به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، ماریو دراگی رییس ایتالیایی بانک مرکزی اروپا بر اهمیت رشد اقتصادی بعنوان گزینه مکمل سیاست های ریاضتی در حل بحران اقتصادی منطقه پولی یورو تاکید کرد.
او که روز دوشنبه در رم سخن می گفت با اذعان بر درک نگرانی های اقشار مخصوصا آسیب پذیر نسبت به تاثیرات سیاستهای ریاضتی، اضافه کرد: در شرایط ریاضتی، تلاش برای اتخاذ تصمیمات مبتنی بر اجماع بر ارزیابی های بازار تاثیر منفی گذاشته است. اما در حال حاضر به نقطه ای رسیده ایم که روند نجات واحد پولی اروپا، نیازمند اجرای توافق رشد اقتصادی درکنار رعایت توافق مالی کشورهای اروپایی است.
رییس بانک مرکزی اروپا برخورداری از یک بخش مالی دولتی سلامت را شراط لازم رسیدن به رشد اقتصادی پایداردانست و به ویژه در مورد کشورهای بدهکارتر منطقه پولی یورو، خواستار تداوم سیاستهای ریاضتی در کنار اتخاذ تدابیر جدید با هدف افزایش رشد اقتصادی شد.
سخنان رییس بانک مرکزی اروپا آنهم در زادگاهش ایتالیا، درحالی بیان شد که نرخ بدهی های دولتی این کشور یکی از بالاترین ها در اروپاست و داده های جدید هم حاکی از آنند که چشم انداز اقتصادی سال جاری این کشور از پیش بینی های قبلی نابسامان تر خواهد بود.
از سوی دیگر کمیسیون اروپا در آخرین پیش بینی خود از وضعیت اقتصادی حوزه پولی یورو اعلام کرد اقتصاد این منطقه در سال جاری با افت مواجه خواهد بود.
بر اساس این پیش بینی تولید ناخالص داخلی حوزه پولی یورو رکود 0.4 درصدی را تجربه خواهد کرد و چهار اقتصاد مهم منطقه یعنی فرانسه، هلند، ایتالیا و اسپانیا در سال 2013 دچار رکود خواهند شد و یا رکود اقتصادی آنها ادامه پیدا خواهد کرد.
در اقدامی دیگر بانک مرکزی اروپا هفته گذشته نرخ بهره بانکی خود را به پایین ترین حد تاریخی خود کاهش داد.
بدین ترتیب، این نهاد با متحول کردن مهمترین ابزار سیاست پولی خود دسترسی نامحدود بانکها به نقدینگی و حق برخورداری شرکتهای کوچک و متوسط به وام را تضمین کرد.
نرخ بهره بانکی این نهاد از 1.25 درصد در سال 2011 به 0.75 درصد در تابستان سال گذشته کاهش پیدا کرد پیش از آنکه روز پنجشنبه به پایین ترین حد خود یعنی نیم درصد برسد.
ماریو دراگی، در این باره می گوید: کاهش میزان فعالیتهای اقتصادی و تحول در ثبات قیمتها نه تنها اقتصاد کشورهای پیرامون منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد، جایی که تردید درمورد انتقال مکانیسم سیاست پولی به آنها وجود دارد، بلکه اقتصاد کشورهای مهم در قلب منطقه را نیز متاثر می کند.