گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ ترکیب آرمانگرایی با واقعیات در واقع حرکتی مجاهدانه در چارچوب تدبیر است که لازمه آن، آگاهی عموم مردم، دستاندرکاران و همدلی و همراهی در همه عرصههاست.
امسال به دلیل نامگذاری سال سیاسی و اقتصادی توجه به شاخص راستگو بودن و صداقت مهم است؛ زیرا بعد از هشت سال قرار است رئیس جمهوری انتخاب شود که نقاط ضعف رئیس جمهور فعلی را نداشته و نقاط مثبت آن را دارا باشد و این اهمیت در بیانات مقام معظم رهبری طی سال ها در ذیل آمده است.
1. ترکیب آرمانگرایی با واقعیات در واقع حرکت مجاهدانه در چارچوب تدبیر است که لازمه آن، آگاهی عموم مردم، دستاندرکاران و همدلی و همراهی در همه عرصههاست.( دیدار کارگزاران نظام با رهبر انقلاب 1391/05/03)
2. حالا عدهاى مىخواهند به مسلمانان - که این مطالب هزار و چهار صد سال جزو فرهنگشان بوده است - یاد بدهند که دنبال علم و خرد بروند! این حرفها کهنه بشو هم نیست؛ همیشه تازه است. «و ایّاک و ان تعمل عملا بغیر تدبیر و علم»؛ مبادا هیچ کارى را بدون تدبیر و دانش انجام دهى؛ همه کارها باید سنجیده و علمى صورت گیرد. «فأنّه جلّ جلاله یقول: ولا تکونوا کالّتى نقضت غزلها من بعد قوة انکاثا»؛ چون خداوند مىفرماید: مثل آن پیرزنى نباشید که پشم را نخ مىکرد، بعد نخها را دوباره پشم مىکرد. اگر کار را بىمنطق و بىدانش و بىتدبیر انجام دهید، قوّتى را که خدا به شما داده، واژگون کردهاید و ذخیره علم و عقل را به زمین ریختهاید و به عقب برگشتهاید. ما نباید به عقب برگردیم.( بیانات در دیدار جمعی از دانشجویان زنجان 1382/07/22)
3. وقتى انسان نگاه مىکند و مىبیند قدم به قدم، مدبّرانه و هوشیارانه پیش رفته است، مىفهمد که پشت سر آن عزم و تصمیم قوى و قاطع، چه اندیشه و فکر و محاسبه دقیقى قرار گرفته است که علىالظّاهر جز با وحى الهى ممکن نیست. امروز هم کسانى که بخواهند اوضاع آن ده سال را قدم به قدم دنبال کنند، چیزى نمىفهمند. اگر انسان هر واقعهاى را جداگانه حساب کند، چیزى ملتفت نمىشود؛ باید نگاه کند و ببیند ترتیب کار چگونه است؛ چطور همه این کارها مدبّرانه، هوشیارانه و با محاسبه صحیح انجام گرفته است.( بیانات در خطبههاى نماز جمعهی تهران 1380/02/28)
4. درس بزرگ دیگر ما این بود که بنیهی کشور قوی است. وقتی بنیه قوی شد، تأثیرات خصمانهی دشمنان به حداقل میرسد. اگر مسئولین که در این کشور بزرگ و با این بنیهی قوی، مسئولیت را پذیرفتند، با تدبیر کار کنند، مدیران با هم باشند، با هم فعالیت کنند ــ توصیهای که ما همیشه به مسئولین و مدیران کشور میکنیم ــ با حزم و تدبیر عمل کنند، آن وقت میتوانیم از هر تهدیدی یک فرصتی بسازیم(بیانات در حرم مطهر رضوی 1392/01/01)
5. استمرار نقش و حضور مردم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، از حکمت، تدبیر و ژرفنگری امام بزرگوار(ره) بود که ملت ایران را بدرستی شناخته و باور کرده بود و به تواناییها و عزم راسخ ملت ایران، ایمان داشت.( سفر رهبر انقلاب به کرمانشاه و سخنرانی در جمع مردم در ورزشگاه آزادی 1390/07/20)
6. رهبر انقلاب وظیفه مسئولان کشور را نیز کار و تلاشِ همراه با تدبیر برای حل مشکلات دانستند و خاطرنشان کردند: مسئولان قوای سه گانه و همه مسئولان باید کار برای مردم و تدبیر در امور را وظیفه خود بدانند و لحظه ای از آن غفلت نکنند.( دیدار جمعی از مردم مازندران با رهبر انقلاب 1388/11/06)
7. مدیر حوزه باید قادر بر انتخاب و ابتکار و شتاب لازم و کوتاه سخن، در دائرهى این مدیریت، مختار باشد و از اینجا است که باید یک تن و یک اراده باشد. شوراى سیاستگذارى تدبیر کلّى و خطّ مشى را به مدیر بسپارد و وى را با مسؤولیت سنگین اداره یعنى برآمدن خواستههایى که در تدبیر و خط مشى کلّى ملحوظ شده است، و در دایرهى همان تدبیر و خطّ مشى، مرید و مختار بداند.( پیام به جامعهى مدرسین حوزه علمیه قم به مناسبت تشکیل شوراى سیاستگذارى حوزه 1371/08/24)
8. حضرت آیت الله خامنه ای با یادآوری اهمیت مضاعف تکیه بر عقل و تدبیر در مسائل مرتبط با کشور و ملت افزودند: برخی مواقع معنای خردورزی دچار تحریف می شود و حرکت براساس عقل و تدبیر، کنار گذاشتن کارهای بزرگ و کاهش شتاب در کارها معنی می شود در حالیکه در برخی امور اقتضای خردورزی حرکت آرام و ملایم و در برخی امور نیز اقتضای عقل، حرکت پرشتاب و اقدام همراه با قاطعیت و شجاعت است.( دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت با رهبر معظم انقلاب 1386/07/15)