به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، روحیه و آرمان انقلابى بدین معنى است که میل به زندگى راحت و مرفه، جامعه و مسئولان را به سازشکارى و تسلیم در برابر زورگویى قدرت هاى جهانى و غفلت از توطئه استکبار و بىاعتنایى به پیام جهانى انقلاب نکشاند.
اهم بیانات رهبر انقلاب در مورد روحیه انقلابی به شرح ذیل است:
1.بهترینِ کارها را کسانى کردهاند که با روحیهى انقلابى کردهاند؛ هم در جنگ، هم در سازندگى و هم در علم و مسائل فرهنگى. بنابراین، انقلابى بمانید. روحیهى انقلابى یعنى اسیر حدود تحمیلى نشدن؛ قانع به گیرندگى قطرهچکانى نشدن؛ با امید دنبال هدف حرکت کردن، و با انگیزه، با نشاط، با اصرار و پیگیرى آن را بهدست آوردن. این، انقلاب و حرکت انقلابى است.
این نهاد انقلابى است؛ انقلابى بمانید؛ توصیهى مؤکد من این است. حرکت انقلابى بر خلاف القائات افراد خبیث و یک عده از قلمبهمزدهاى داخلى که آن را ترویج مىکنند و اینطور القاء مىکنند که انقلاب یعنى آشفتگى؛ سردرگمى؛ هیچى به هیچى نبودن و سنگ روى سنگ بند نشدن، نیست، بلکه انضباط انقلابى، برترین و قویترین انضباطهاست. (بیانات در دیدار جمعی از مسئولان جهاد دانشگاهى ۱۳۸۳/۰۴/۰۱)
2.در این مرحله از انقلاب، هدف عمده عبارت است از ساختن کشورى نمونه که در آن، رفاه مادّى همراه با عدالت اجتماعى و توأم با روحیه و آرمان انقلابى، با برخوردارى از ارزشهاى اخلاقى اسلام تأمین شود. هریک از این چهار رکن اصلى، ضعیف یا مورد غفلت باشد، بقاى انقلاب و عبور آن از مراحل گوناگون ممکن نخواهد شد.
روحیه و آرمان انقلابى، بدین معنى است که میل به زندگى راحت و مرفه، جامعه و مسؤولان را به سازشکارى و تسلیم در برابر زورگویى قدرتهاى جهانى و غفلت از توطئهى استکبار و بىاعتنایى به پیام جهانى انقلاب نکشاند.
نهادهاى انقلابى که از آغاز نقش مؤثرى در حراست از دستاوردهاى انقلاب داشتهاند - چه آنها که در قالب سازمانها و تشکیلات تولیدى و خدماتى و تبلیغاتى خدمت مىکنند، و چه انجمنهاى اسلامى که در همهجا پرچمدار ارزشهاى انقلابى مىباشند - روحیهى انقلابى را با نظم و انضباط دقیق و توأم با سعهى صدر به کار گرفته، بدون تخطى از وظایف خود، راه و رسم دفاع از انقلاب را زنده نگهدارند.( پیام به ملت شریف ایران در چهلمین روز ارتحال امام خمینى(ره ) - ۱۳۶۸/۰۴/۲۳ )
3.علاج مشکلات ما در این است که سازندگى کشور را در کنار تأمین روحیهى انقلابى در مردم و حفظ همان صلابت و چهرهى باعظمت و هیبت انقلاب ببینیم. اگر به رفاه عمومى نیندیشیم و به سازندگى کشور فکر نکنیم، مطمئنا نظام جمهورى اسلامى نخواهد توانست الگو و تجربهى مطلوب را به دنیا ارایه بدهد. اگر در مسائل رفاه زندگى عمومى و ایجاد تسهیلات و رفع مشکلات غرق شویم، به طورى که جهتگیریهاى انقلابى را به دست غفلت بسپریم، به ابهت و هیبت انقلاب ضربه زدهایم و جاذبهى آن را در دنیا مخدوش کردهایم و این، مطمئنا به کارایى ما ضربه خواهد زد. بنابراین، این دو در کنار هم مطرحند.
(منتخبی از بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد جهتگیریهای انقلابی ۱۳۸۸/۰۵/۰۹)
4.تکیه بر ایمان، روحیه انقلابی و انگیزه دینی ازعوامل قدرت جمهوری اسلامی ایران در مقابله با دولت امریکا است و روح و دل ملت ما با انقلاب گره خورده است ، به همین علت هر جا و در هر زمان که لازم باشد در وسط میدان دفاع از اسلام و انقلاب و کشور حاضر می شود و این حقیقت ناشی از قدرت دین در ایجاد استحکام در ملتهاست.( دیدار اعضای بسیج دانشجویی دانشگاهها با رهبر انقلاب ۱۳۸۶/۰۲/۳۱)
5. روحیه انقلابى پشتوانه عظیم قدرت ایران اسلامى است و بزرگترین اشتباه براى ملت و دولت اسلامى ایران این است که خداى نخواسته این پشتوانه عظیم یعنى روحیه انقلابى را از دست بدهد زیرا جوشش و حضور انقلابى و تمسک به اندیشههاى انقلابى است که این نظام را عظمت مىبخشد و قدرت مىدهد، احترام دیگران را بر مىانگیزد و راههاى ناهموار را بر روى ایران اسلامى هموار مىکند. نمایندگان سیاسى جمهورى اسلامى ایران در جهان باید تیزتر از شمشیر، نرمتر از حریر و سختتر از سنگ و پولاد باشند. عرصه سیاست خارجى میدان نرمشهاى قهرمانانه است، اما نرمشى که در برابر دشمن تیز باشد. بنا بر این دیپلماتهاى ما باید در مواضع اصولى خود مستحکم بایستند و استقامت و پایمردى حضرت امام خمینى (رض) را الگوى خود قرار دهند.
(دیدار مسئولان وزارت امور خارجه و نمایندگان سیاسی جمهوری اسلامی ایران با رهبر انقلاب ۱۳۷۵/۰۵/۱۷)