آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۵۲۴۷
توکلی در نشست «آسیب‌شناسی فرهنگی 34 ساله انقلاب اسلامی»:

در فضای فرهنگی، نقد می‌کنیم اما تولید فکر نداریم

مورخ و کارشناس فرهنگی گفت: علامه طباطبایی مجموعه شاگردانش را جمع کرد و مقابل حلقه‌های فکری آن زمان ایستاد. اما پس از وی کدام متفکر حلقه‌ای را جمع کرد که مقابل جبهه فرهنگی غرب بایستند؟ غرب را نقد کرده‌ایم اما حلقه‌ تولید فکر نداریم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» عصر امروز نشست آسیب‌شناسی فرهنگی 34 ساله انقلاب اسلامی در سلسله نشست‌های مشق حماسه با حضور شهریار زرشناس، مجتبی شاکری، عباس فاطمی و یعقوب توکلی در مرکز فرهنگی سیدالشهدا برگزار شد.


یعقوب توکلی مورخ و کارشناس فرهنگی سومین سخنران این برنامه بود وی در ابتدا مهم‌ترین مسئله این‌گونه بحث‌ها را عدم تعارف و نمایش بحران اصلی کشور در عرصه فرهنگی دانست و ادامه داد: در جریان انقلاب اسلامی ما از یک دیکتاتوری یک جانبه که سعی می‌کرد همه چیز را در مشت خود نگه داردٰ عبور کردیم. پس از انقلاب اسلامی این دیکتاتوری را شکستیم و برای هر کدام از ارکان‌ اجرایی توزیع حداکثری قدرت داریم. از طرفی نسبت به ساختارهای گذشته بی‌اعتماد بودیم. بنابراین برای هر کدام از بخش‌ها یک سازمان موازی نیز ایجاد کردیم اما بعدها فهمیدیم این توزیع حداکثری مشکلاتی دارد. بنابراین سعی کردیم این دستگاه‌های عریض و طویل را کم کنیم اما این امر تنها در دو سه دستگاه اجرا شد. مثلا تمام قدرت اجرایی در دولت متمرکز شد. نیروهای امنیتی داخل شهر نیز در نیروی انتظامی متمرکز شدند اما به‌خصوص این دستگاه‌های موازی در عرصه فرهنگی جمع نشدند بنابراین تکثر فرهنگی به دلیل وجود دستگاه‌های موازی فرهنگی به وجود آمد به همین دلیل در بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی به سادگی آسیب می‌بینیم.


توکلی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با توجه به وضعیت کلی دشمن گفت: دشمنی مال امروز و دیروز نیست وقتی به گذشته طولانی نگاه می‌کنیم مثلا آنچه که در آثار گوته هست را می‌بینیم مشاهده می‌کنیم که بسیاری از تهاجم‌های فرهنگی این دوره به آثار آن زمان برمی‌گردد. یعنی این تقابل به خصوص در عرصه تفکر و فرهنگ بسیار قدیمی و عمیق است. این نبرد هم اکنون نیز به شکل عمیق در دانشگاه ها وجود دارد.


مورخ کشورمان ادامه داد: یک مشکل ما ایرانیان این است که در کارها قدرت تداوم نداریم مثلا یک دوره‌ای بوعلی وجود داشت اما پس از بوعلی شیب به سمت سقوط می‌افتد سپس می‌رسیم به خواجه نصیر اما پس از خواجه نصیر می‌بینیم کسی مثل او نداریم در عرصه نظامی هم همین‌طور است.


توکلی با توجه به شرایط فرهنگی قبل از انقلاب افزود: علامه طباطبایی مجموعه شاگردانش را جمع کرد و در مقابل حلقه‌های فکری آن زمان ایستاد اما پس از وی کدام یک از متفکران حلقه‌ای را جمع کردند که در مقابل جبهه فرهنگی غرب بایستند؟ غرب را نقد کرده‌ایم اما یک حلقه‌ای که بتواند تولید فکر کند نداریم.


توکلی با اشاره به برخی ضعف‌های دستگاه‌های گوناگون افزود: از طرفی دیگر در چند سال اخیر یاد گرفته‌ایم که همه چیز را به مقام معظم رهبری ارجاع دهیم این چه ظلمی است که به ایشان می‌کنیم.


استاد برجسته تاریخ ادامه داد: کاری که باید انجام گیرد این است که به کلمه توحید و توحید کلمه برگردیم.


وی ادامه داد: در وضعیتی که هجوم صورت می‌گیرد عرصه های گوناگونی که در آنها تهاجم صورت گرفته یک همگونی دارند اما در این سو در دفاع همگرایی نداریم الان مثل جنگ می‌ماند که افراد در پشت جبهه نمی‌دانند باید آتش تهیه بریزند؛ تک تیرانداز وارد عمل شود یا توپ خانه بمباران کند ما باید متفکرانمان را جمع کنیم،‌ نیروهای لازم را تولید کنیم و به یک وحدت رویه برسیم.


توکلی در بخش از صحبت‌هایش به مشکلات کشور که رئیس جمهوری آینده باید به آنها توجه کند اشاره کرد.


وی گفت: یکی از مشکلات اساسی ما اخلاق در کشور است مشکل اساسی دیگر مشکل اقتصادی است این بحران زندگی را برای بسیاری سخت کرده است مشکل اقتصادی هم داخلی است و هم خارجی.


توکلی ادامه داد: نماینده روسیه اذعان کرده است که جنگ علیه سوریه جنگ علیه ایران است ما در کشورهای مختلف در تنگنا هستیم در عرصه سیاست خارجی در موضوع هسته‌ای نیز با بحران مواجه‌ایم در کنار همه این موارد یک پدیده نیز در سال 88 اتفاق افتاد و آن هم شکاف اجتماعی است رئیس جمهور آینده وظیفه دارد این شکاف اجتماعی را پر کند.


توکلی در پایان گفت: ما یک مشکل در بین دوستان مذهبی داریم و آن عُجب است این عُجب موجب شده که گروهی از ما جدا شوند کسی که به‌عنوان رئیس جمهور می‌آید باید به همه این عرصه ها توجه کند همچنین ما باید به طور جدی به نخبگان باز گردیم.


لازم به ذکر است سلسله نشست‌های مشق حماسه توسط مرکز فرهنگی سیدالشهدا تشکیل می‌شود که نشست آسیب‌شناسی فرهنگی 34 انقلاب اسلامی دومین نشست از این مجموعه است.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار