها همچون شورای پول و اعتبار ابتدا تعطیل شدند و بعد دولت به این نتیجه رسید که باید فعالیت خود را ادامه دهند، به یاد دارید که دولت بر سر موضوع تغییر ساعت چقدر بحث ایجاد کرد در آخر هم به همان نتیجه‌ای رسید که قبل از آن اجرا می‌شد.

وی افزود: امور اقتصادی قطعاً باید در دست متخصصین باشد، دولت نهم در ابتدا دو جلسه با اقتصاددانان تشکیل داد ولی جلسه سوم برگزار نشد و گفتند که به چنین جلساتی نیاز نداریم بلکه مدتی بعد دانش جعفری، وزیر اقتصاد را هم به دنبال همان اقتصاددانان فرستادند.
 
کواکبیان بیان کرد: ما باید بازار ارز را کنترل می‌کردیم تا چنین شوکی وارد نشود طی سال‌های قبل به صورت طبیعی هر هشت سال قیمت ارز دو برابر می‌شد، یعنی ارز 160 تومانی دوران میرحسین موسوی در دوره هاشمی 400 و در دوره خاتمی 800 تومان شد، با این روند قیمت ارز باید الان 1600 تومان بود نه آنکه 3600 تومان باشد.
 
دبیر کل حزب مردم سالاری ادامه داد: دولت شش هفت سال با زور دستور و بخشنامه قیمت ارز را 1050 تومان نگه داشت ولی وقتی فنر آزاد شد نتوانستند آن را کنترل کنند، به شوخی گفتند فردی به نام جمشید بسم الله بازار را بهم زده، ولی آنچه رخ داد ناشی از ناکارآمدی و بی‌تدبیری دولت بود.
 
وی موارد پنج گانه اقتصاد پیشرفته، خدمت بی شائبه، لغو انواع تحریم‌ها، اصلاحات همه جانبه و قانون‌مداری مقتدرانه را صرفصل های برنامه دولت آینده خود برشمرد که حروف اول آنها کلمه اخلاق را تشکیل می دهد.
 
کواکبیان گفت: اعتقاد دارم دولت نباید خودش را خط قرمز بداند و رئیس جمهور بگوید کابینه‌ام خط قرمز من هستند، بلکه قوه قضائیه باید به صراحت با مسئولان دولتی برخورد لازم را داشته باشد، این صحیح نیست که پرونده‌ فقرا در دادگاه‌ها به سرعت پیگیری شود، اما فردی که وارد ساختار دولتی شده مصونیت پیدا کند، مسئولان دولتی باید در همه حوزه‌ها پاسخگو باشند.
 
دبیر کل حزب مردم سالاری تصریح کرد: تحریم‌ها باید هر چه سریعتر لغو شود و این مهم با دیپلماسی فعال و منطقی توأم با تعامل قابل حصول است، معتقدم باید در همه زمینه‌ها کار کارشناسی انجام شود از جمله در زمینه سیاست خارجی که کمتر نگاه فنی نسبت به آن داشته‌ایم.

وی افزود: بارها گفته‌ام که از طرفداران برقراری رابطه میان ایران و آمریکا هستم زیرا کلید لغو تحریم‌ها، کینه توزی‌ آمریکایی‌هاست در عین حال اولین فردی بودم که خطاب به احمدی نژاد وقتی بحث مذاکره مستقیم را مطرح کرد، گفتم الان شرایط مناسب را نداریم در عین حال طبق قانون اساسی تصمیم نهایی با رهبر انقلاب است.

کواکبیان گفت: اصلاحات باید در چارچوب خط امام و مطالبات مردم ادامه یافته و متوقف نشود بلکه همه ارکان دولت نیاز به اصلاحات سیاسی، اداری و فرهنگی دارند.

وی با اشاره به اصل 8 قانون اساسی در خصوص امر به معروف و نهی از منکر بیان کرد: مصداق این موضوع تنها آستین کوتاه پیراهن‌ها و گشت‌ارشاد به خیابان آوردن نیست، بلکه امر به معروف و نهی از منکر یعنی همه زمامداران باید پاسخگو باشند.

دبیر کل حزب مردم سالاری ادامه داد: کانال‌های تلویزیونی خصوصی باید در کشور ایجاد شود و اگر آنها را به افراد صاحب فکر و تخصص واگذار کنیم دیگر نگرانی از جانب شبکه‌های برون مرزی نخواهیم داشت.
 
کواکبیان افزود: کشورهایی همچون افغانستان، ترکیه، پاکستان، قطر و حاشیه خلیج فارس چندین شبکه خصوصی دارند، در حالیکه دموکراسی در برخی از این کشورها کلمه‌ای کاملاً بی‌معنا است.
 
وی تصریح کرد: اصلاحات در چارچوب قانون اساسی باید ادامه یابد و اصلاح‌طلبی با ضد انقلاب‌گری و فتنه یکی نیست، کسانی که این دو مقوله را یکسان می‌پندارند خودشان فتنه‌گر هستند.
 
دبیر کل حزب مردم سالاری گفت: انقلاب از اول دو بال داشته که یکی از آنها اکنون نام اصلاح طلب را دارد، نمی‌توان به بهانه اجرای سریعتر طرح‌ها قانون را دور زد، دولت آینده باید فرزند مجلس و در خدمت دستگاه‌های دیگر باشد نه اینکه رسماً اعلام کند که مجلس در رأس امور نیست.

کواکبیان بیان کرد: قانون رعایت حرمت مردم را اولویت داده و نباید شاهد توبیخ احزاب و تشکل‌ها باشیم، نیاز جدی وجود دارد که جرم سیاسی تعریف شود و هیئت منصفانه سیاسی در دادگاه‌های سیاسی داشته باشیم.
 
وی ادامه داد: در حوزه مطبوعات امیدواریم که یک روزنامه نیز تعطیل نشود باید به رسانه‌ها، تنبیهات مالی داد و یا مدیرمسئول را مورد تذکر قرار داد نه اینکه با توقیف یک روزنامه 80 نفر خبرنگار و نیروی رسانه‌ای را بیکار کنیم.

دبیر کل حزب مردم سالاری گفت: بیش از ده ویژگی برای دولت آینده احصاء کرده‌ایم که جمع آنها با هم ممکن است، از جمله آنکه شکاف بین نسل‌ها را پُر کند، جمع بین اصلاح طلبی و اصول‌گرایی به معنای اصلاح‌طلبی اصول‌گرایانه و اصول گرایی اصلاح طلبانه باشد.

کواکبیان افزود: جمع بین آرمان‌گرایی و واقع بینی، استکبارستیزی و تنش زدایی، توسعه سیاسی و اقتصادی، توانمندسازی فرودستان و تقویت قشر متوسط شهری، مشروعیت الهی و مردمی، جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد هم جمهوری هم اسلامی ممکن است و باید به آنها دسترسی یابیم.

وی بیان کرد: قطعاً سطح تحصیلات کابینه دولت مدنظر ما باید بالاتر از کارشناسی ارشد باشد و از عناصر دانشگاهی حداکثر استفاده را خواهیم کرد، بنده در مجلس هشتم نیز رئیس فراکسیون دانشگاهیان بودم و از این نظر آشنایی خوبی با ظرفیت‌های دانشگاه‌ها دارم.

دبیر کل حزب مردم سالاری گفت: سن مناسب وزراء 35 تا 50 سال است زیرا نباید به سمت سالخوردگی رفت، بلکه جوان‌گرایی و نوگرایی هدف ماست، حداقل سه خانم باید در کابینه حضور داشته باشند، در یک تفکر منسجم و هماهنگ حتماً مردم سالاری، اصلاح طلبی و عملکرد فراجناحی و ائتلافی میسر خواهد بود.

کواکبیان افزود: یک هفته قبل از رأی‌گیری اسامی یک سوم از اعضای کابینه را اعلام خواهیم کرد که مردم بدانند قصد داریم با استفاده از چه اشخاصی برنامه‌های قول داده شده را اجرایی کنیم.
 
وی افزود: برنامه مدون ما در پنج حوزه سیاست خارجی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، تحولات اداری و سیاست داخلی به زودی منتشر خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار