به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» حسن سبحانی کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در نشست دفتر تحکیم وحدت که صبح امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد با اشاره به اینکه رئیس جمهور وظیفه اجرا قانون اساسی را برعهده دارد گفت: جامعه اسلامی جامعهای است که در آن مطابق قانون اساسی نهادهای در حوزههای اجتماعی سیاسی فرهنگی به وجود میآید تا ذهنیت تفکر اسلامی در آن وجود داشته باشد.
این کاندیدا ادامه داد: اگر نهادهای در قانون اساسی نهادینه شود جامعه نمونه و انسانهای با ارزشهای اسلامی تربیت میشود و چنین جامعهای اعتقاداتش را صادر میکند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بعد از جنگ تحمیلی دولتهای بر سر کار آمدند که به دلیل تخریب و غلبه تفکر سرمایهمدار و اندیشه مبتنی بر لیبرالیست سنگبنای را گذاشتند که در سه دولت بعد هم اجرا شد ابرازداشت: این مسئله با قانون اساسی مطابقت نداشت.
سبحانی ادامه داد: اموری مانند فعالیت زنان، تأمین اجتماعی، تأمین مسکن در قانون اساسی وجود دارد اما انجام آن را در جامعه کمتر میبینیم امروز برخی روستائیان ما تا جایی که جان دارند کار میکنند اما امکان تأمین اجتماعی برای آنان وجودندارد و یا افت کیفی مدارس دولتی آنقدر زیاد شده که مردم تلاش میکنند به هر قیمتی فرزندان خود را به مدارس غیرانتفاعی بفرستند.
وی با اشاره به تأثیر منفی هدفمندی یارانهها بر تورم ابراز داشت: مواد اولیه به خاطر سیاست مانند هدفمندی یارانهها گران شده است و با این روش وقتی فرد میتواند پول خود را در بانک سرمایهگذاری کند و سود ببرد دیگر کارفرما نیازی به تولید نمیبیند متأسفانه ما به نهادهای قانون اساسی پشت پا زدهایم.
سبحانی در ادامه خاطرنشان کرد: کسی که فرصت فکر کردن و اندیشیدن دارد دچار استضعاف فرهنگی میشود ما به دنبال این هستیم که به اصول قانون اساسی برگردیم و در این رابطه واهمهای از استفاده از تجربیات بشری نداریم که این تجربیات باید با اصول ما انطباق داشته باشد.
این کاندیدای احتمالی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه همه رئیس جمهورهای گذشته از اجرای قانون سخن گفتهاند اما عملکرد آنان مقایر سخنانش بوده تصریح کرد: برای بررسی چرایی عدم مطابقت افراد با قانون باید به سابقه در گذشته مراجعه کرد که چقدر در عملکرد پایبند به قانون بوده و اگر گذشته روشنی داشته باشد میتوان به اجرای قانون در آینده توسط او امیدوار بود.
سبحانی در ادامه افزود: مطابق قانون اساسی مصوبات مجلس باید با قانون مغایرت نداشته باشد و شورای نگهبان تاکنون به دنبال اجرای قانون بودهاند.
وی درباره مشکلات مناطق جنگ زده ابراز داشت: مشکلاتی که در مناطق جنگزده جنوب شاهد هستیم برای این است که ما آمایش سرزمین نداریم و همه چیز را برای همه میخواهیم پتروشیمی را در جایی میسازیم که آب وجود ندارد و یا اینکه همه جا باید دانشگاه داشته باشیم اما رئیس جمهور باید قدرت نه گفتن به برخی چیزها را داشته باشد.
حسن سبحانی درباره اجرای طرح تحول اقتصادی گفت: چیزی به نام طرح تحول اقتصادی معنا ندارد و این لفظ از ابتدا درست نبود و کارهای مانند طرح هدفمندییارانهها اجرایی شد اما باید بدانیم که ما در کشور چیزی به نام یارانه سوخت نداریم. ما سوخت را در کشور ارزان فروختیم مقرر شد تا گران فروشی کنیم و به نظر من نام صحیح این طرح افزایش قیمت حاملهای انرژی بود نه طرح تحول اقتصادی نباید به طرحهای اقتصادی ساده نگاه کنیم.
این کاندیدای احتمالی درباره اقتصاد مقاومتی و نسبت آن با 80 درصد ربوی بودن اقتصاد ایران ابراز داشت: بیش از سی سال اقتصاد اسلامی تدریس کردم و در این باره کتاب دارم شعار من نیز اقتصاد بدون رباست استاد تمام دانشگاه هستم و باید بدانید که نظام بانکی در ایران مشارکتی است نه سیستم دریافت ربا.
وی درباره برنامههایش در زمینه مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: مسائل سیاسی و اقتصادی غیر تفکیک از هم هستند و قوام دین به تقویت ارکان سیاسی است برنامههای من در چهار بخش ارائه شده که یک بخش از آن راجع به اقتصاد است و در سایتها آن را ارائه خواهم کرد اما باید بدانیم اوج نگاه من فرهنگی است چون از مبانی دور شدهایم باید به مبانی بازگردیم و در نهایت باید بدانیم که فرهنگ و اقتصاد با یکدیگر رابطه متقابل دارند.
وی در ادامه افزود: اگر کشور اسلامی است نباید فقر وجود داشته باشد اگر فقر هست پس کشور اسلامی نیست باید به مسائل معیشتی مردم پرداخت اما به این معنا نیست که به امور دیگر و موضوعات فرهنگی توجه نکنیم.
سبحانی در پایان ابراز داشت: باید از قرائت فردی از قانون پرهیز کرد و مفسر قانون اساسی در کشور شورای نگهبان است و قانون اساسی دولت توسعهای را مطرح میکند زیرا ثروت باید در دست مردم بچرخد.