به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» حجت الاسلام سید احمد خاتمی در خطبه های نماز جمعه امروز تهران گفت: در شورای نگهبان صلاحیت برخی از داوطلبان تایید می شود و برخی نیز تایید نمی شود و در همه جای دنیا نیز هر کسی از راه برسد، او را برای مسئولیت های کلیدی نامزد نمی کنند، بلکه فیلتر دارند.
وی با تبیین حالت های سه گانه نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان نامزدی انتخابات در شورای نگهبان گفت: در حالت نخست شورای نگهبان صلاحیت برخی داوطلبان را احراز و آنان را تایید می کند در حالت دوم صلاحیت برخی افراد ، نفیا و اثباتا احراز نمی شود.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: در حالت سوم شورای نگهبان احراز می کند که برخی داوطلبان طبق قانون برای ریاست جمهوری صلاحیت ندارند.
حجت الاسلام سیداحمد خاتمی گفت: در دو حالت دوم و سوم ، قهرا شورای نگهبان صلاحیت این داوطلبان را رد می کند و مردم می دانند این رد صلاحیت برای ریاست جمهوری است چه بسا این افراد برای وزارت، وکالت و مسئولیت های دیگر صلاحیت دارند، پس رد صلاحیت در عرصه ریاست جمهوری به مفهوم رد صلاحیت مطلق نیست.
وی مرحله دوم انتخابات را تبلیغات ریاست جمهوری دانست و افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید فکری برای این موضوع کنند زیرا گفته می شود تبلیغات پس از تأیید صلاحیت ها، قانونی است در حالی که عملاً تبلیغات انتخاباتی و حتی سفرهای تبلیغی از دو تا سه ماه پیش آغاز شده است ، پس باید قانون به نحوی تدوین شود که این مشکل قابل رفع باشد.
حجت الاسلام سید احمد خاتمی گفت: از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری انتظار می رود تبلیغاتشان از جنس جمهوری اسلامی باشد به نحوی که اصول نظام را زیر سؤال نبرند و در چارچوب اصول نظامی عمل کنند که بر اساس آن وارد عرصه شده اند.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: نامزدها نباید قانون اساسی و ولایت را زیر سؤال ببرند اینها جزء اصول پذیرفته شده نظام و مردم است.
وی گفت: وقتی نامزدها برای تبلیغات انتخاباتی، میلیاردی هزینه می کنند، مردم حق دارند از این افراد بپرسند از کجا آورده اند؟ به ویژه در وضع اقتصادی کنونی وقتی برخی میلیاردها برای تبلیغات هزینه می کنند این سؤال مطرح می شود که از کجا آورده اند؟
حجت الاسلام سید احمد خاتمی همچنین گفت: این در حالی است که به هر یک از نامزدها برای تبلیغات از رسانه ملی 10 ساعت شامل 5 ساعت برنامه تلویزیونی و 5 ساعت برنامه رادیویی وقت داده شده است تا خود را معرفی کند پس چه نیازی به تبلیغات خیابانی و اسراف و تبذیر است؟ البته خودشان می دانند چطور تبلیغ کنند اما اسراف و تبذیر در شأن آنان نیست.
خطیب نماز جمعه تهران همچنین داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری را از سیاه نمایی در تبلیغات انتخاباتی برحذر داشت و افزود: سیاه نمایی به این مفهوم که بگویند 35 سال کشور ویرانه شده است و می خواهند آن را آباد کنند ، هم دروغگویی و هم بی انصافی است ، زیرا 35 سال است که در این کشور کار و تلاش می شود.
وی با تقبیح گرا دادن به دشمن در تبلیغات انتخاباتی برای بهره مندی از طرفداری دشمن تصریح کرد: هر نامزدی که بیگانگان از او حمایت کند از چشم ملت خواهد افتاد.
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خاتمی گفت: البته این موضوع راه حل دارد و نامزدی که بیگانگان از او حمایت کنند باید با صدور بیانیه اعلام کند که ربطی به دشمنان ندارد و به حمایت آنان نیز نیازمند نیست و بگوید که فقط به مردم متکی است تا مردم بدانند که این نامزد ، ضد بیگانگان است.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: همواره در همه دوره های انتخابات برای نظام دو موضوع مطرح بوده است که مهمترین آن حضور باشکوه مردم در انتخابات است زیرا هر رأیی که به صندوق ریخته می شود، رأی به اصل نظام است.
وی گفت: تلاش دشمن همواره برگزار نشدن انتخابات یا برگزاری کمرنگ آن است و با القاء تحریم انتخابات ، بی فایده دانستن و آزاد نبودن آن در صدد تحقق این هدف هستند تا فضای انتخابات پرشور نباشد اما مردم ما بصیر و حماسه ساز هستند و به یاری خدا در روز 24 خرداد حماسه ای بزرگ می آفرینند که دشمن را مبهوت و خیره می کند.
ایمان و اخلاق دو معیار اصلی انتخاب درست
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: ایمان و اخلاق دو معیار اصلی در انتخاب درست و دقیق در همه عرصه های زندگی فردی و اجتماعی است.
حجت الاسلام سیداحمد خاتمی با توصیه نمازگزاران به حفظ تقوای الهی گفت: براساس آموزه های قرآن کریم راز و رمز سعادت و سیادت در دنیا و آخرت رعایت تقوای الهی است و سرگذشت عمر 120 ساله حضرت یوسف پیامبر که فراز و فرود زیادی داشت این است که هر کس تقوا را رعایت کند و برای خدا حریم نگه دارد و همچنین هزینه دینداری خود را با صبر بپردازد ، محسن و نیکوکار است و خداوند هم اجر نیکوکاران را از بین نمی برد.
وی افزود: سبک زندگی دینی شامل ایمان و باور به آموزه های الهی و دینداری و اخلاق محوری است و باید در همه انتخابهای خود اعم از انتخاب دوست ، همسر، نماینده مجلس خبرگان، مجلس شورای اسلامی، رئیس جمهور و انتخابات شوراها باید نگاه جامع به موضوع انتخاب و گزینش صحیح و دقیق داشته باشیم.
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: باید نگاه دینی به انتخاب ها داشته باشیم و انتخاب های ما با دقت همراه باشد نه اینکه فله ای انتخاب کنیم.
وی افزود: در انتخاب دوست باید تحقیق کنیم تا حتما صالح باشد و به فرموده ائمه معصومین (س) ما را در عرصه دینداری کمک کند نه اینکه ایمان ما را سست و ما را بیچاره کند.
حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی با اشاره به فرموده حضرت پیامبر اسلام (ص) گفت: سعادتمندترین انسان ها کسانی هستند که با گرامی ترین و صالح ترین افراد همنشینی کنند.
وی افزود: در انتخاب همسر هم خانم ها و هم آقایان باید دقت کنند که با افراد دیندار شرکت زندگی شوند چون همسر مانند گردنبندی همراه همیشگی انسان است و باید دقت کنیم که چه گردنبندی را همراه داریم.
حجت الاسلام سیداحمد خاتمی اظهار داشت: همه انتخاب ها باید شامل دو محور اصلی یعنی ایمان و تدین و باور باشد و تجلی رفتاری باور هم در عمل خود را نشان می دهد و باید از انتخاب کسانی که به درد دین نمی خورند و انسان را به سوی خدا دعوت نمی کنند پرهیز کنیم ، چون هیچ ارزشی ندارد.
وی افزود: باید در انتخاب دوست، همسر و انتخاب های سیاسی عنصر دین و اخلاق را مدنظر داشته باشیم و در عرصه سیاسی رئیس جمهوری را انتخاب کنیم که از بن جان به دین باور دارد و در راه دین ایستادگی و مقاومت نشان می دهد و در برابر تهدیدهای دشمنان هراسی به خود راه نمی دهد بلکه به خدا توکل می کند و کسی که به خدا تکیه کند از جهان پر از تهدید هم ترسی نخواهد داشت.
امام جمعه موقت تهران گفت: در عرصه هر انتخابی باید اصل دین و باورهای اعتقادی مدنظر ما باشد و اخلاق را هم بسیار توجه کنیم چون انسان دیندار و اخلاق مدار اگر انسان را دوست داشته باشد ، گرامی می دارد و اگر از انسانی خشمناک شود ، ظلم نمی کند.
وی در ادامه با بیان اینکه مردم به مسئولان خود بیش از پدر و مادر خود شباهت دارند ، گفت: اگر رئیس جمهور یا رئیس یک اداره ای در عملکردها ، ارائه گزارشها و انتخاب مدیران زیرمجموعه خود اصول شایستگی و دینمداری را رعایت کند ،زیر مجموعه هم مثل او رفتار خواهد کرد اما اگر پس از انتخاب از مدل اتوبوس برای انتصاب قوم و خویش و هم حزبی های خود استفاده کند ، زیر مجموعه هم همین رفتار را خواهد داشت و اگر رئیس اداره ای گزارش های غیردقیق و آمارهای غیرصحیح ارائه دهد این رفتار در میان افراد زیرمجموعه وی هم تکرار خوهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی گفت: بنابراین باید عنصر اخلاق و دینمداری را در انتخاب های خود در همه عرصه ها به عنوان یک اصل مدنظر داشته باشیم و جامعه ای که به ایمان و اخلاق تکیه کند ، همیشه پیروز خواهد شد.