آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۷۴۱۰
آیت الله آملی در دانشگاه دفاع ملی:

اعدام سیاسی در ایران نداریم

رئیس قوه قضائیه گفت: ما را به برگزاری اعدام‌های سیاسی متهم می‌کنند، در حالی که این دروغ بزرگ اهداف خاصی را همراه دارد و ما اعدامی سیاسی نداریم.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، آیت الله آملی لاریجانی در مراسم بزرگداشت مقام معلم در دانشگاه دفاع ملی، با اشاره به مقام معلم گفت: یکی از بزرگ‌ترین مواهب الهی در حق شهید مطهری، تشخیص مشکلات جامعه بود.
 

رئیس قوه قضائیه به آثار شهید مطهری در این زمینه اشاره کرد و گفت: شهید مطهری فیلسوفی بود که معارف اسلامی را به همان نحوی که در حوزه اسلامی مطرح بود، مورد تأمل قرار داده و تنظیم می کرد.
 

وی با اشاره به مسئله حقوق بشر و اینکه شهید مطهری سال‌ها پیش به این مسائل پرداخت بود، گفت: شهید مطهری 60 سال پیش متوجه اهمیت بحث حقوق بشر شده بود.
 

آملی لاریجانی ادامه داد: در آن زمان این مبحث نه مورد توجه دانشگاه بود و نه در حوزه به این مسائل توجه می شد.
 

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: وقتی یک متفکری نیازهای یک جامعه را می بیند، آن مسائل قابل طرح است و همین مسئله نشان می دهد که آن متفکر از دید عموم جامعه جلوتر می باشد؛ زیرا اگر این‌گونه نبود این نیازها را حس نمی کرد.
 

آملی لاریجانی بحث حقوق بشر را بسیار مهم توصیف کرد و افزود: امروزه حقوق بشر به‌ اهرمی برای فشار بر ملت‌ها تبدیل شده است.
 

وی به اختلافات موجود بین ایران و غرب در این زمینه اشاره کرد و گفت: ما با غرب در سه مبحث اختلافات جدید داریم؛ اولین بحث آن است که مبانی واقعی حقوق بشر چیست و حق کلاً به چه معناست.
 

رئیس قوه قضائیه به تحقیقات صورت گرفته در همین زمینه اشاره کرد و گفت: تمامی تحقیقات از این منظر که حقوق را امری قراردادی فرض کردند، دارای ایراد اساسی هستند؛ زیرا معتقدیم که اگر نگاه ما یک نگاه توحیدی باشد، در تشخیص حقوق برای انسان‌ها توافق قائل شده ایم و اولین حق را حق خداوند تعالی می‌دانیم.
 

وی با بیان اینکه هیچ گاه نمی‌توان گفت تمام حقوق قراردادی است، گفت: اگر ما بگوییم که تمام حقوق قراردادی است، این سوال مطرح می شود که چه کسی به انسان این حق را داده، در حالی که این حق را هیچ کس جز ذات اقدس خداوندی ندارد.
 

آملی لاریجانی با بیان اینکه بالاخره ما باید بپذیریم که حقی وجود دارد، تاکید کرد: ما معتقدیم که در یک نظام توحیدی تنفس می کنیم و از منظر ما بالاترین حق، حق طاعت خداوندی است.
 

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اعلامیه حقوق بشر ادامه داد: در اعلامیه حقوق بشر در 30 ماده تمامی حقوق مورد توجه قرار گرفته، الا یک حق که آن هم حق طاعت خداوندی است.
 

وی با اشاره به آیات قرآن اظهار داشت: بالاترین حقوق خداوند بر ما حقی است که خدا برای ما و بر ما قرار داده است.
 

آملی لاریجانی ادامه داد: حق اصلی خداوند بر مبنای حقوق بشری عنوان شده و اینکه ما در این زمینه چه مبانی و پیش فرض‌هایی داشته باشیم، بسیار مهم است.
 

رئیس قوه قضائیه حقوق بشر را مجموعه‌ای از پیش فرض‌های عقلانی دانست و گفت: چه دلیلی دارد که مجموعه‌ای از کشورهای مثلث دور هم جمع شده و برای همه دنیا تصمیم‌گیری کنند.
 

وی با اشاره به بحث آزادی انتخاب همسر در غرب، به قوانین همجنس‌گرایان اشاره کرد و گفت: این ضدبشری که شما می خواهید به اجبار، مبانی فکری غلط خود را به تمام دنیا صادر کنید و این موضوع مسئله غیر عقلانی است.
 

آملی لاریجانی به لیبرال دمکراتی بودن قوانین حقوق بشری غرب اشاره کرد و گفت: براساس این نگاه افراد خودشان راه خود را پیدا خواهند کرد، لذا یکی از لوازمی که بر عهده تجدد و مدرنیته می گذارند، این است که شما ناگزیر هستید به یک نسبت اخلاقی درافتید.
 

رئیس قوه قضائیه بر این مسئله که هر حقوقی باید قیودی نیز داشته باشد، تاکید کرد و گفت: دایره آزادی افراد باید براساس معیارها و ارزش‌هایی همچون دین نگاشته شود.
 

وی از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای تحریم ملت‌ها نام برد و افزود: ایران اسلامی در 30 سال گذشته همواره با این فشارها روبرو بوده و به دلیل مقابله خود با این اهرم‌های غلط، به مطرودین حقوق بشر تبدیل شده است.
 

آملی لاریجانی به گزینشی نگاه کردن غرب در مسئله حقوق بشر اشاره کرد و گفت: در سرزمین‌های همسایه ایران از جمله بحرین، مردم برای داشتن یک حق رای می‌جنگند و کسی صحبتی نمی‌کند، اما ایران اسلامی که از بدو تأسیس تا به حال چندین انتخابات آزاد را برگزار کرده، به نقض حقوق بشر محکوم می شود.
 

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: به ما مسئله زندان‌ها را گوشزد می کنند، در حالی که خودشان حقوق بشر را زیر پا گذاشته و زندان هایی مانند ابوغریب و گوانتامون را طراحی و اداره می کنند.
 

وی اعدام‌های سیاسی را از دیگر موارد اتهامی غرب علیه ایران عنوان کرد و گفت: ما را  به برگزاری اعدام‌های سیاسی متهم می‌کنند، در حالی که این دروغ بزرگ اهداف خاصی را به همراه دارد.
 

آملی لاریجانی ادامه داد: ‌در جمهوری اسلامی هرگز کسی به خاطر اعتقادات اعدام نمی‌شود و ما اعدام‌های سیاسی نداریم.
 

رئیس قوه قضائیه با اشاره به برخورد با کسی اسلحه به دست بگیرد و علیه امنیت کشور اقدام کند در همه جای دنیا افزود: در جمهوری اسلامی با هر کسی که این اقدامات را انجام دهد، برخورد می کنیم.
 

وی به گزارش اخیر وزارت خارجه آمریکا اشاره کرد و گفت: در این گزارش گفته شده که در ایران مجازات دشمنی با خدا اعدام است، در حالی که این تفسیر، تفسیری غلط از معنای محاربه است و آنها محاربه را مساوی با دشمنی با خدا می‌دانند.
 

آملی لاریجانی با اشاره به اینکه یکی از حرف‌های زیبای غرب بی‌طرفی است، اظهار داشت:‌ اگر بشر همان باشد که گروهی از فیلسوفان غربی مطرح کردند، یعنی فقط وجود مادی دارد، جایگاه کرامت انسانی کجا قرار می‌گیرد و این یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها برای غرب است.
 

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: بحث حقوق بشر برای ما بسیار اهمیت دارد، اما حقوق بشری که به معنای اعتقادات و فرهنگ دینی خودمان باشد، نه حقوق بشر وارداتی از غرب؛ باید این مسائل در حوزه دینی مورد تنقیح قرار بگیرد.
 

آملی لاریجانی به مسئله دفاع ملی اشاره کرد و گفت: امروزه دفاع ملی از مباحث استراتژیک حقوق بشر است و همیشه باید با توجه به معنایی که از معارف اسلامی خودمان برمی‌خیزد، مسلح باشیم.
 

رئیس قوه قضائیه پیروی از تفکر شهید مطهری را یکی از راه‌های تمدن‌سازی اسلامی دانست و  افزود:  باید به تمدن‌سازی اسلامی توجه ویژه‌ای داشته باشیم.
 

وی ادامه داد: ‌آنچه که برای ما مهم است، هویت اسلامی می باشد و ما قبل از ایرانی بودن، مسلمان هستیم.
 

آملی لاریجانی با بیان اینکه حفظ اسلام برای ما به معنای حفظ امنیت ملی است، افزود: پاره پاره کردن جهان اسلام به ضرر تمام مسلمان‌هاست.
 

رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: حفظ ایمان و اسلام اولین قدرت ماست و همین مسئله ایجاب می‌کند که برای ایجاد تمدن اسلامی در تمام دنیا گام بردایم.
 

در انتهای این جلسه از استادان برتر دانشگاه دفاع ملی تقدیر شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار