آخرین اخبار:
کد خبر:۲۴۱۴۷
تکرار/ عنادی در گفت‌وگو با «شبكه خبر دانشجو»:

دولت نهم حقانيت ايران را به جهان اثبات كرد

مراد عنادي گفت: پيشرفت ايران در بعد هسته اي و تبيين مواضع اصولي كشور در عرصه ديلماتيک موجب شد كه جهان به حقانيت ايران پي ببرد و در جبهه مقابل، حقانيت غربي ها تضعيف شد.

مراد عنادي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، با اشاره به پيشرفت هاي عظيم دولت نهم در زمينه فناوري انرژي هسته اي اظهار داشت: دولت نهم با ديپلماسي فعال فضايي را كه دشمن به لحاظ عمليات رواني در افكار عمومي جهان ايجاد كرده بود، شكست و هراس انتقال پرونده هسته اي ايران به شوراي عالي امنيت كه در گذشته ايجاد شده بود را شكست و تحريم و فشارهاي دولت هاي غربي را بي اثر كرد.

دولت نهم، كشورهاي غربي را وادار كرد تهديد و فشار را كنار بگذارند

وي در ادامه گفت: دولت نهم، كشورهاي غربي را وادار كرد تا از مواضع و ادبيات خشن و تند خود دست بردارند و تهديد و فشار را كنار بگذارند.

اين كارشناس مسائل بين الملل در ادامه افزود: ديپلماسي رو به جلو و فعال دولت احمدي نژاد غربي ها را وادار كرد به جاي مقابله و تحريم، از راه گفت و گو و صلح درآيند؛ تا جايي كه اخيراً دولت اوباما اعلام كرده است كه در جلسه گروه 1 + 5 و ايران حضور خواهد داشت.

عنادي در ادامه خاطرنشان كرد: با اقدامات صورت گرفته از سوي دولت نهم حقانيت حقوقي ايران در سطح داخلي و بين المللي تشريح شد؛ چنان كه در سفرهاي استاني يكي از محورهاي ثابت پيام مردم دفاع از انرژي هسته اي بود و در سطح بين الملل آن هم حقانيت ايران نزد افكار عمومي جهان ثابت شد.

دولت نهم روح اميد و نشاط را در جامعه زنده كرد

وي با اشاره به فرسايش فضاي جامعه از سال 82 به بعد گفت: از خرداد 82 كه پرونده هسته اي ايران در سازمان حكام مطرح شد، در داخل و خارج ترس و هراس بوجود آمد، اما دولت نهم اين هراس را از بين برد و با فراگير كردن شعار «انرژي هسته اي حق مسلم ماست» روح اميد و نشاط را در جامعه زنده كرد.

اين كارشناس مسائل بين الملل در ادامه با مرور پرونده هسته اي ايران طي سال هاي اخير گفت: جمهوري اسلامي ايران در روند حركتي خود براي دستيابي به فناوري صلح آميز هسته اي در سال هاي گذشته با مواضع و تنگناهاي بسياري روبرو شد، ولي درسال هاي اخير با توجه به سياست خارجي رو به جلو و فعال دستگاه ديپلماسي دولت نهم شاهد پيشرفت هاي عظيمي در بعد علمي فناوري صلح آميز هسته اي بوده ايم.

عنادي در ادامه گفت: از سال 84 تا به حال ما شاهد گام هاي بلندي از لحاظ علمي در زمينه انرژي هسته اي صلح آميز بوده ايم.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: سرآغاز پيشرفت هسته اي در بعد علمي را مي توان از شكسته شدن پلمپ هاي نيروگاه اصفهان در مرداد سال 84 و در ادامه فروردين سال 85 كه غني سازي اورانيوم به 5/0 درصد رسيد، دانست كه پيشرفت علمي شكل بهتري به خود گرفت؛ آن چنان كه در فروردين امسال و در سومين جشن هسته اي مراحل تكميلي از جمله دستيابي به قرص، ميله هاي سوخت و نصب سانتريفيوژهاي جديد عملي شد.

اين كارشناس مسائل بين الملل تصريح كرد: در حال حاضر جمهوري اسلامي ايران با نصب 7000 سانتريفيوژ، توليد ucf‌ و راه اندازي مجتمع سوخت فعال نشان داده است و با وجود همه سنگ اندازي ها و تحريم هاي كشورهاي غربي كه سعي داشتند قطار هسته اي ايران را متوقف كنند، به پيشرفت هاي عظيمي در زمينه هسته اي دست يافته است.

عنادي در ادامه با اشاره به تحريم هاي دول غربي گفت: جمهوري اسلامي ايران در چند سال اخير توانست به معناي كامل الگوي اعتمادسازي را در بين كشورهاي عضو سازمان انرژي اتمي تقويت كند و شش مدل ابهامي كه مطرح كننده آن آژانس بود را مرتفع كند؛ آن چنان كه البرادعي در اسفند سال 86 ضمن صلح آميز مطرح كردن فعاليت هاي هسته اي جمهوري اسلامي ايران تصريح كرد كه يافته هاي آژانس بين المللي انرژي هسته اي با داده هاي ايران كاملاً مطابقت مي كند.

وي افزود: همين فعاليت ها در زمينه اعتمادسازي باعث شد فضاي داخلي و بين المللي به نفع جمهوري اسلامي ايران رقم بخورد و افكار عمومي را به سوي حقانيت سوق داده شود. 

كارشناس مسائل بين الملل در ادامه خاطرنشان كرد: آمريكا، فرانسه و انگليس بعد از آن كه پرونده هسته اي ايران از شوراي حكام به شوراي امنيت برده شد انواع فشارها و تحريم ها را عليه ايران اعمال كردند؛ به گونه اي كه از فروردين 85 به بعد با صدور قطعنامه هايي از جمله قطعنامه 1697، 1737، 1803، 1747، 1835 سعي داشتند موضوع هسته اي ايران را تهديدي عليه امنيت جهاني جلوه دهند تا هم جلوي پيشرفت علمي ايران را گرفته و هم ايران را تهديدكننده جهان معرفي كنند، اما در عمل به هيچ كدام از اهداف خود نرسيدند.

عنادي در ادامه گفت: آمريكا، فرانسه و انگليس براي پيشبرد اهداف خود گروه 1+5 را وارد صحنه كردند، اما با اقدامات روسيه، چين و بعد آلمان و با وجود برگزاري نشست هايي در شرم الشيخ و برلين مواضع آنها بشدت لرزان شد و بعد از گذشت مدتي روي گفت و گو تاكيد كردند و حرفي از تحريم مطرح نكردند.

دولت نهم حقانيت ايران را به جهان اثبات كرد

وي در ادامه با توجه به سياست خارجي دولت نهم گفت: پيشرفت ايران در بعد هسته اي و تبيين مواضع اين كشور موجب شد كه جهان به حقانيت ايران پي ببرد و در جبهه مقابل، حقانيت غربي ها تضعيف شد و همچنين چانه زني آنها در سطح بين المللي تقليل يافت.

 كشورهاي غربي پذيرفتند كه با ايران هسته اي بايد زندگي كنند

اين كارشناس مسائل بين الملل در ادامه گفت: البته نبايد حمايت هاي عظيم مردمي را در كنار مولفه هاي ديگر از جمله توان داخلي و تكيه بر نيروهاي متخصص و كارآمد ناديده گرفت.

عنادي در پايان با اشاره به پيشرفت هاي ايران در زمينه انرژي هسته اي در سال هاي اخير گفت: ايران اهميت سوخت هسته اي را همانند كشورهاي ديگر دريافت و به مانند كشورهاي غربي در پيشبرد اين هدف در كنار ديگر اهداف قدم گذاشت؛ به گونه اي كه به نظر مي رسد كشورهاي غربي پذيرفتند كه با ايران هسته اي بايد زندگي كنند./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار