به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو»، مصباحي مقدم امروز به عنوان دومين سخنران پيش از خطبه هاي نمازجمعه امروز تهران با بيان اينکه بخش عمده اي از اسراف ها در اختيار مردم نيست، گفت: 92 درصد آب مصرفي کشور براي کشاورزي مصرف مي شود که هدر رفت آن بسيار زياد است.
وي افزود: با اين مقدار آب مي توان سه برابر توليد کشاورزي داشت که اين کار نيازمند اصلاح الگوي مصرف آب کشاورزي و مربوط به دولت است.
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس با بيان اينکه شبکه برق کشور 37 درصد اتلاف انرژي دارد گفت: در انتقال آب از سدها به شهرها و حمل و نقل جاده اي نيز الگوي مصرف بايد اصلاح شود.
مصباحي مقدم اضافه کرد:حمل و نقل ريلي 10 درصد حمل و نقل جاده اي انرژي مصرف مي کند که دولت بايد براي توسعه آن برنامه ريزي کند.
وي افزود : 60 درصد ناوگان حمل بار جاده اي کشور بيش از 25 سال عمر دارد و در هر صد کيلومتر 60 ليتر گازوئيل مصرف مي کند که نوسازي اين ناوگان ها نيازمند اراده قوي دولت است.
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس گفت: اصلاح الگوي مصرف بايد در زمينه استفاده از امکانات طبيعي، مصرف انرژي و امکانات اداري مانند دکوراسيون، مبلمان و وسايل اداري صورت گيرد.
مصباحي مقدم با بيان اينکه گاهي در برخي ادارات دولتي و مراکز عمومي، نيروي انساني بيش از ظرفيت استفاده مي شود، گفت: اين الگو بايد اصلاح شود.
وي علت انحراف در الگوي مصرف کشور را فرهنگ مصرفي ناشي از نفتي بودن کشور دانست و گفت: درآمد نفت باعث شده است که ما خود را کشوري ثروتمند تلقي کنيم و معمولاً ملت و دولت ثروتمند، ولخرج مي شوند.
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس افزود: درآمد نفت ثروتي ملي است که بايد آن را سرمايه گذاري و به ثروت صنعتي تبديل کنيم تا نسل هاي آينده نيز از آن بهره مند شوند.
مصباحي مقدم گفت: سال 88 مي تواند سال آغاز حرکت به سمت اصلاح الگوي مصرف باشد.
وي با بيان اينکه الگوي مصرف به عنوان يک شاخص در رهنمودهاي اسلام نيز تعريف شده است، گفت: بايد اين شاخص ها را به روز و براي کشور بومي کنيم.
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس به مصاديقي از تعيين الگوي مصرف در اسلام براي وضو گرفتن، غسل کردن، ميزان غذاي مصرفي و پوشاک اشاره کرد و گفت: همچنين در زمينه استفاده از وسايل حمل و نقل، مسکن، ميهماني ها و مصرف انرژي ها در سرما و گرما شاخص هايي در اسلام تعريف شده است./انتهاي پيام/