به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در آستانه میلاد با سعادت صدیقه کبری و تولد حضرت امام خمینی(ره) و سالروز صدور فرمان 8 مادهای مقام معظم رهبری، یکصدو دهمین نشست ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با حضور معاون اول رییس جمهور عصر روز دوشنبه 9/2/1392 در بانک مرکزی برگزار شد.
ناصر حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی در گزارشی راهبرد، برنامهها و اقدامات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی در حوزه «پول و بانکداری» را عنوان کرد.
وی ضمن اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی، جایگاه شبکه بانکی در عرصه اقتصاد کشور را بسیار رفیع عنوان کرد و درخصوص « شاخصهای مالی» گفت: حجم نقدینگی در سال گذشته به 4606 هزار میلیارد ریال رسید و از سوی شبکه بانکی نیز مبلغ 3738 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی ، «شاخص نهادی» شبکه بانکی را در قالب 204 هزار کارمند، 21هزار شعبه و 33 بانک فعال عنوان کرد.
حکیمی همچنین «شاخص ابزاری» نظام بانکی را 26هزار دستگاه پایانه فروش، 29382 دستگاه خودپرداز و 314 میلیون کارت و «شاخص عملیاتی»را 4 میلیارد و 5 هزار میلیون تراکنش الکترونیک و مبلغ ریالی آن را نیز 16866 هزار میلیارد ریال بیان کرد.
وی عدم شفافیت ، سهم بالای بازار غیر رسمی از بازار پول، رانت خواری و سوداگری در بازارهای غیرمولد و ناکارامدی سیستمهای اطلاعاتی را از زمینهها و عوامل موثر در ایجاد و گسترش فساد در شبکه بانکی ذکر و ریشهها و پیامدهای هر یک را تشریح کرد.
حکیمی ؛ تعمیق نظارتها،تحکیم زیرساختهای مقرراتی و کنترلی، کنترل و ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی و توسعه سامانههای اطلاعاتی را در زمره مهمترین اقدامات بانک مرکزی در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی عنوان و خاطر نشان کرد: در سایه این اقدامات بانک مرکزی؛ ارتقای شفافیت ، مقابله با رانت خواری ، نظارت افزونتر و ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی حاصل شده است.