به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، رمضان اولادی در ادامه نشست های مربوط به هجدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که در محل این شرکت برگزار شد، گفت: در وضعیت کنونی و شرایط تحریم مهمترین راهکار، اقتصاد مقاومتی است که در آن به توانمندی های کشور توجه می شود و از آن به عنوان ضامن رشد و توسعه کشور استفاده می گردد.
وی افزود: شرکت ملی پتروشیمی در راستای اهداف خود به دنبال محقق شدن سند چشم انداز و افزایش صادرات غیر نفتی و افزایش حضور در بازارهای جهانی است.
مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در سال 91 با وجود تحریم های یکباره ای که غرب علیه ایران وضع کرد، توانستیم حدود 16 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی را صادر کنیم که از نظر ارزشی 11 میلیارد و 200 میلیون دلار بوده است.
اولادی گفت: در سال گذشته در مجموع 41 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی تولید شد که از این میزان 28 میلیون تن قابل فروش بود؛ از این مقدار تولید، 15 میلیون و 800 هزار تن صادر شد و 12 میلیون و 200 هزار تن به مصرف داخلی رسید.
وی از افزایش ظرفیت نصب شده در مجتمع های پتروشیمی از 54 میلیون و 500 هزار تن به 57 میلیون و 100 تن خبر داد و گفت: در سال 90، 12 میلیون تن فروش داخلی داشتیم.
مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیش بینی کرد که ظرفیت نصب شده پتروشیمی، در سال آینده به 58 میلیون و 500 هزار تن و تولید به 50 میلیون تن برسد که در کنار آن، تولید 36 میلیون تن از محصولات قابل فروش باشد.
اولادی افزود: به نظر می رسد در سال آینده 19 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی به فروش داخلی برسد و 17 میلیون و 400 هزار تن نیز به دیگر کشورها صادر شود.
وی تصریح کرد: سال گذشته سهم محصولات پتروشیمی در صادرات غیر نفتی 38 درصد و در محصولات صنعتی 47 درصد بود.
به گفته مدیر برنامه ریزی و تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در سال گذشته 9 طرح به بهره برداری رسید که از جمله آنها می توان به «پی.وی.سی» اروند، پلی اتیلن سنگین کرمانشاه و پروژه هایی در پتروشیمی جم و کاویان اشاره کرد.
اولادی با اشاره به اجرای پروژه خط لوله اتیلن غرب گفت: فاز اول خط اتیلن غرب با ظرفیت 33 تا 34 هزار تن هم اکنون در سرویس قرار دارد و فاز دوم پتروشیمی کاویان و خط اتیلن غرب در برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی مورد توجه است.
وی اضافه کرد: همچنین در سال گذشته مجتمع های پتروشیمی در راستای دستیابی به خودکفایی بنزین، یک میلیارد و 800 میلیون لیتر اکتان افزا و 2،3 میلیارد لیتر برش سنگین به شرکت پالایش و پخش تحویل دادند.
مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین از تولید چهار میلیون و 100 هزار تن کود اوره در کشور خبر داد و گفت: از مجموع اوره تولید شده 2،5 میلیون تن صادر شد و 1،6 میلیون تن نیز در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.
اولادی اظهار کرد: مجتمع های پتروشیمی توان تامین کامل کود اوره مورد نیاز کشاورزان را دارند و در سال گذشته 1،6 میلیون تن درخواست و تحویل داده شد.
وی در خصوص تامین خوراک مورد نیاز خط لوله اتیلن غرب و مجتمع های واقع شده در مسیر این خط لوله گفت: با بهره برداری از فاز 15، 16، 17و 18 پارس جنوبی مشکل خوراک در این بخش مرتفع خواهد شد.